Facebook
Twitter
YouTube

Zaključek natečaja (19. 5. 2010)

na temo »Naravne in druge nesreče – živali in nesreče« v šolskem letu 2009/2010

Uprava RS za zaščito in reševanje je 13. maja 2010, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pripravila zaključno prireditev ob koncu 14. državnega natečaja »Naravne in druge nesreče – Živali in nesreče«. Najboljšim mladim ustvarjalcem na likovnem in literarnem področju ter njihovim mentorjem so podelili priznanja in nagrade.

Zbrane v Avditoriju ICZR je najprej pozdravil generalni direktor URSZR mag. Boris Balant.

Organizatorji so z natečajem želeli mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko zgodijo tudi nam in da moramo biti na njih ustrezno pripravljeni.

Natečaj za najboljša likovna in literarna dela na temo Živali in nesreče je potekal dvostopenjsko: na regijski in državni ravni v štirih starostnih kategorijah. Na natečaju je sodelovalo 4882 otrok in 925 mentorjev iz 67 vrtcev in 203 osnovnih šol.

Nagrajenci iz Gorenjske regije so:
- likovni izdelki, 3. kategorija: Sara Strsser iz OŠ Žirovnica ter Sara Sarhatljić iz OŠ Poldeta Stražišarja, Jesenice. Mentorica obema učenkama je bila Magda Češek.
- literarni izdelki, 2. kategorija: Katja Cotelj iz OŠ Žirovnica, mentorica je bila Sonja Osterman.
- literarni izdelki, 4. kategorija: Sabina Sladić Oblak, mentorica je bila Irena Draganjec.

Udeleženci so si ogledali še lutkovno predstavo »Pikec Ježek in gasilko Jež«. Ga. Olga Andrejek, vodja SIU, je predstavila potek letošnjega natečaja, sledila je podelitev nagrad in priznanj nagrajencem in njihovim mentorjem. Udeleženci so si nato ogledali tudi recital Ježek in veverica, ki sta ga izvedla Ambrož Planinšek in Klara Šoster pod vodstvom mentorice Nataše Kreše iz podružnične šole Dol pri Hrastniku. Sledilo je skupinsko fotografiranje nagrajencev.

V drugem delu programa so si mladi in njihovi spremljevalci ogledali poligon Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje, kjer se usposabljajo različni reševalci ter se seznanili z reševalnim delom Kinološke zveze Slovenije.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE