Facebook
Twitter
YouTube

Regijska podelitev nagrad in priznanj ob Dnevu Civilne zaščite (10. 3. 2016)

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj in Štab CZ za Gorenjsko je v soorganizaciji z Občino Žiri organizirala osrednjo regijsko slovesnost ob 1. marcu – DNEVU CIVILNE ZAŠČITE. Slovesnost je potekala v četrtek, 10. marca 2016, ob 17. uri, v dvorani DPD Svoboda, v Žireh.

Z dnevom Civilne zaščite želimo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi, želimo pa tudi poudariti pomen mednarodnega sodelovanja pri razvoju zaščite človeka in njegovega okolja.

Na slovesnosti so bila podeljena priznanja in nagrade Civilne zaščite najzaslužnejšim pripadnikom poveljstev in enot Civilne zaščite, pripadnikom prostovoljnih in poklicnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč za leto 2015.

Prisotne so nagovorili:

-       Jernej Hudohmet, poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko in vodja Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in
         reševanje Kranj

-       Janez Žakelj, župan občine Žiri

-       Janez Petrovič, svetovalec, vodja oddelka na URSZR, kot slavnostni govornik.

Regijske prireditve so se udeležili predstavniki gorenjskih občin (župan občine Žirovnica, g. Leopold Pogačar in podžupan g. Sebastijan Zupan, župan občine Preddvor, g. Miran Zadnikar), Gasilskih zvez na Gorenjskem in Gasilskih poveljstev občin na Gorenjskem, Gorske reševalne službe, Jamarske in Podvodne reševalne službe, Kinološke zveze in Zveze vodnikov reševalnih psov, tabornikov in skavtov, Rdečega križa Slovenije - območnih združenj na Gorenjskem, predstavniki štabov, enot in služb Civilne zaščite Gorenjske ter občin na Gorenjskem, predstavniki reševalnih služb avstrijske Dežele Koroške, predstavniki zdravstvenih organizacij in veterinarskih organizacij, predstavniki s področja okolja, Centrov za socialno delo na Gorenjskem, predstavniki Slovenske vojske, policije,…

Kulturni program so nam popestrili Moški pevski zbor Alpina in gasilec Francelj. Skupaj s povezovalko, go. Jano Jenko so nam pripravili prijeten večer.

Na Gorenjskem je bilo za leto 2015 podeljenih skupaj 49 ZNAKOV CZ in ENA PLAKETA:

-       38 BRONASTIH ZNAKOV CZ,

-       8 SREBRNIH ZNAKOV CZ,

-       3 ZLATI ZNAKI CZ,

-       1 PLAKETA CZ.

Tudi ob tej priložnosti izrekamo posebne čestitke prejemnikom priznanj in nagrad Civilne zaščite in se jim zahvaljujemo za izredne dosežke na področju opravljanja nalog zaščite, reševanja in pomoči.

Prihodnje leto se bomo zopet srečali v eni od občin na Gorenjskem.

Oglejte si nekaj utrinkov iz slovesne podelitve priznanj in nagrad CZ.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE