Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK DRŽAVNEGA NATEČAJA NARAVNE IN DRUGE NESREČE (23. 5. 2014)

»VODA! KAJ STORITI, DA NESREČE NE BO?«

Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) je v sredo, 21. maja 2014, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje (ICZR) na Igu organizirala zaključno prireditev državnega natečaja za najboljša likovna in literarna dela na temo »NARAVNE IN DRUGE NESREČE – VODA! KAJ STORITI, DA NESREČE NE BO?« v šolskem letu 2013/2014

Najboljšim mladim ustvarjalcem na likovnem in literarnem področju ter njihovim mentorjem so bila podeljena priznanja in nagrade.
Na natečaju, ki je bil namenjen slovenskim učenkam in učencem so sodelovali tudi gorenjski šolarji. Nagrajenki iz Gorenjske regije sta bili:

-      LIKOVNI IZDELKI; 4. Kategorija: MARUŠA STANONIK, OŠ Poljane, mentorica Mihaela Žakelj Ogrin in
-      LITERARNI IZDELKI; 3. Kategorija: TEREZIJA KONČAN, OŠ CVETKA GOLARJA ŠKOFJA LOKA, mentorica Majda Kosec
 
Konica svinčnika je lahko neskončen vir idej, je bilo slišati na zaključni prireditvi in prav vsi izdelki so bili zelo dobri. Prireditev je potekala v sproščenem vzdušju, nagrajence, njihove mentorje, starše ter predstavnike izpostav je najprej pozdravil generalni direktor URSZR Darko But. Otroci so si ogledali lutkovno predstavo »Pikec Ježek in gasilko Jež« v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU. Veliko zanimanje je pritegnil poligon ICZR, kjer se usposabljajo različni reševalci in katerega so si otroci ter njihovi mentorji z veseljem ogledali. Ogledali so si tudi eksponate neeksplodiranih ubojnih sredstev, na koncu pa še Ig iz zraka s pomočjo gasilske lestve.
 
Učenci, njihovi mentorji in starši so odšli zadovoljni domov, polni lepih vtisov, saj je bil prekrasen, sončen majski dan – za trenutek smo pozabili na poplave v Bosni in Hercegovini ter v Srbiji, a kljub temu bili tudi v mislih z našimi reševalci, ki v teh dneh požrtvovalno pomagajo ljudem na prizadetih območjih.
 
Nagrajena likovna in literarna dela so na ogled v prostorih ICZR na Igu.

Vsem nagrajencem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo za doseženi uspeh.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE