Facebook
Twitter
YouTube

XXII. REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PRVE POMOČI (5. 7. 2016)

V soboto 28.maja 2016 je v SEŽANI potekalo XXII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, Civilne zaščite in Rdečega križa.

Preverjanje je potekalo po mestu SEŽANA in sicer na ŠTIRIH delovnih točkah, na katerih so ekipe oskrbele 17 poškodovancev z realističnim prikazom poškodb. Vsaka ekipa je imela po 10 minut časa za oskrbo poškodovancev na posamezni delovni točki. Za prikaz poškodb je skupina za pripravo imitatorjev poškodb namaskirala 17 imitatorjev poškodb, ki so skušali čim bolj realistično prikazat poškodovance.
Teme na delovnih točkah so bile: PROMETNA NESREČA, MIGRANTI, DIJAŠKA ZABAVA in DELOVNA NESREČA ZARADI NEURJA.

Na preverjanju je sodelovalo 12 ekip in sicer:.

1)    V KONKURENCI:

1.

OBČINA HRPELJE -  KOZINA - EKIPA PP RDEČEGA KRIŽA

2.

OZRK POSTOJNA -  PIVKA IN OBČINA PIVKA 1

3.

OZRK POSTOJNA -  PIVKA IN OBČINA PIVKA 2

4.

OBČINA KOMEN – EKIPA PGD   KOMEN

5.

OBČINA CERKNICA – EKIPA PGD   CERKNICA

6.

OBČINA POSTOJNA - EKIPA PP   CZ

7.

OBČINA ILIRSKA BISTRICA –   EKIPA OZRK  IL. BISTRICA

8.

OBČINA SEŽANA - PGD POVIR

9.

OBČINA SEŽANA  - OZRK    SEŽANA

10.

OBČINA HRPELJE -  KOZINA - EKIPA PGD MATERIJA

11.

OBČINA LOŠKA DOLINA – EKIPA   PP CZ

2) IZVEN KONKURENCE:

12.

Ekipa PP – GDCK BUJE                              - HRVAŠKA

 
Pogoji za izvedbo preverjanja so bili zelo dobri, delovišča so bila dobro pripravljena, maskerji so  kvalitetno prikazali realistični prikaz poškodb.
Ekipe PP so po oceni predsednice  ocenjevalne komisije dr. Vlaste Počkaj pokazale zelo visoko stopnjo pripravljenosti.
Najbolj se je izkazala ekipa Prostovoljnega gasilskega društva CERKNICA iz občine Cerknica, sledi ekipa prve pomoči pri PGD Materija z minimalnim zaostankom in kot tretja ekipa iz občine Hrpelje – Kozina – ekipa PP Rdečega križa. 
Na državno preverjanje, ki bo oktobra v Slovenj Gradcu, se je uvrstila  ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Cerknica.

Prve tri ekipe so prejele medalje ter praktične nagrade, ki sta jih udeležencem izročila podpredsednica  OZRK  Sežana in poveljnik CZ za Notranjsko – Štefan Majcen.

Potek preverjanja je spremljalo  veliko število obiskovalcev –  mimoidočih. Preverjanje so si ogledali nekateri občinski poveljniki CZ, strokovni delavci na področju ZiR iz sosednjih občin, člani regijskega štaba CZ in  predstavniki RKS.

Prireditev kot je ta, od organizatorjev terja veliko priprav, predvsem pa dobro organizacijo in ubranost ekipe. Celotne priprave je vodil pet članski organizacijski odbor, na samem preverjanju pa so nato ogromno dela opravile tudi vse komisije in prostovoljke Rdečega križa.

Izpostava URSZR Postojna se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri izvedbi preverjanja še posebej OZRK Sežana,  ki so zelo dobro in požrtvovalno sodelovali pri pripravi in izvedbi preverjanja.

Zahvala tudi Amandi Oven za lepe fotografije, ki si jih lahko ogledate v prilogi.

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

REZULTATI PREVERJANJA (Excel datoteka)