Facebook
Twitter
YouTube

Zlata plaketa CZ ob 60. letnici Gasilske brigade Koper (5. 10. 2009)

V počastitev 60 letnice poklicne Gasilske brigade Koper, ki je pomemben del sistema zaščite in reševanja v Obalni regiji, se je v soboto, 3.10.2009 končalo štiridnevno praznovanje.

V tem sklopu je bila tudi parada gasilcev, katere so se udeležili tudi predstavniki Hrvaške in Italije s svojimi gasilskimi vozili. Na paradi je sodelovalo 200 gasilcev in 30 gasilskih vozil. Osrednja slovesnost se je odvijala na ploščadi pri tržnici v Kopru. Slavnostni govornik je bil koprski podžupan Jani Bačić. Vse prisotne je nagovoril tudi direktor in poveljnik GB Koper Vilij Bržan, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem gasilcem prostovoljnih društev slovenske Istre in jim podelil priznanja.

Gasilski brigadi je bila ob tem jubileju za nesebično pomoč in požrtvovalnost podeljena zlata plaketa Civilne zaščite.V imenu poveljnika civilne zaščite republike Slovenije Mirana Bogataja je priznanje podelil in se zahvalil vodja koprske izpostave uprave za zaščito in reševanje in tudi poveljnik civilne zaščite za Obalno regijo mag. Zvezdan Božič.

Ob koncu slovesnosti je bilo GB Koper predano v uporabo novo poveljniško vozilo. Sledil je še kulturni nastop akrobatske skupine Flip.
 
Gasilska brigada danes šteje 59 zaposlenih, od tega 54 gasilcev. Po številu intervencij med slovenskimi poklicnimi enotami je na drugem mestu. Letno opravijo v povprečju preko 700 intervencij. Največ intervenirajo ob raznih požarih in prometnih nesrečah. Pripravljajo pa se tudi za intervencije na morju.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE