Facebook
Twitter
YouTube

XIX. REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PRVE POMOČI (11. 6. 2013)

V soboto 8. JUNIJA 2013 je v Starem trgu pri Ložu potekalo XIX. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na podlagi razpisa za izvedbo XIX. državnega preverjanja usposobljenosti ekip PP CZ in RK in regijskega razpisa smo v soboto 8. junija 2013 v Starem trgu pri Ložu v občini  LOŠKA DOLINA, organizirali regijsko preverjanje usposobljenosti ekip PRVE POMOČI. Preverjanje smo organizirali Izpostava URSZR Postojna in Območno združenje Rdečega križa Cerknica - Loška dolina - Bloke v sodelovanju z občino LOŠKA DOLINA. Na preverjanje se je prijavilo 8. ekip iz občin iz območja Izpostave URSZR Postojna ter 1. ekipa izven konkurence iz sosednje države Hrvaške.
Preverjanje je potekalo na pomembnejših predelih Starega trga in sicer:
- v osnovni šoli je potekala otvoritev, pogostitev in zaključek preverjanja,
- maskerji so pripravili imitatorje poškodb v gasilskem domu,
- na štirih deloviščih, na katerih so ekipe oskrbele 12 poškodovancev z realističnim prikazom poškodb. Vsaka ekipa je imela po 10 minut časa za oskrbo poškodovancev na posameznem delovišču. Za prikaz poškodb je skupina za pripravo imitatorjev poškodb namaskirala 12 imitatorjev poškodb, ki so skušali čimbolj realistično prikazat poškodovance. 
Ekipe so po oceni predsednika ocenjevalne komisije  pokazale zelo visoko stopnjo pripravljenosti. Najbolj se se izkazala ekipa PP OBMOČNEGA ZDRUŽENJA CERKNICA - LOŠKA DOLINA - BLOKE. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa PP RDEČEGA KRIŽA  IZ OBČINE HRPELJE - KOZINA  in tretja je bila ekipa RDEČEGA KRIŽA POSTOJNE IN OBČINE PIVKA I.
Na državno preverjanje, ki bo predvidoma v soboto, 5. oktobra 2013 v VELENJU se je tako uvrstila ekipa PRVE POMOČI OBMOČNEGA ZDRUŽENJA CERKNICA - LOŠKA DOLINA - BLOKE, ČESTITAMO in želimo veliko sreče.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

REZULTATI PREVERJANJA (PDF datoteka)