Facebook
Twitter
YouTube

10. REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI OSNOVNOŠOLSKIH EKIP PP (18. 4. 2016)

V OŠ Šempeter v Savinjski dolini, je 15.4.2016 potekalo 10. regijsko preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči. Preverjanje je organiziralo Območno združenja Rdečega križa Žalec. Preverjanja se je udeležilo 6 ekip s Celjskega.

Namen preverjanja je seznanjanje mladih z ustreznim nudenjem prve pomoči in dejavnostmi Rdečega križa in poteka v obliki preverjanja usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči na lokalni, regijski in državni ravni.
 
Regijskega preverjanja so se udeležile osnovnošolske ekipe OŠ Šempeter v Savinjski dolini, OŠ Primoža Trubarja Laško, OŠ Šmarje pri Jelšah, OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj, OŠ Blaža Kocena Ponikva in OŠ Rečica ob Savinji.
 
6-članske ekipe so opravljale pisni del iz prve pomoči in delovanja Rdečega križa ter praktični del, kjer so morale na treh delovnih točkah oskrbeti namišljene poškodbe. Ekipe so ocenjevali predavatelji prve pomoči.
 
Tretje mesto je osvojila ekipa Osnovne šole Karla Destovnika Kajuha Šoštanj, drugo mesto Osnovna šola Šempeter v Savinjski dolini in prvo mesto ekipa Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, ki se bo udeležila državnega preverjanja 14. maja na Debelem rtiču.
 
Besedilo in foto: Matjaž Črešnovar (OZRK Žalec)

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE