Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKA PROSLAVA OB SVETOVNEM DNEVU CIVILNE ZAŠČITE (9. 3. 2009)

PRAZNOVANJE 1. MARCA - SVETOVNEGA DNEVA CIVILNE ZAŠČITE ZA OBMOČJE IZPOSTAVE URSZR POSTOJNA JE BILO V ČETRTEK, 5. MARCA 2009 V PIVKI.

 Osrednja prireditev ob svetovnem dnevu CIVILNE ZAŠČITE za območje Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna je bila v četrtek 5. marca 2009 ob 18.00 uri v KRPANOVEM DOMU V PIVKI - občina PIVKA. Slovesno podelitev priznanj CZ sta organizirala Izpostava URSZR Postojna in občina Pivka.

Prireditve so se udeležili predstavniki Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje, predstavniki štaba civilne zaščite republike Slovenije, Poveljnik CZ za Notranjsko s ćlani štaba, Poveljniki CZ občin Notranjske, predstavniki CZ sosednjih regij, predstavniki zaščite in reševanja iz sosednjih držav Hrvaške in Italije, poslanec državnega zbora RS, član državnega sveta, župani sosednjih občin, svetniki občine Pivka in ostali predstavniki enot in služb za zaščito in reševanje iz območja izpostave URSZR Postojna.
V imenu župana občine Pivka, ki je nažalost zbolel, je najprej pozdravil in zaželel vsem dobrodošlico podžupan občine Pivka g. Boris REBEC.
Slavnostni govornik na prireditvi je bil član štaba CZRS in direktor Urada za preventivo in operativne zadeve na Upravi repeblike Slovenije za zaščito in reševanje g. Srečko ŠESTAN, ki je predstavil pomen praznovanja 1. marca - svetovnega dneva Civilne zaščite in se zahvalil vsem pripadnikom sil za zaščito in reševanje še posebej prostovoljcem za požrtvovalno delo.
Priznanja sta podelila poveljnik CZ za Notranjsko g. Štefan MAJCEN in namestnik poveljnika CZ za Notranjsko g. Darko ŠKERJANC.
Za pester kulturni program je poskrbela občina Pivka, ki je uredila tudi dvorano in sofinancirala tudi pogostitev v avli Krpanovega doma po končani prireditvi. 
V kulturnem programu so sodelovali:
- tamburaška skupina KD Košana,
- vaški klepetulji Maruška Urbančič in Tina Kaluža iz 9. razreda OŠ Košana in
- mednarodno priznan domači harmonikaš Alen Klepčar.
Povezovalca programa sta bila Danijel Cek - član regijskega štaba CZ za Notranjsko in domača voditeljica Sidonija Mozetič.

Za prijetno počutje gostov po končanem uradnem delu so v avli doma poskrbeli domači harmonikaši in člani tamburaške skupine KD Košana.
 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE