Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PP CZ IN RK (29. 5. 2015)

23.5.2015 je v Sevnici potekalo XIII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

Preverjanje usposobljenosti ekip sta pripravili Izpostava URSZR Brežice in Območno združenje Rdečega križa Sevnica, v sodelovanju z Izpostavo URSZR Trbovlje in OZRK Hrastnik.

Na XIII. regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa so iz Zasavja sodelovale 4 ekipe sicer:

-Ekipa PP CZ občine Hrastnik

-Ekipa RKS-OZ I. Zagorje ob Savi

-Ekipa RKS-OZ II. Zagorje ob Savi in

-Ekipa RKS-OZ III. Zagorje ob Savi.

Preverjanje je potekalo na štirih delovnih mestih. Ekipe so nudile prvo pomoč ponesrečencem v primeru naravne nesreče – zemeljski plaz, neurje v skate parku, nesreča v športni dvorani med plezanjem na plezalni steni in v prometni nesreči.

Z izvedbo regijskega preverjanja ekip PP CZ in RK se prva pomoč približa javnosti, hkrati pa se prikaže delo in poslanstvo ekip prve pomoči na terenu. Istočasno člani ekip preizkusijo svoje znanje v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale v primeru naravne nesreče.

Na regijski prireditvi je potekala tudi predstavitev dejavnosti različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem je med ekipami iz Zasavja pokazala ekipa RKS-OZ III Zagorje ob Savi, drugo uvrščena je bila ekipa RKS-OZ I. Zagorje ob Savi, tretje mesto pa je zasedla ekipa RKS-OZ II. Zagorje ob Savi.

Ekipa RKS-OZ III. Zagorje ob Savi, se bo udeležila XXI. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo 3. oktobra 2015 v Murski Soboti.

VSEM UDELEŽENCEM REGIJSKEGA PREVERJANJA ISKRENO ČESTITAMO.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE