Facebook
Twitter
YouTube

NATEČAJ NARAVNE IN DRUGE NESREČE - POZOR, NEVARNE SNOVI (11. 4. 2017)

V okviru natečaja je v četrtek 30. 3. 2017 Izpostava URSZR Trbovlje v sodelovanju z OŠ Trbovlje, podružnično šolo Dobovec organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov za najboljša likovna in literarna dela.

V natečaju je iz zasavske regije sodelovalo 224 avtorjev z izdelki, od tega 198 avtorjev z likovnimi deli in 26 literarnimi deli. Letos je na razpisu sodelovalo 9 šol in vrtca iz Hrastnika in Zagorja ob Savi.

Z natečajem »Naravne in druge nesreče – POZOR, NEVARNE SNOVI!« smo želeli mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za prizadevnost.

V komisiji za izbor najboljših del so sodelovali zaposleni na Izpostavi URSZR Trbovlje, ter Bojan Čokl in Alenka Radoševič kot zunanja sodelavca, ki so med prispelimi izdelki izbrali 17 najboljših likovnih del in 9 najboljših literarnih del. Izbrana likovna in literarna dela so bila poslana na državni izbor.

Komisija je za najaktivnejšo med šolami izbrala Osnovno šolo Trbovlje, podružnično šolo Alojza Hohkrauta, med vrtci pa je za najaktivnejši izbran Vrtec Zagorje.

Kulturni program na podelitvi so pripravili učenci iz podružnične šole Dobovec z lutkovno predstavo »Kdo je napravil Vidku srajčico?« in nas razveselili z deklamacijami o Mačku Muriju. Ob tej priložnosti so si nagrajenci ogledali predstavitev enote reševalnih psov Zasavje in predstavitev Gasilskega zavoda Trbovlje.

Vsem nagrajencem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo, zahvaljujemo pa se tudi podružnični šoli Dobovec za kulturni program, našemu odličnemu Ježku, enoti reševalnih psov Zasavje in Gasilskemu zavodu Trbovlje za predstavitev.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE