Facebook
Twitter
YouTube

LIKOVNA IN LITERARNA DELA 2018/2019 (11. 4. 2019)

Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Celje, je v petek, 5. aprila 2019 organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2018/2019 na temo "Naravne in druge nesreče - Neurje".

Na natečaju je sodelovalo 250 avtorjev z izdelki iz 6 vrtcev in 22 šol. V izboru likovnih del natečaja je bilo 225 del, v izbor za literarna dela pa 15.
 
Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter nadzorno prikazati vlogo enot in služb za zaščito, reševanje in pomoč ob naravnih in drugih nesrečah.
 
Prireditev je potekala v prostorih Poklicne gasilske enote Celje. S prikazom so mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje.
 
Na prireditvi smo podelili nagrade 26 avtorjem za likovna dela ter 7 za literarna dela. Nagrada za najaktivnejšo šolo je bila podeljena OŠ Planina pri Sevnici, OŠ Frana Krajnca in OŠ Rečica ob Savinji, najaktivnejši vrtec pa VVZ Žalec, enota Liboje.
Vsem nagrajencem njihovim mentorjem iskreno čestitamo.
 
Zahvaljujemo se tudi Poklicni gasilski enoti Celje za izvedbo prireditve.
 
Zapisala: Vesna Slamnik
Foto: Dušan Naglič

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE