Facebook
Twitter
YouTube

XV. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PRVE POMOČI (1. 10. 2009)

V soboto 26. septembra 2009 je v okolici gasilskega doma Materija potekalo XV. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na podlagi razpisa za izvedbo XV. državnega preverjanja usposobljenosti ekip PP CZ in RK in regijskega razpisa smo v soboto 26. septembra 2009 v Materiji v občini Hrpelje - Kozina organizirali preverjanje usposobljenosti ekip PRVE POMOČI.
Preverjanje smo organizirali Izpostava URSZR Postojna in Območno združenje Rdečega križa Sežana v sodelovanju z občino Hrpelje - Kozino in PGD Materija. Na preverjanje se je prijavilo 7. ekip iz petih občin iz območja Izpostave URSZR Postojna, ena ekipa iz območja Izpostave URSZR Nova Gorica in 4. ekipe iz sosednje države Hrvaške, tako, da je na preverjanju sodelovalo 12. ekip.
Na območju Izpostave URSZR Postojna je skupno deset občin, sodelovale so le ekipe iz petih in sicer: · Občina Sežana – 2 ekipe iz PGD Povir, · Občina Hrpelje – Kozina (ekipa PGD Materija), · Občina Pivka (skupna ekipa z OZRK Postojna), · Občina Postojna (ekipa CZ) in ekipa GRS Postojna, · Občina Cerknica (ekipa OZRK Cerknica).
Ekipe PP so opravile preverjanje usposobljenosti na petih deloviščih, ki so bila urejena v okolici gasilskega doma v Materiji, na katerih so oskrbele 16 poškodovancev z realističnim prikazom poškodb. Vsaka ekipa je imela po 10 minut časa za oskrbo poškodovancev na posameznem delovišču. Za prikaz poškodb je skupina za pripravo imitatorjev poškodb namaskirala 16 imitatorjev poškodb, ki so skušala čimbolj realistično prikazat poškodovance. Imitatorji so bili večinoma mladi in starejši gasilci PGD Materija.
Predpostavka preverjanja je bila naslednja:
Delovna točka 1: DELOVNA NESREČA v garaži gasilskega doma.
Delovna točka 2: NESREČA S TRAKTORJEM pri drvarnici ob gasilskem domu.
Delovna točka 3: NESREČA OB IGRANJU OTROK PRI VRTCU.
Delovna točka 4: NESREČA - EKSPLOZIJA NA ODRU OB ŠPORTNEM IGRIŠČU.
Delovna točka 5: PROMETNA NESREČA PRI LIPI OB CESTI ZA NA BAČ.

Ekipe PP so po oceni predsednice ocenjevalne komisije dr. Vlaste Počkaj pokazale zelo visoko stopnjo pripravljenosti. Najbolj se se izkazala ekipa PP iz občine HRPELJE - KOZINA, katero je zastopala ekipa PGD Materija. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa rdečega križa iz Cerknice, tretja pa je bila ekipa CZ iz Postojne. 
Na državno preverjanje, ki bo v soboto, 3.oktobra 2009 v Kranju se je poleg zmagovalne ekipe PGD Materija uvrstila še ekipa rdečega križa iz Idrije, ki je bila edina predstavnica Izpostave URSZR Nova Gorica.

 Naslednje leto bo organizirano preverjanje usposobljenosti ekip PP na območju OZRK Cerknica.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE