Facebook
Twitter
YouTube

PRIDOBITEV TRBOVELJSKIH POKLICNIH GASILCEV (15. 2. 2012)

Trboveljski poklicni gasilci so bogatejši za priklopnik za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi

Gasilski zavod Trbovlje www.pge-trbovlje.org je osrednja gasilska enota v Občini Trbovlje. Z Upravo RS za zaščito in reševanje ima sklenjeno pogodbo za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi, v prometnih nesrečah in nesrečah na vodi v Zasavski regiji. Gasilski zavod ima povprečno letno od 200 do 260 posredovanj, od tega je kar 30 odstotkov tehničnih posredovanj – intervencij. Poleg desetih gasilskih intervencijskih vozil so se v zavodu odločili za nabavo večjega dvoosnega priklopnika (PNS-2) skupne dovoljene mase 2000 kg za posredovanje v primerih, kjer je prisotna nevarna snov. Priklopnik bodo poklicni gasilci uporabljali z vozilom za prometne nesreče (HTRV 1+2) ali z drugim vozilom.

V priklopniku je nameščena naslednja specialna oprema in orodje: plinotesne obleke, izolirni dihalni aparati, absorbenti, kemične, bombažne in gumijaste rokavice, bazena, lovilne posode, stožčaste zagozde, vpojna črevesja, pivniki, sesalec za nevarne snovi, komplet neiskrečega orodja, električna verižna žaga, metle, lopate, cevi, čelade, gasilniki, tesnilne vreče, na zadnjih dvižnih vratih pa je nameščena zaščitna zavesa ( preoblačenje, vremenski vplivi na intervenciji ). Nekaj orodja in opreme bodo morali dokupiti v naslednjem obdobju. Priklopnik je izdelalo podjetje Boeckmann, nadgradnja pa je delo podjetja EURO GV iz Ilirske Bistrice.

Investicija priklopnika je znašala 18.000 €, od katerih je polovico zagotovila občina Trbovlje, polovico pa Gasilski zavod Trbovlje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE