Facebook
Twitter
YouTube

OBISK MESTNEGA DRUŠTVA RK KRAPINA (7. 9. 2017)

Dne 7.9.2017 je v Krapini potekal posvet na temo obmejnega sodelovanja o kriznih situacijah ter predstavitev delovanja služb, sestavov zaščite in reševanja (Civilne zaščite) Hrvaške, Slovenije in GDC Krapina.

Udeleženci posveta smo bili predstavniki URSZR Izpostave Celje, Rdečega križa Slovenije, RKS - Območnega združenja Celje in Ptuj, Zveze radioamaterjev Slovenije, Rdečega križa Hrvaške, RK Krapina, Zavoda za NMP Krapinsko-zagorske županije, RK Makedonije, PGE Krapina, Zveza radioamaterjev Hrvaške ter Visoke šole za varnost Zagrebu. 
 
Udeleženci so predstavili delovanje služb in sestavov s poudarkom na zakonodajni vlogi, odgovornosti, temeljnih nalogah ob nesrečah ter obmejnem sodelovanju.
 
Janez Melanšek, vodja izpostave URSZR Celje je predstavil vlogo in delovanje izpostave URSZR Celje ter sile in sredstva s katerim razpolagamo na območju Zahodnoštajerske regije. Davor Šimunović, ravnatelj GDCK Krapina in društva RK Krapinsko-zagorske županije je predstavil delo Hrvaškega RK v kriznih situacijah ter delo in delovanje RK Krapina s poudarkom na pripravah ob naravnih in drugih nesrečah. Strokovnjaka s področja varnosti in zdravja dr. sc. Zvonko Orehovac in dr. sc. Slavko Bokan sta predstavila zelo zanimivo temo Vsakdanja varnost, izzivi ter tveganja evropske begunske problematike.
 
Po predstavitvah je sledila diskusija o izboljšanju in perspektivi obmejnega  sodelovanja, katero je vodil izvršni predsednik HCK Robert Mark. V diskusijo so se vključili Renata Brunskole, generalna sekretarka RKS, Sait Saiti, glavni tajnik RK Makedonije, Krešimir Božič, ravnatelj za hitro medicinsko pomoč KZ Županije, Željko Pilat, predsednik Hrvaške radioamaterske zveze, Janez Melanšek, vodja Izpostave URSZR Celje in Dražen Strabić, načelnik Državne uprave za zaščito in reševanje, ured Krapina.  
 
Zapisala Vesna Slamnik
Foto Darko Špiljak

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE