Facebook
Twitter
YouTube

XXIII. REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PRVE POMOČI (5. 6. 2017)

V soboto 03. junija 2017 je v Novi vasi v občini BLOKE potekalo XXIII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, Civilne zaščite in Rdečega križa za NOTRANJSKO.

Preverjanje je potekalo v občini Bloke in sicer po naselju Nova vas, na ŠTIRIH delovnih točkah, na katerih so ekipe oskrbele 16 poškodovancev z realističnim prikazom poškodb. Vsaka ekipa je imela po 10 minut časa za oskrbo poškodovancev na posamezni delovni točki. Za prikaz poškodb je skupina za pripravo imitatorjev poškodb namaskirala 16 imitatorjev poškodb, ki so skušali čim bolj realistično prikazat poškodovance.
Teme na delovnih točkah so bile: NESREČA S PIROTEHNIKO, DELOVNA NESREČA V GOZDU, PROMETNA NESREČA IN TRANSPORT POŠKODOVANIH v sklopu katerega se je opravilo tudi ocenjevanje vodje ekipe za delo z radijsko postajo v sistemu "ZARE"..

Na preverjanju je sodelovalo 12 ekip in sicer:.

1)    V KONKURENCI:

1.

OBČINA HRPELJE -  KOZINA - EKIPA PP RDEČEGA KRIŽA

2.

OZRK POSTOJNA -  PIVKA IN OBČINA PIVKA 1

3.

OZRK POSTOJNA -  PIVKA IN OBČINA PIVKA 2

4.

OBČINA KOMEN – EKIPA PGD   KOMEN

5.

OBČINA CERKNICA – EKIPA PGD   CERKNICA

6.

OBČINA POSTOJNA - EKIPA PP   CZ

7.

OBČINA ILIRSKA BISTRICA –   EKIPA OZRK  IL. BISTRICA

8.

OBČINA SEŽANA - PGD POVIR

9.

OBČINA SEŽANA  - OZRK    SEŽANA

10.

OZRK POSTOJNA - PIVKA EKIPA IZ POSTOJNE

11.

OBČINA CERKNICA - EKIPA RDEČEGA KRIŽA

2) IZVEN KONKURENCE:

12.

Ekipa PP – GDCK BUJE                              - HRVAŠKA

 
Pogoji za izvedbo preverjanja so bili zelo dobri, delovišča so bila dobro pripravljena, maskerji so  kvalitetno prikazali realistični prikaz poškodb.
Ekipe PP so po oceni predsednice  ocenjevalne komisije dr. Helene Grmek pokazale zelo visoko stopnjo pripravljenosti.
Najbolj se je izkazala ekipa Prostovoljnega gasilskega društva CERKNICA iz občine Cerknica, sledita ekipi prve pomoči pri OZRK SEŽANA in sicer iz občine Hrpelje - Kozine in Sežane. 
Na državno preverjanje, ki bo oktobra v Kobaridu se je uvrstila  ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Cerknica.

Prve tri ekipe so prejele medalje ter praktične nagrade, ki sta jih udeležencem izročila predsednica  OZRK  Cerknica - Loška dolina - Bloke ga. Sandra Šega in poveljnik CZ za Notranjsko – Štefan Majcen, ter pokale, ki jih je podelil župan občine Bloke g. Jože Doles.

Potek preverjanja je spremljalo  veliko število obiskovalcev –  mimoidočih. Preverjanje so si ogledali nekateri občinski poveljniki CZ, strokovni delavci na področju ZiR iz sosednjih občin, člani regijskega štaba CZ in  predstavniki RKS.

Prireditev kot je ta, od organizatorjev terja veliko priprav, predvsem pa dobro organizacijo in ubranost ekipe. Celotne priprave je vodil pet članski organizacijski odbor, na samem preverjanju pa so nato ogromno dela opravile tudi vse komisije, gasilci in prostovoljke Rdečega križa.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE