Facebook
Twitter
YouTube

XVI. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PRVE POMOČI (23. 6. 2010)

V soboto 19. junija 2010 je v Cerknici potekalo XVI.  regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na podlagi razpisa za izvedbo XVI. državnega preverjanja usposobljenosti ekip PP CZ in RK in regijskega razpisa smo v soboto 19. junija 2010 v Cerknici organizirali preverjanje usposobljenosti ekip PRVE POMOČI.
Preverjanje smo organizirali Izpostava URSZR Postojna in Območno združenje Rdečega križa Cerknica - Loška dolina - Bloke  v sodelovanju z občino Cerknica.
Na preverjanje se je prijavilo 7. ekip iz občin iz območja Izpostave URSZR Postojna, 3. ekipe iz območja Izpostave URSZR Koper, 4. ekipe iz območja Izpostave URSZR Nova Gorica, 2. ekipi iz sosednjega območja OZRK Logatec  in 1. ekipa iz sosednje države Hrvaške, tako, da je na preverjanju sodelovalo 17. ekip.
Na območju Izpostave URSZR Postojna je skupno deset občin, sodelovale so le ekipe iz šestih in sicer: · Občina Postojna 2. ekipi (Civilna zaščita in GRS), občina Sežana 1. ekipa (PGD Povir), · Občina Pivka (skupna ekipa z OZRK Postojna), · Občina Ilirska Bistrica 1.ekipa, · Občina Cerknica (ekipa OZRK Cerknica -Loška dolina - Bloke) in občina Bloke (1. ekipa CZ).
Preverjanje je potekalo v centru mesta Cerknica in sicer na petih deloviščih, na katerih so ekipe oskrbele 18 poškodovancev z realističnim prikazom poškodb. Vsaka ekipa je imela po 10 minut časa za oskrbo poškodovancev na posameznem delovišču. Za prikaz poškodb je skupina za pripravo imitatorjev poškodb namaskirala 18 imitatorjev poškodb, ki so skušali čimbolj realistično prikazat poškodovance. Imitatorji so bili večinoma mladi in starejši gasilci iz GZ Cerknica ter skavti iz Cerknice. 
Predpostavka preverjanja je bila naslednja:
Delovna točka 1: NESREČA OB VODI - UTOPITEV,
Delovna točka 2: NESREČA V PROMETU,
Delovna točka 3: POTRES,
Delovna točka 4: NESREČA OB IGRI MLADINE NA IGRIŠČU in
Delovna točka 5: DELOVNA NESREČA.

Ekipe PP so po oceni predsednika ocenjevalne komisije Denisa Gorjupa dipl.zn. pokazale zelo visoko stopnjo pripravljenosti. Najbolj se se izkazala ekipa PP iz občine CERKNICA, katero je zastopala ekipa OZRK Cerknica - Loška dolina - Bloke. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa rdečega križa iz Idrije, tretja pa je bila ekipa CZ iz občine Bloke. 
Na državno preverjanje, ki bo v soboto, 9.oktobra 2010 v Murski Soboti so se poleg zmagovalne ekipe OZRK Cerknica - Loška dolina - Bloke uvrstile še ekipa OZRK Idrije, ki je bila najvišje uvrščena ekipa iz območja Izpostave URSZR Nova Gorica in ekipa OZRK Izola, ki je bila najboljša ekipa iz območja Izpostave URSZR Koper.
Med preverjanjem, ko so ekipe 2. skupine čakale na nastop, je bil organiziran tudi lep izlet in sicer ogled naravnih znamenitosti Cerknice in okolice. Člani ekip PP in vabljeni gosti, predvsem iz Italije in Hrvaške so si ogledali cerkniško jezero v naravi in na maketi.
Izpostava URSZR Postojna se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri izvedbi preverjanja še posebej OZRK Cerknica - Loška dolina - Bloke, katere člani so zelo dobro in požrtvovalno sodelovali pri pripravi in tudi izvedbi preverjanja.
 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE