Facebook
Twitter
YouTube

Regijska prireditev ob dnevu Civilne zaščite v Piranu (3. 3. 2010)

Osrednja regijska prireditev ob dnevu Civilne zaščite je bila organizirana v sodelovanju z Občino Piran v sredo, 3. marca 2010, ob 11. uri v dvorani Domenica Tintoretta občinske mestne palače v Piranu.

Prireditve so se udeležili vidnejši predstavniki Obalne regije, gostje z Notranjske in Severno-primorske, Italije in Hrvaške. Prisotne sta pozdravila piranski župan g. Tomaž Gantar in poveljnik Civilne zaščite za Obalno regijo g. Zvezdan Božič.
Slavnostni govornik je bil direktor Urada za preventivo in operativne zadeve na URSZR g. Srečko Šestan.
V kulturnem programu je na kitaro zaigrala Erika Poropat, v baletni točki je zaplesala Adriana Topolovec iz  plesnega kluba Metulj, zapela
pa je Jessica Kastelic iz Flip Pirana. Prireditev je povezovala g. Nada Zajc.

Na prireditvi so bila podeljena priznanja Civilne zaščite.

Bronasti znak Civilne zaščite kot priznanje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči so prejeli: Vido Peršolja, Boris Markežič, Silvo Nusdorfer, Branko Babuder, Peter Čendak, Sandi Fabjančič, Matija Grubešič, Borut Koprivec, Boštjan Majcen, Aljoša Prodan, David Radoslav, Gregor Rihter, Peter Ventin in skupina potapljačev za podvodno dejavnost pri 430. mornariškem divizijonu.

Srebrni znak Civilne zaščite kot priznanje za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter za izume in inovacije na tem področju sta prejela: Albert Godnič in Boris Vuga.

Zlati znak Civilne zaščite kot priznanje za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti in usposobljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč, hrabra dejanja ter raziskovalne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami sta prejela Loredan Diego in Roman Starman, ki je priznaje prejel na državni prireditvi v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Po prireditvi je sledilo družabno srečanje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE