Facebook
Twitter
YouTube

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči CZ in RK 7.6.2014 v Kopru (11. 6. 2014)

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa je bilo izvedeno 7. 6. 2014 v Kopru z organizacijo Območnega združenja rdečega križa Koper, Izpostave URSZR koper in Mestne občine Koper.
Sam potek preverjanja je potekal pred Osnovno šolo Koper in na področju ŠRC Bonifika Koper.
Prisotne je nagovoril podžupan MO Koper gospod Anton Sagadin, predstavnik URSZR gospod Miloš Bizjak, predstavnica RKS OZ Koper gospa Marija Jereb in gospa dr.  Vlasta Počkaj. Kot gost se je prireditve udeležil tudi predstavnik RKS gospod Boris Plavšič. Prireditev je vodil vodja Izpostave URSZR Koper in predsednik organizacijskega odbora gospod  Zvezdan Božič.

Namen preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa je preverjati, utrjevati in širiti znanje za preprečevanje nesreč, če pa do njih pride, učinkovito pomagati sebi in drugim, okrepiti delo na področju prve pomoči v lokalnih skupnostih, gospodarskih družbah, zavodih in drugih organizacijah.

Na preverjanju je sodelovalo 7 ekip in sicer 3 ekipe iz območja Izpostave URSZR Koper (ekipa prve pomoči RKS OZ IZOLA, ekipa prve pomoči RKS OZ Koper, ekipa prve pomoči RKS OZ Piran), 4 ekipe iz območja Izpostave URSZR Nova Gorica ( ekipa prve pomoči RKS OZ Idrija, ekipa prve pomoči občine Miren – Kostanjevica, ekipa prve pomoči RKS OZ Ajdovščina, ekipa prve pomoči občine Vipava).

Ekipe so svojo usposobljenost prikazale na štirih delovnih točkah. Na prvi delovni točki je bil tema prva psihosocialna pomoč, na drugi je bila nesreča z orožjem, na tretji utopitev in na četrti delovni točki potresni sunek. Na vsaki delovni točki so bili trije poškodovanci.
 
V skupnem vrstnem redu ekip iz območja Izpostave URSZR Koper in Izpostave URSZR Nova Gorica je zmagala bila ekipa prve pomoči občine Vipava, druga je bila ekipa prve pomoči občine Miren – Kostanjevica, tretja pa ekipa prve pomoči RKS OZ Koper.

Na državno preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa , ki bo potekalo v septembru 2014 v Kopru, se je uvrstila ekipa prve pomoči občine Vipava iz območja Izpostave URSZR Nova Gorica in ekipa prve pomoči RKS OZ Koper kot najboljša ekipa iz območja Izpostave URSZR Koper.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE