Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKA PRIREDITEV LIKOVNA IN LITERARNA DELA, CELJE 2017 (18. 4. 2017)

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Celje, je v ponedeljek, 10. aprila 2017, organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2016/2017 na temo "Naravne in druge nesreče NEVARNE SNOVI".

Na natečaju je sodelovalo 210 avtorjev z izdelki. Od tega je bilo v izboru likovnih del natečaja 199 del, v izboru literarnih del pa 26. Nekateri avtorji so sodelovali na natečaju z več deli.
 
Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo služb in reševalcev ob različnih nesrečah.
 
Prireditev je potekala na lokaciji Poklicne gasilske enote Celje. S prikazom  so  mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za prizadevnost.
 
Komisija je izbrala za najaktivnejšo šolo Osnovna šola Frana Kranjca Celje. Najaktivnejši vrtec pa je bil Vrtci občine Žalec enota Novo Celje.  
 
Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, tako vrtcem in osnovnim šolam ter njihovim mentorjem iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu vrtcu.
 
Zahvaljujemo se Poklicni gasilski enoti Celje za odlično predstavitev delo poklicnih gasilcev, ter tehniko  in prikaz ukrepanja ob izlitju nevarnih snovi.
 
Zapisala: Vesna Slamnik
Foto: Dušan Naglič

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE