Facebook
Twitter
YouTube

11. FEBRUAR - MEDNARODNI DAN ENOTNE EVROPSKE ŠTEVILKE 112 (12. 2. 2014)

Zapišite datum 11. 2., zbrišite ločilo in dobili boste 112. Številke si ni tako težko zapomniti. Otroci si jo najlaže zapomnijo, če jim pokažemo obraz, in sicer en nos, ena usta in dve očesi. Za vse nas je pomembno, da si jo dobro zapomnimo, da se je bomo bolj ali manj pretreseni ob različnih nesrečah laže spomnili.

Izpostava URSZR Kranj v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Kranj, Gimnazijo Kranj in Kranjskimi vrtci – Vrtcem Janino na dan 11.2. organizira predstavitve enotne evropske številke za klic v sili po sledečem razporedu:
 
 
 
 
URSZR je 11. februarja pripravila tiskovno konferenco na temo številke 112, na kateri je predstavljen tudi »e-klic« in aplikacija »smart lokator«. Med 4. In 18. Februarjem pa se bo na RTV predvajal radijski oglas o številki 112. Več informacij o številki 112 dobite na spletni strani – Klic v sili 112.
 
Evropsko unijo zdaj sestavlja 28 držav, v kateri deluje enotna evropska številka za klic v sili 112: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaškem, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska in Združeno kraljestvo. Enotna evropska številka za klic v sili 112 deluje tudi v Islandiji, Lihtenštainu, Norveški in Švici.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE