Facebook
Twitter
YouTube

ZMAGALI SO NAJBOLJŠI! (25. 4. 2017)

V organizaciji RKS – Območnega združenja Celje je bilo 20.4.2017 v Osnovni šoli Frana Kranjca v Celju 11. regijsko preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip iz prve pomoči, ki je namenjeno učencem predmetne stopnje osnovnih šol v Republiki Sloveniji in poteka na lokalni, regijski in državni ravni. Udeležilo se ga je 6 osnovnih šol iz Celjske regije. Na preverjanju so svoje delovanje prestavili Izpostava URSZR Celje in KD reševalnih psov Celje.

Namen preverjanja je seznaniti mlade o nudenju ustreznih postopkov laične prve pomoči do prihoda NMP. Ekipo je sestavljalo pet članov: vodja in 4 člani. Preverjanje je obsegalo teoretični in praktični del. Teoretični del je obsegal 91 vprašanj iz prve pomoči in 10 vprašanj o gibanju Rdečega križa, pri praktičnem delu pa so ocenjevalci predavatelji prve pomoči preverjali znanje iz nudenja prve pomoči pri oskrbi izbranih primerov poškodb na 6-ih delovnih mestih. Največ točk je zbrala ekipa prve pomoči Osnovne šole Petrovče, ki jo sestavljajo vodja ekipe Pia Dolar ter člani Urška Košir, Nika Hlupič, Gašper Mirnik in Tim Ašenberger in zasedla 1. mesto, na 2. mesto se je uvrstila ekipa OŠ Šmarje pri Jelšah in na 3. OŠ Frana Kranjca Celje.

Učence ekipe PP OŠ Petrovče sta usposabljala licencirana predavatelja prve pomoči Martina Lesjak Povše in Rok Repas ter mentorica Svetlana Đokič.

Prvouvrščena ekipa OŠ Petrovče se bo 13. maja na Debelem rtiču udeležila državnega preverjanja.
 
Zapisal: Matjaž Črešnovar

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE