Facebook
Twitter
YouTube

PRAZNOVANJE 1. MARCA SVETOVNEGA DNEVA CZ V DIVAČI (13. 3. 2015)

Osrednja regijska prireditev na območju Izpostave URSZR Postojna ob 1. MARCU – SVETOVNEM DNEVU CIVILNE ZAŠČITE je bila organizirana v sodelovanju z občino DIVAČA v četrtek, 5. marca 2015, ob 18. uri v OSNOVNI ŠOLI V DIVAČI.

Osrednja prireditev ob svetovnem dnevu CIVILNE ZAŠČITE za območje Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna je bila v četrtek 5. marca 2015 ob 18.00 uri v osnovni šoli v Divači v občini Divača. Slovesno podelitev priznanj CZ sta organizirala Izpostava URSZR Postojna in občina Divača. Prireditve so se udeležili predstavniki Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje, Poveljnik CZ za Notranjsko s člani štaba, Poveljniki CZ občin Notranjske, predstavniki CZ sosednjih regij, predstavniki zaščite in reševanja iz sosednjih držav Hrvaške in Italije, župani sosednjih občin, svetniki občine Divača in ostali predstavniki enot in služb za zaščito in reševanje iz območja izpostave URSZR Postojna. Dobrodošlico v občini Divača je najprej zaželela županja občine ga. Alenka Štrucl Dovgan, ki je naprej vse lepo pozdravila in čestitala za 1. marec – SVETOVNI DAN CIVILNE ZAŠČITE, vnaprej je čestitala dobitnikom priznanj in zaželela vsem prijetno druženje v Divači.
Slavnostni govornik na prireditvi je bil namestnik direktorja UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE g. Branko Dervodel, ki je predstavil pomen praznovanja 1. marca - svetovnega dneva Civilne zaščite in se zahvalil vsem pripadnikom sil za zaščito in reševanje še posebej prostovoljcem za požrtvovalno delo pri lanskoletnih katastrofalnih nesrečah, ki so še najbolj prizadele prav območje Izpostave URSZR Postojna.
Za pester kulturni program je poskrbela občina Divača, ki je tudi pripravila, v sodelovanju z osnovno šola v Divači, prijeten ambijent v večnamenskem prostoru osnovne šole. V kulturnem programu so sodelovali: harmonikaši Nika Polesa in trobilni sestav glasbene šole Sežana  - mentor Peter Pačnik. Voditeljica prireditve je bila ga. Vesna Matevljič.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE