Facebook
Twitter
YouTube

MEDREGIJSKA VAJA » REBERNICE - 2011 (30. 5. 2011)

 V sototo, 21, maja 2011 je potekala medregijska  vaja zaščite in reševanja ob MNOŽIČNI NESREČI V TUNELU NA HITRI CESTI » REBERNICE -  2001«.

Vaja "REBERNICE - 2011" je potekala na hitri cesti Vipava - Razdrto  v prvem predoru Podnanos (smer proti Postojni) in sicer približno 200 metrov v predoru.  Predpostavka vaje je bila, da je prišlo v predoru do prometne nesreče kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili in kombi zaradi česar je prišlo tudi do požara.
V prometni nesreči je bilo težje in lažje poškodovanih 12 oseb.
Vajo so pripravili Izpostava URSZR Nova Gorica in Izpostava URSZR Postojna v sodelovanju z  GRC Ajdovščina, PGD Postojna, ZD Ajdovščina, ZD Postojna, DARS, PU Nova Gorica, PU Postojna in inšpektoratom za VPNDN.
Med vajo je bila več ur zaprta tudi HITRA CESTA RAZDRTO - VIPAVA.
Cilji vaje so bili:
 - preveriti alarmiranje, aktiviranje in obveščanje sil za zaščito in reševanje in preveriti skladnost načrtov zaščite in reševanja v praksi.
- Preveriti sodelovanje med GRC Ajdovščina in PGD Postojna, ki ima tudi gasilsko vozilo za gašenje in reševanje v predorih in ostalimi prostovoljnimi gasilci, ki sodelujejo pri reševanju ob množičnih nesrečah.
- Preveriti sodelovanje in usklajenost gasilcev  z reševalci nujne medicinske pomoči, Policijo in DARS - om.
- Preveriti sistem zvez ZARE v praksi, itd...

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE