Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKA PRIREDITEV OB 1. MARCU – DNEVU CIVILNE ZAŠČITE V KOPRU (10. 3. 2016)

Osrednja regijska slovesnost ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite s podelitvijo priznanj Civilne zaščite za leto 2015, Koper, 2. marec 2016

Dan Civilne zaščite je priložnost, da poudarimo pomen pripravljenosti na izjemne situacije in hkrati krepimo zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, kjer ima Civilna zaščita veliko vlogo pri varstvu pred njimi.

Ob tej priložnosti je Obalni štab Civilne zaščite v sodelovanju z Mestno občino Koper organiziral osrednjo regijsko slovesnost ob Dnevu Civilne zaščite, ki je bila v sredo, 2. marca 2016 ob 13. uri v Pretorski palači v Kopru.

Prireditve so se udeležili predstavniki obalne, severnoprimorske in notranjske regije, predstavniki CZ Italije in Hrvaške. Prisotne sta nagovorila podžupan MO Koper Alberto Scheriani in direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But. Program je povezovala Lara Pirc, z glasbeno točko pa ga je popestrila Štefica Stipančević.

Na slovesnosti so bila podeljena priznanja in nagrade Civilne zaščite najzaslužnejšim pripadnikom poveljstev in enot Civilne zaščite, pripadnikom prostovoljnih in poklicnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

V Obalni regiji je za leto 2015 bilo podeljenih skupaj 9 ZNAKOV CZ in ENA PLAKETA, in sicer:

- 6 BRONASTIH ZNAKOV CZ:


- 2 SREBRNA ZNAKA CZ:

- 1 ZLATI ZNAK CZ:

- 1 PLAKETA CZ:

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE