Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK NATEČAJA 2017/2018 - KLIC V SILI 112 (18. 4. 2018)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Celje, je v četrtek, 12. aprila 2018 organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2017/2018 na temo "Naravne in druge nesreče - KLIC V SILI 112". 

Na natečaju je sodelovalo 367 avtorjev z izdelki iz 18 vrtcev, 27 šol in 1 šola s prilagojenim programom. V izboru likovnih del natečaja je bilo 345 del, v izbor za literarna dela pa 17.
 
Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter nadzorno prikazati vlogo enot in služb za zaščito, reševanje in pomoč ob narnih in drugih nesrečah.
 
Prireditev je potekala pri Poklicni gasilski enoti Celje. S prikazom so mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje.
 
Na današnji prireditvi smo podelili nagrade 24 avtorjem za likovna dela ter 9 za literarna dela. Nagrado za najaktivnejšo šolo je bila podeljena II. Osnovni šoli Celje, Osnovni šoli  Lava in Osnovni šoli Slivnica pri Celju, nagrado za najaktivnejši vrtec pa smo podelili Vrtcu Šmarje pri Jelšah.
 
Vsem nagrajencem njihovim mentorjem iskreno čestitamo.
 
Zahvaljujemo se tudi Poklicni gasilski enoti Celje za izvedbo prireditve, Jamarski reševalni službi Slovenije RC Velenje ter Kinološkemu društvu reševalnih psov Celje za demonstriranje opreme in sredstev.
 
Zapisala: Vesna Slamnik
Foto: Darko Špiljak

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE