Facebook
Twitter
YouTube

PODELJENA PRIZNANJA CIVILNE ZAŠČITE (18. 3. 2013)

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj je v soorganizaciji z Občino Škofja Loka organizirala osrednjo regijsko slovesnost ob 1. marcu – DNEVU CIVILNE ZAŠČITE. Slovesnost je potekala v sredo, 13. marca 2013, ob 17. uri, v Sokolskem domu v Škofji Loki.

Prisotne so nagovorili Jernej Hudohmet, poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko ter vodja izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Kranj, mag. Miha Ješe, župan občine Škofja Loka in Peter Stavanja, državni sekretar Ministrstva za obrambo RS. V kulturnem programu smo poslušali skladbe v izvedbi Veteranske tamburaške skupine BISERNICE.

Na slovesnosti so bila podeljena priznanja in nagrade Civilne zaščite najzaslužnejšim pripadnikom poveljstev in enot Civilne zaščite, pripadnikom prostovoljnih in poklicnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Pripadnikom iz Gorenjske regije je bilo za leto 2012 podeljenih skupaj 43 znakov CZ, 3 plakete ter kipec CZ:
- 28 BRONASTIH ZNAKOV CZ; 2 izmed njih sta bila podeljena na državni prireditvi ob dnevu CZ na Brdu, dne 1. marca 2013,
- 6 SREBRNIH ZNAKOV CZ.
Bronaste in srebrne znake sta podeljevala Jernej Hudohmet, poveljnik CZ za Gorenjsko ter Metod Gaber, namestnik poveljnika CZ za Gorenjsko.
- 9 ZLATIH ZNAKOV CZ; 3 izmed njih so bili podeljeni na državni prireditvi ob dnevu CZ na Brdu, dne 1. marca 2013,
- 3 PLAKETE CZ.
Zlate znake CZ in plakete CZ sta podeljevala Peter Stavanja, državni sekretar Ministrstva za obrambo RS in Jernej Hudohmet, poveljnik CZ za Gorenjsko.
- 1 KIPEC CZ, ki ga je posthumno prejel Miran Bogataj, dolgoletni poveljnik CZ Republike Slovenije, na prireditvi na Brdu, 1. marca 2013

Posebne čestitke so namenjene prejemnikom priznanj Civilne zaščite, ki se jim zahvaljujemo za izredne dosežke na področju opravljanja nalog zaščite in reševanja. Prihodnje leto se bomo zopet srečali v eni od osemnajstih občin na Gorenjskem.

Oglejte si nekaj utrinkov iz slovesne podelitve priznanj in nagrad CZ.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE