Facebook
Twitter
YouTube

XVI. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PRVE POMOČI (29. 5. 2018)

26.5.2018 je v Laškem potekalo XVI. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

Preverjanje usposobljenosti ekip sta pripravili Izpostava URSZR Celje in Območno združenje Rdečega križa Laško-Radeče, v sodelovanju z Izpostavo URSZR Trbovlje in RKS OZ Hrastnik.

Na XVI. regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa so iz Zasavja sodelovale 3 ekipe in sicer:

-Ekipa RKS OZ. Zagorje ob Savi I.,

-Ekipa RKS OZ Zagorje ob Savi II. in

-Ekipa RKS OZ Zagorje ob Savi III (http://www.zagorje.ozrk.si/sl/ekipeprvepomoci/).

Preverjanje je potekalo na štirih delovnih mestih. Z izvedbo regijskega preverjanja ekip PP CZ in RK se prva pomoč približa javnosti, hkrati pa se prikaže delo in poslanstvo ekip prve pomoči na terenu. Istočasno člani ekip preizkusijo svoje znanje v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale v primeru naravne nesreče.

Na regijski prireditvi je potekala tudi predstavitev dejavnosti različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem je med ekipami iz Zasavja pokazala ekipa RKS OZ Zagorje ob Savi II, drugo uvrščena je bila ekipa RKS OZ Zagorje ob Savi I., tretje mesto pa je zasedla ekipa RKS OZ Zagorje ob Savi III. Ekipa RKS-OZ Zagorje ob Savi II., se bo udeležila XXIV. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo oktobra 2018 v Postojni. 

Vsem udeležencem regijskega preverjanja iskreno čestitamo, hkrati pa se izpostavi URSZR Celje in Območnemu združenju Rdečega križa Laško-Radeče zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč pri pripravi skupnega regijskega preverjanja.

Avtor naslovne slike: Darko Špiljak

Zapisala: Urška Korennazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE