Facebook
Twitter
YouTube

24. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PP CZ IN RK - LAŠKO 2018 (28. 5. 2018)

Izpostava URSZR Celje je skupaj z Izpostavo URSZR Trbovlje v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije - območnim združenjem RK Laško - Radeče in Občino Laško v soboto, 26. maja 2018 v Laškem organizirala 24. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju usposobljenosti je sodelovalo 10. ekip prve pomoči Civilne zaščite občin, gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah v mestu Laško. Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje delovanja in usposobljenosti ekip prve pomoči ob naravnih nesrečah, poplavi, požaru ter delovni nesreči. Na ta način smo približali prvo pomoč javnosti in občanom ter prikazali delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočili preizkus znanja v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale ob nesrečah.
 
Ob tekmovanju je potekala predstavitev dejavnosti različnih služb, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, in sicer:
 
-       JZS - Jamarska reševalna služba Velenje,
-       NMP Laško,
-       KZS MERP - Kinološko društvo reševalnih psov Celje,
-       RKS OZ Laško,
-       SV - Saniteta,
-       RADIO KLUB Laško,
-       GRZS - Celje,
-       RK HRVAŠKE - Krapina,
-       Konjerejsko društvo Vrh nad Laškim.
 
Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem so pokazale prvouvrščena ekipa GORENJE D.D. Velenje, drugo uvrščeni RKS - OZ ŠENJUR GZ in CZ OBČINE ŠENTJUR, in tretjeuvrščeni RKS - OZ VELENJE.
 
Izven konkurence je sodelovala ekipa GZ Vojnik - Dobrna.
 
Predsednik organizacijskega odbora je v svojem zaključnem poročilu poudaril, da so vse ekipe pokazale izredno znanje.

Ekipa GORENJE d.d. Velenje, se bo oktobra letos udeležila državnega preverjanja ekip PP, CZ in RK, organiziranega na območju Notranjske regije.

Čestitke vsem udeležencem regijskega preverjanja.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate reportažo s preverjanja, v režiji MMC TV Laško:

https://www.youtube.com/watch?v=RQdzOEeo-Vg&feature=em-uploademail
 
Zapisala: Vesna Slamnik
Foto: Darko Špiljak

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Rezultati preverjanja (PDF datoteka)