Facebook
Twitter
YouTube

1. MAREC - DAN CIVILNE ZAŠČITE (8. 3. 2016)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava  Postojna je organizirala regijsko prireditev ob DNEVU CIVILNE ZAŠČITE v Pivki. Prireditev je potekala v petek, 4. marca 2016 ob 18. uri v prostorih Krpanovega doma. Na prireditvi so bila podeljena priznanja CIVILNE ZAŠČITE posameznikom in organizacijam, ki so se izkazali pri varovanju človeških življenj in lastnine ob naravnih in drugih nesrečah.

Osrednja prireditev ob 1. marcu dnevu CIVILNE ZAŠČITE za območje Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna je bila v petek, 4. marca 2016 ob 18.00 uri v Krpanovem domu v Pivki. Slovesno podelitev priznanj CZ sta organizirala Izpostava URSZR Postojna in občina Pivka. Prireditve so se udeležili : Poveljnik CIVILNE ZAŠČITE REPUBLIKE SLOVENIJE, Poveljnik CZ za Notranjsko s člani štaba, Poveljniki CZ občin Notranjske, predstavniki CZ sosednjih regij, predstavniki zaščite in reševanja iz sosednjih držav Hrvaške in Italije, član državnega sveta RS - Jernej Verbič, župani sosednjih občin, svetniki občine Pivka in ostali predstavniki enot in služb za zaščito in reševanje iz območja izpostave URSZR Postojna.
Dobrodošlico v občini Pivka je najprej zaželel župan občine g. Robert Smrdelj, ki je vnaprej vsem čestital za 1. marec – SVETOVNI DAN CIVILNE ZAŠČITE, čestital dobitnikom priznanj in zaželel vsem prijetno druženje v domu kulture.
Slavnostni govornik na prireditvi je bil POVELJNIK CZ RS - Srečko Šestan, ki je predstavil pomen praznovanja 1. marca - svetovnega dneva Civilne zaščite in se zahvalil vsem pripadnikom sil za zaščito in reševanje še posebej prostovoljcem za požrtvovalno delo pri reševanju problematike beguncev. 
Za kulturni program je poskrbela občina Pivka in sicer so sodelovali : Košanski oktet in harmonikaši kulturno - umetniškega društva Biseri.
V prilogi dostavljamo seznam dobitnikov priznanj CZ iz območja Izpostave URSZR Postojna.

Avtorica slik v prilogi je Amanda Oven.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE