Facebook
Twitter
YouTube

Zaključek natečaja (16. 6. 2011)

za likovna in literarna dela na temo Naravne in druge nesreče - KDO IN KAKO NAM POMAGA OB RAZLIČNIH NESREČAH« v šolskem letu 2010/2011

Natečaj smo na Gorenjskem uspešno zaključili. Na regijskem nivoju smo imeli podelitev nagrad ter priznanj učencem in mentoricam v OŠ Žiri. Na državnem nivoju pa je bila prireditev izvedena dne 18.. maja 2011.

V okviru Izobraževanja, informiranja in usposabljanja za osebno in vzajemno zaščito za predšolske in šolske otroke v šolskem letu 2010/2011, je Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje namenila za promocijske aktivnosti v letu 2011 lutkovno predstavo.
 
Lutkovno predstavo PIKEC JEŽEK IN GASILKO JEŽ, v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU smo si ogledali dne 16. junija 2011, v OŠ Škofja Loka – mesto. Na ogled lutkovne predstave smo povabili učence, ki so sodelovali na natečaju iz Poljanske in Selške doline ter Škofje Loke.

Uvodoma je učence pozdravil Jernej Hudohmet, vodja Izpostave URSZR Kranj ter pomočnica ravnateljice na Oš Škofja Loka – mesto, Elizabeta Proj. Sledila je lutkovna predstava, ob kateri so uživali učenci ter njihove učiteljice.

Gasilko Jež je neustrašni in prijazni gasilec, ki v gozdu pomaga in rešuje male gozdne prebivalce, ki se včasih tudi po svoji krivdi, znajdejo v težavah. Glavni junak je Pikec Ježek, ki rad kaj" ušpiči". Za napetost pa poskrbi goljufiva podgana, ki v svojem podzemnem rovu ves čas načrtuje roparske podvige.

Skozi niz dogodovščin Pikca, Lizike in njunih malih prijateljev so učenci spoznali, kako se obnašati v primeru naravnih in drugih nesreč: požar, poplava, potres, kako se nesreč obvarovati in koga poklicati na pomoč.

Predstava nagovarja najmlajše in jih na nevsiljiv, hudomušen in prijazen način seznanja z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vrtcu, šoli ali v domačem okolju.

Lutkovna predstava je nastala v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje, ki je tudi pobudnik skupnega projekta. Namenjena je otrokom od četrtega do desetega leta. Literarno predlogo je »ustvaril2 Andrej Rozman – Roza.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE