Facebook
Twitter
YouTube

XII. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PRVE POMOČI CZ IN RK (14. 6. 2014)

7.6.2014 je v Gorici pri Slivnici potekalo XII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

Preverjanje usposobljenosti ekip sta pripravili Izpostava URSZR Celje in Območno združenje Rdečega križa Šentjur, v sodelovanju z Izpostavo URSZR Trbovlje.

Na XII. regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa je iz Zasavja sodelovalo skupno 6 ekip sicer:

-Gasilska ekipa PP občine Trbovlje

-Ekipa PP CZ občine Hrastnik

-Ekipa PP CZ ETI d.d. Izlake

-Ekipa PP OZRK I. Zagorje ob Savi

-Ekipa PP OZRK II. Zagorje ob Savi in

-Ekipa PP OZRK III. Zagorje ob Savi ( izven konkurence).

Preverjanje je potekalo na treh delovnih mestih. Ekipe so nudile prvo pomoč ponesrečencem v primeru utopitve, naravne nesreče - žleda ter prometne nesreče.

Z izvedbo regijskega preverjanja ekip PP CZ in RK se prva pomoč približa javnosti, hkrati pa se prikaže delo in poslanstvo ekip prve pomoči na terenu. Istočasno člani ekip preizkusijo svoje znanje v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale v primeru naravne nesreče.

V sklopu preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči je potekala tudi gasilska taktična vaja Šentjur 2014, pri kateri so sodelovali kot imitatorji poškodb tudi člani gasilske ekipe PP iz občine Trbovlje. Na sami regijski prireditvi je potekala tudi predstavitev dejavnosti različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem je med ekipami iz Zasavja pokazala gasilska ekipa prve pomoči iz občine Trbovlje, sledila ji je ekipa PP OZRK Zagorje ob Savi I. ter ekipa prve pomoči CZ občine Hrastnik.

Gasilska ekipa občine Trbovlje, se bo udeležila državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo 27. septembra 2014 v Kopru.

Vsem udeležencem regijskega preverjanja iskreno čestitamo.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE