Facebook
Twitter
YouTube

NATEČAJ NARAVNE IN DRUGE NESREČE - DELUJMO PREVENTIVNO (30. 3. 2016)

V šolskem letu 2015/2016 je Uprava RS za zaščito in reševanje za predšolsko in šolsko mladino pripravila že 20. natečaj Naravne in druge nesreče na temo – «Delujmo preventivno«.

Namen natečaja je bil, da se mladi zavedo, da jim preventivno znanje in ravnanje lahko pomaga preprečiti nesrečo ali pa jim pomaga, da med ali po nesreči pravilno ravnajo in s tem pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma lahko sebi ali nekomu drugemu rešijo življenje.

V šolskem letu 2015/2016 je sodelovalo 5 enot vrtcev in 12 osnovnih šol s podružnicami, vsi otroci in njihovi mentorji pa so se pri ustvarjanju zelo potrudili. Na regijski izbor smo prejeli 347 likovnih izdelkov ter 11 literarnih izdelkov, strokovna komisija pa je med temi izbrala 16 likovnih in 6 literarnih del.

Podelitev je potekala 31.3. 2016 v telovadnici Osnovne šole Narodnega heroja Rajka v Hrastniku.

Nagrado za najbolj aktiven vrtec v Zasavju je prejel VRTEC Hrastnik, nagrado za najbolj aktivno osnovno šolo pa OŠ Trbovlje, Podružnična šola Alojza Hohkrauta.

Učenci OŠ NHR Hrastnik so pripravili lep kulturni program na temo rudarstva, saj so doma v kraju z dolgoletno rudarsko tradicijo. V kulturnem programu pa so se z literarnimi deli dotaknili tudi teme natečaja in pomladi.

Zahvaljujemo se vodstvu OŠ Narodnega heroja Rajka, učencem sodelujočim v kulturnem programu ter Glasbeni šoli Hrastnik za inštrumentalno popestritev programa.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE