Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKA PRIREDITEV LIKOVNA IN LITERARNA DELA, LEVEC 2016 (18. 4. 2016)

Osrednja regijska prireditev ob razglasitvi rezultatov natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2015/2016 na temo "Naravne in druge nesreče - DELUJMO PREVENTIVNO."

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Celje, je v četrtek, 14. aprila 2016, organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2015/2016 na temo "Naravne in druge nesreče - DELUJMO PREVENTIVNO." Prireditev je potekala na športnem letališču Levec.
 
Na natečaju je sodelovalo 230 avtorjev z izdelki. Od tega je bilo v izboru likovna dela natečaja 220 del, v izboru literarna dela pa 30 del. Nekateri avtorji so sodelovali na natečaju z več deli.
 
Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovnih in pisnih prispevkov skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo služb in reševalcev ob različnih nesrečah.
 
Ob tej priložnosti so si otroci ogledali predstavitev opreme v gasilskem avtomobilu, ki so ga predstavili pripadniki Poklicne gasilske enote Celje, Kinologi reševalnih psov iz Celja so prikazali kako rešujejo v različnih situacijah.
 
Komisija je za najaktivnejšo med šolami izbrala Osnovno šolo Antona Aškerca Velenje, med vrtci pa je za najaktivnejši izbran Vrtci občine Žalec.
 
Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, tako vrtcem in osnovnim šolam ter njihovim mentorjem iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu vrtcu.
 
Zapisala: Vesna Slamnik
Foto: Zoran Flis

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE