Facebook
Twitter
YouTube

OBELEŽITEV 20. OBLETNICE SAMOSTOJNE SLOVENIJE (16. 6. 2011)

Udeležili smo se svečane obeležitve 20. obletnice samostojne Republike Slovenije in podelitve spominskih plaket, ki je potekala v Logatcu, dne 15. junija 2011.

Udeležili smo se svečane obeležitve 20. obletnice samostojne Republike Slovenije in podelitve spominskih plaket, ki je potekala v Logatcu, dne 15. junija 2011.

Spominske plakete so prejeli člani ali članice republiškega, mestnega ali občinskega štab za Civilno zaščito, člani nihovih specializiranihd enot in pripadniki službe za opazovanje in obveščanje, ki so opravljali obrambne naloge na vizualnih opazovalnicah.

Trobilni kvintet SV je s himno pričel prireditev.

Nagovor Mirana Bogataja, poveljnika CZ RS nas je spomnil dogodkov izpred 20 let. Slavnostna govornica je bila dr. Ljubica Jelušič, ministrica za obrambo. 

Trem iz vsake regije sta spominsko plaketo podelila Miran Bogataj, poveljnik CZ RS in Darko But, generalni direktor URSZR. Iz Gorenjske so to bili:

- Franc Nadižar, takratni član Štaba CZ občine Kranj,
- Lunder Tomaž, pripadnik službe za opazovanje in obveščanje za območje občine Škofja loka (vezist – VOP Lubnik) in
- Toman Valentin, pripadnik službe za opazovanje in obveščanje občine Radovljica (vezist – VOP Sankaška koča nad Begunjami).

Spominske plakete za prejemnike iz območja izpostav, so se po prireditvi podeljevale na 13 točkah, razdeljenih po regijah. Podelili smo 75 spominskih plaket. Ostali, ki se niso udeležili prireditve prejmejo spominsko plaketo naknadno. Spominske plakete je podeljeval regijski poveljnik CZ, Franc Nadižar.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE