Facebook
Twitter
YouTube

Regijska prireditev (12. 4. 2010)

ob razglasitvi rezultatov natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2009/2010 na temo »Naravne in druge nesreče - Živali in nesreče«

Osrednja regijska prireditev ob razglasitvi rezultatov natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2009/2010 na temo »Naravne in druge nesreče - Živali in nesreče« je potekala v OŠ Cvetka Golarja, Frankovo naselje 51, Škofja Loka.

Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče - Živali in nesreče je sodelovalo 338 avtorjev z 246 izdelki. Skupno število prejetih likovnih del je bilo 207, literarnih pa 39. Nekateri avtorji so sodelovali na natečaju z več deli.

Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi risbe in pisne izdelke skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo živali pri različnih nesrečah.

Za najaktivnejšo šolo je bila izbrana Osnovna šola Cvetka Golarja, Frankovo naselje 51, Škofja Loka, prav zaradi tega smo zaključno prireditev s kulturnim programom pripravili na omenjeni OŠ. Kot najaktivnejša šola je prejela za nagrado 30 odsevnih brezrokavnikov.

Kot najaktivnejši vrtec je bil izbran Vrtec pri OŠ Orehek, Zasavska cesta 17/a, Kranj. Za nagrado prejme lutkovno predstavo Pikec ježek in gasilko Jež gledališča Fru-Fru.
 
Za začetek prireditve in za smeh je poskrbelo Mladinsko gledališče Tržič – Skupina Smeh s svojimi skeči.

Pozdravni nagovor je imela ravnateljica šole mag. Karla Krajnik. Vodja Izpostave URSZR Kranj Jernej Hudohmet je poudaril pomembnost informiranja in seznanjanja učencev s številko 112 ter temami s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami tako z vidika preventivnega ravnanja v smislu preprečevanja nesreč, kot ustreznega ravnanja ob nesrečah. Župan Igor Draksler je pohvalil vzorno sodelovanje med občino in šolo ter izpostavil pomen novega izbirnega predmeta s področja varstva pred nesrečami, ki bo lahko osnova za nadaljnje spodbujanje otrok za seznanitev delovanja celotnega sistema zaščite, reševanja in pomoči.

Kulturni program učencev OŠ Cvetka Golarja je navdušil vse prisotne z ubranim petjem šolskega pevskega zbora ter gledališko in folklorno skupino. Sledila je podelitev praktičnih nagrad učencem in priznanj njihovim mentorjem za sodelovanje na natečaju.

Vsem sodelujočim, še posebej pa nagrajencem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo.

V sklopu programa so si učenci na štirih delovnih točkah ogledali predstavitev delovanja sistema zaščite in reševanja in sicer:
- predstavljena je bila evropska številka za klic v sili in delovanje radijskega sistema zvez ZARE s praktično uporabo radijskih postaj
- predstavitev enote vodnikov reševalnih psov pri Zvezi društev in klubov vodnikov reševalnih psov. Uroš Ovsenek, ki je letos prejel bronasti znak Civilne zaščite, je predstavil svoje delo in svoje tri zveste pasje prijatelje-reševalce;
- predstavitev Gorske reševalne službe Škofja Loka, - predstavitev gorenjske ekipe državne enote Civilne zaščite za odkrivanje, zavarovanje in identifikacijo neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Za popestritev prireditve je ves čas skrbel tudi Ježek 112.
 
Državni izbor bo opravljen do 19. 4. 2010. Zaključna prireditev državnega natečaja bo 12. maja 2010 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE