Facebook
Twitter
YouTube

Tretje usposabljanje pogodbene rezerve (13. 9. 2010)

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Koper je v petek 10.9.2010 izvedla tretje redno usposabljanje za pripadnike Službe za podporo ob ekoloških in drugih nesrečah na morju. Praktično usposabljanje se je izvajalo v skladišču CZ v Luki Koper ter na morju v Koprskem zalivu.

Osnovni namen usposabljanja je bil, da so pripadniki omenjene službe ponovili vse postopke od priprave pregrad za uporabo do transporta do morja, nalaganje vodnih pregrad na plovilo ter postavitev vodnih pregrad na morju. Ob tem smo praktično preizkusili tudi uporabo službenih čolnov kot pomoč pri sidranju vodnih pregrad. Preizkusili smo tudi polaganje in dvig segmentov vodnih pregrad s plovili Službe za varovanje obalnega morja VGP Drava Ptuj d.d. (SVOM). Za transport segmentov se je uporabilo transportno vozilo omenjene službe. Usposabljanja se je udeležilo 14 pripadnikov Službe za podporo ob ekoloških in drugih nesrečah na morju, štirje delavci SVOM-a ter 6 delavcev Izpostave URSZR Koper.
Usposabljanje si je ogledal tudi generalni direktor URSZR mag. Boris Balant, kasneje se je pridružil tudi minister za kmetijstvo mag.  Dejan Židan in minister za okolje in prostor prof. dr. Rok Žarnić.
Generalni direktor je pri tem izpostavil problematiko in projekte ob ekoloških in drugih nesrečah na morju ter organiziranost ustreznih služb.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE