Facebook
Twitter
YouTube

Zaključek državnega natečaja (20. 5. 2011)

za likovna in literarna dela na temo Naravne in druge nesreče - KDO IN KAKO NAM POMAGA OB RAZLIČNIH NESREČAH« v šolskem letu 2010/2011

Zaključna prireditev na državnem nivoju je potekala v sredo, dne 18. maja 2011, ob 10.00 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.

Pozdravne besede na prireditvi je udeležencem namenila Janja Brulc

Lutkovna predstava Pikec Ježek in Gasilko Jež, v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU je nastala v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje. Gasilko Jež je neustrašni in prijazni gasilec, ki v gozdu pomaga in rešuje male gozdne prebivalce, ki se včasih tudi po svoji krivdi, znajdejo v težavah. Glavni junak je Pikec Ježek, ki rad kaj" ušpiči". Za napetost pa poskrbi goljufiva podgana, ki v svojem podzemnem rovu ves čas načrtuje roparske podvige. Skozi niz dogodivščin Pikca, Lizike in njunih malih prijateljev bodo otroci spoznali, kako se obnašati v primeru naravnih in drugih nesreč: požar, poplava, potres, kako se nesreč obvarovati in koga poklicati na pomoč. Predstava nagovarja najmlajše in jih na nevsiljiv, hudomušen in prijazen način seznanja z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vrtcu, šoli ali v domačem okolju.

Nataša Poje Jovičič je predstavila natečaj nato pa je sledila podelitev nagrad za izbrana likovna in literarna dela na državnem izboru.

Nagrade iz Gorenjske so prejeli:

 - likovni izdelki: 1. kategorija: EMA JERALA, Vrtec pri OŠ Kokrica (OŠ F. Prešerna Kranj) Kranj; mentorici: Tatjana Leskovar in Martina Krek
- likovni izdelki: 4. kategorija:  ENDI PAŠIČ, OŠ Poldeta Stražišarja, Jesenice: mentorica: Magda Češek
- literarni izdelki: 2. kategorija:  HELENA TOLAR, OŠ Žirovnica, Žirovnica; mentorica: Sonja Osterman

Nagrajencem in njihovim mentoricam iskreno čestitamo.

Po zaključeni podelitvi nagrad in priznanj je sledilo skupinsko fotografiranje nagrajencev in njihovih mentorjev. Udeleženci zaključne prireditve pa so si lahko ogledali poligon Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE