Facebook
Twitter
YouTube

PRAZNOVANJE 1. MARCA SVETOVNEGA DNEVA CZ V HRPELJAH (17. 4. 2014)

Osrednja regijska prireditev na območju Izpostave URSZR Postojna ob 1. MARCU – SVETOVNEM DNEVU CIVILNE ZAŠČITE je bila organizirana v sodelovanju z občino HRPELJE - KOZINA  v četrtek, 6. marca 2014, ob 18. uri v Kulturnem domu Hrpelje.

Osrednja prireditev ob svetovnem dnevu CIVILNE ZAŠČITE za območje Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna je bila v četrtek 6. marca 2014 ob 18.00 uri v Kulturnem domu v Hrpeljah v občini Hrpelje - Kozina. Slovesno podelitev priznanj CZ sta organizirala Izpostava URSZR Postojna in občina Hrpelje - Kozina.
Prireditve so se udeležili predstavniki Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje, Poveljnik CZ za Notranjsko s člani štaba, Poveljniki CZ občin Notranjske, predstavniki CZ sosednjih regij, predstavniki zaščite in reševanja iz sosednjih držav Hrvaške in Italije, župani sosednjih občin, svetniki občine Hrpelje - Kozina in ostali predstavniki enot in služb za zaščito in reševanje iz območja izpostave URSZR Postojna.
Dobrodošlico v občini Hrpelje - Kozina  je najprej zaželel župan občine g. Zvonimir Benčič Midre , ki je vnaprej vsem čestital za 1. marec – SVETOVNI DAN CIVILNE ZAŠČITE, čestital dobitnikom priznanj in zaželel vsem prijetno druženje v domu kulture.
Slavnostni govornik na prireditvi je bil direktor UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE g. Darko But, ki je predstavil pomen praznovanja 1. marca - svetovnega dneva Civilne zaščite in se zahvalil vsem pripadnikom sil za zaščito in reševanje še posebej prostovoljcem za požrtvovalno delo pri nedavni katastrofalni nesreči žledoloma, ki je še najbolj prizadel prav območje Izpostave URSZR Postojna.

Za pester kulturni program je poskrbela občina Hrpelje - Kozina, ki je tudi uredila dvorano. 
V kulturnem programu so sodelovali:
- Andreja in Matic,
- Nina Počkaj in
- Brkinski kvintet trobil.
Voditeljica prireditve je bila ga. Ana Godnič, s katero zelo lepo sodelujemo že vrsto let in se ji za njen prispevek iskreno zahvaljujemo.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE