Facebook
Twitter
YouTube

XXII. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PP, CZ IN RK, VELENJE 2016 (17. 5. 2016)

Izpostava URSZR Celje je skupaj z Izpostavo URSZR Trbovlje v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije - območnim združenjem RK Velenje in Mestno občino Velenje v soboto, 14. maja 2016 v Velenju organizirala 22. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju usposobljenosti je sodelovalo 15. ekip prve pomoči Civilne zaščite občin, gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah v mestu Velenje. Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje delovanje in usposobljenosti ekip prve pomoči ob naravnih nesrečah, neurju, potresu ter prometni nesreči in delu z migranti. Na ta način smo približali prvo pomoč javnosti in občanom ter prikazali delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa smo omogočili preizkus znanja v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale ob nesrečah. V sklopu preverjanja so na delovni točki prometna nesreča sodelovali gasilci PGD Velenje.
 
Ob tekmovanju je potekala predstavitev dejavnosti različnih služb, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, in sicer:
-     JZS - Jamarska reševalna služba Velenje,
-     Radioamaterji Velenje,
-     KZS MERP - Kinološko društvo reševalnih psov Celje,
-     MNZ PP Velenje in
-     Izpostava URSZR Celje.
 
Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem so pokazale prvouvrščena ekipa GORENJE GROUP, drugouvrščeni RKS OZ VELENJE in tretjeuvrščeni RKS-OZ ŽALEC, OBČINA PREBOLD.
 
Predsednik organizacijskega odbora je v svojem zaključnem poročilu poudaril, da so vse ekipe pokazale izredno znanje.

Ekipa Gorenje d. d. Velenje, se bo udeležila državnega preverjanja ekip PP, CZ in RK, ki bo oktobra v Slovenj Gradcu.

Čestitke vsem udeležencem regijskega preverjanja.
 
Zapisala: Vesna Slamnik
Foto: Zoran Flis

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Rezultati preverjanja (Excel datoteka)