Facebook
Twitter
YouTube

1. MAREC - DAN CIVILNE ZAŠČITE (6. 3. 2018)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Postojna je organizirala regijsko prireditev ob DNEVU CIVILNE ZAŠČITE v občini KOMEN. Prireditev je potekala v petek, 2. marca 2018 ob 18. uri v prostorih kulturnega doma v Štanjelu. Na slovesnosti so bila podeljena priznanja CIVILNE ZAŠČITE najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč za leto 2017 iz območja Izpostave URSZR Postojna

Osrednja državna prireditev ob 1. marcu dnevu CIVILNE ZAŠČITE je potekala na BRDU 1. marca 2018, kjer sta prejela priznanja CZ  tudi 2 nagrajenca iz območja Izpostave URSZR Postojna. Ostala priznanja CZ za leto 2017 za prejemnike iz območja Izpostave URSZR Postojna  so bila podeljena  v petek, 2. marca 2018 ob 18.00 uri v KULTURNEM DOMU V ŠTANJELU. Slovesno podelitev priznanj CZ sta organizirala Izpostava URSZR Postojna in občina Komen. Prireditve so se udeležili : Namestnik generalnega direktorja UPRAVE RS ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE -G. Branko Dervodel, Poveljnik CZ za Notranjsko s člani štaba, Poveljniki CZ občin Notranjske, predstavniki CZ sosednjih regij, predstavniki zaščite in reševanja iz sosednje države Italije, župani sosednjih občin in sosednje občine Doline iz Italije, svetniki občine Komen in ostali predstavniki enot in služb za zaščito in reševanje iz območja izpostave URSZR Postojna.
Dobrodošlico v občini Komen je najprej zaželel župan občine g. Marko Bandelli, ki je vnaprej vsem čestital za 1. marec – DAN CIVILNE ZAŠČITE, čestital dobitnikom priznanj in zaželel vsem prijetno druženje v občini Komen.
Slavnostni govornik na prireditvi je bil g. Branko Dervodel, ki je predstavil pomen praznovanja 1. marca -  dneva Civilne zaščite in se zahvalil vsem pripadnikom sil za zaščito in reševanje še posebej prostovoljcem za požrtvovalno delo pri reševanju velikih nesreč, ki se praktično vsako leto zgodijo na območju Slovenije in tudi Notranjske.
Na prireditvi je bilo podeljeno 5 rednih priznanj CZ (1x zlati znak, 3x srebrni znak in 5x bronasti) in 2 bronasta znaka CZ za enkratno požrtvovalno dejanje na vojaškem poligonu Bač. 
Nagrajeni z nageljni so bili, poleg prejemnikov priznanj na Brdu tudi PGD Materija (110 obletnica aktivnega delovanja) in PGD Stari Trg, ki v letošnjem letu praznuje 130-letnico aktivnega delovanja in bodo na njihovi svečani slovesnosti ob 130-letnici dobili plaketo CZ.
Za kulturni program je poskrbela občina Komen in voditeljica Ana Godnič za kar se ji tudi iskreno zahvaljujemo.

V prilogi dostavljamo seznam dobitnikov priznanj CZ iz območja Izpostave URSZR Postojna.

Avtorja slik v prilogi sta: Darko Škerjanc- svetovalec ZiR na Izpostavi URSZR Postojna in Anže Srebovt - pripravnik na Izpostavi.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE