Facebook
Twitter
YouTube

11.2. MEDNARODNI DAN ENOTNE EVROPSKE ŠTEVILKE ZA KLIC V SILI 112 (11. 2. 2015)

11. februar je mednarodni dan evropske številke za klic v sili 112, na katero je mogoče poklicati na pomoč v vseh 28 državah članicah Evropske unije: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaškem, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska in Združeno kraljestvo. Enotna evropska številka za klic v sili 112 deluje tudi v Islandiji, Lihtenštajnu, Norveški in Švici.

Zapišite datum 11. 2., zbrišite ločilo in dobili boste 112. Številke si ni težko zapomniti. Otroci si jo najlaže zapomnijo, če jim pokažemo obraz, in sicer en nos, ena usta in dve očesi. Za vse nas je pomembno, da si jo dobro zapomnimo, da se je bomo bolj ali manj pretreseni ob različnih nesrečah laže spomnili.

Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Kranj je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije – Območnim združenjem Kranj in Srednjim tehniškim centrom Kranj dne 11.2.2015 organizirala predstavitev enotne evropske številke za klic v sili 112 in postopke oživljanja ter delovanje defibrilatorja.

Dijakom je bila predstavljena številka 112, prostovoljci RKS Območnega združenja Kranj pa so prikazali temeljne postopke oživljanja in delovanje defibrilatorja. Tako so se namesto športne vzgoje dijaki praktično preizkusili z delom na defibrilatorju. Predstavitev so spremljali tudi učitelji športne vzgoje in pomočnica ravnateljice ga. Lijana Medič Jermančič.

URSZR je 11. februarja pripravila tiskovno konferenco na temo številke 112 v Celju. Na RTV se bo predvajal radijski oglas o številki 112. Več informacij o številki 112 dobite na spletni strani – Klic v sili 112.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE