Facebook
Twitter
YouTube

Evropski dan številke za klic v sili 112 (10. 2. 2017)

Obisk ministrice za obrambo v Regijskem centru za obveščanje Kranj.

Evropska komisija je 11. februar razglasila za evropski dan številke za klic v sili 112. Prebivalci Slovenije, tako kot tudi ostali prebivalci Evropske unije jo kličejo, ko potrebujejo pomoč oziroma so ogrožena življenja ljudi, živali, varnost premoženja ali okolja. Učinkovit odziv na brezplačno številko za klic v sili in koordinacijo pomoči ob naravnih in drugih nesrečah zagotavljajo centri za obveščanje 24 ur na dan in 365 dni v letu.

Pred evropskim dnevom številke za klic v sili 112, v petek, 10.2.2017 ob 13.00 je zato ministrica za obrambo Andreja Katič obiskala Regijski center za obveščanje Kranj, kjer jo je sprejel namestnik generalnega direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel. Seznanila se je z delom in opravljenimi nalogami ter srečala z zaposlenimi.

V Regijskem centru za obveščanje Kranj smo jo seznanili z opravljenim delom, ji predstavili razvoj storitev klica v sili na številko 112 in podrobneje opisali postopke pri posredovanju ob nesrečah v gorah. Ministrica se je za požrtvovalno opravljeno delo zahvalila operaterjem v regijskih centrih za obveščanje in vsem v sistemu zaščite in reševanja.

Po zaključenem obisku sta izjavo za javnost podala ministrica za obrambo in namestnik generalnega direktor Uprave RS za zaščito in reševanje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE