Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK REGIJSKEGA NATEČAJA LIKOVNIH IN LITERARNIH DEL (31. 3. 2009)

REGIJSKI NATEČAJ LIKOVNIH IN LITERARNIH DEL NA TEMO "NARAVNE IN DRUGE NESREČE - KLIC V SILI 112" SMO NA OBMOČJU IZPOSTAVE URSZR POSTOJNA ZAKLJUČILI Z LUTKOVNO IGRICO "PIKEC JEŽEK IN GASILKO JEŽ V OSNOVNI ŠOLI V KNEŽAKU.

V ponedeljek, 30. marca 2009 ob 10.00 uri smo v sodelovanju z osnovno šolo v Knežaku in gledališčem FRU - FRU  organizirali zaključno prireditev regijskega natečaja likovnih in literarnih del za šolsko leto 2008/2009 na temo "Naravne in druge nesreče - klic v sili 112".
Glede na to, da je bil vrtec iz Knežaka na natečaju najaktivnejši na območju Izpostave URSZR Postojna, mu je pripadla nagrada gledališča FRU - FRU in sicer lutkovna igrica "PIKEC JEŽEK IN GASILKO JEŽ", v sklopu katere smo podelili tudi pohvale in nagrade nagrajencem na regijskem natečaju iz osnovnih šol v bližnji okolici Knežaka (OŠ Košana in OŠ Pivka). Poleg tega smo podelili tudi nagrado za najaktivnejšo osnovno šolo na natečaju - OŠ Košano, ki je prejela praktično nagrado in sicer 10 košarkaških žog.
Nagrajenci iz ostalih - bolj oddaljenih osnovnih šol bodo prejeli nagrade in pohvale na šole, katere  jim bodo nagrade podelile na priložnostnih slovesnostih.

Na osnovi regijskega razpisa za natečaj likovnih in literarnih del, katerega smo poslali v 21 osnovnih šol in 13 vrtcev na območju izpostave URSZR Postojna, smo prejeli izdelke iz 7. vrtcev in 13. osnovnih šol in sicer skupaj 197 likovnih del in 41 literarnih del. Komisija za izbor del je izdelke pregledala in izbrala po pet najboljših del iz vsake kategorije, katera so bila na regijskem nivoju nagrajena in posredovana naprej na državni izbor. Zapisnik komisije za regijski izbor likovnih in literarnih del je v prilogi.
Državni izbor bo opravljen konec aprila in sicer bo nagrajeno na državnem izboru po 5. najboljših del iz vsake kategorije. Nagrade na državnem izboru bodo podeljene na zaklučni slovesnosti 13. maja 2009 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na IGU.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE