Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK NATEČAJA NARAVNE IN DRUGE NESREČE 2014/15 (16. 4. 2015)

Osrednja regijska prireditev ob razglasitvi rezultatov natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2014/2015 na temo »Naravne in druge nesreče OGENJ NI IGRAČA«.

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Celje, je v sredo, 15. aprila 2015, organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2014/2015 na temo »Naravne in druge nesreče OGENJ NI IGRAČA. Prireditev je potekala na športnem letališču Levec.

Na natečaju je sodelovalo 452 avtorjev z izdelki. Od tega je bilo v izboru likovna dela natečaja 366 del, v izboru literarna dela pa 72 del. Nekateri avtorji so sodelovali na natečaju z več deli.

Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovnih in pisnih prispevkov skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo služb in reševalcev ob različnih nesrečah.

Ob tej priložnosti so si otroci ogledali predstavitev gašenje požara, ki so ga predstavili pripadniki Poklicne gasilske enote Celje, Kinologi reševalnih psov iz Celja so prikazali kako rešujejo v različnih situacijah, ter helikopter SV, kako pomagajo kinologi reševalnih psov ter helikopter SV.

Komisija je za najaktivnejšo med šolami izbrala Osnovno šolo Rečica ob Savinji, med vrtci pa je za najaktivnejši izbran Vrtec Šoštanj.
Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, tako vrtcem in osnovnim šolam ter njihovim mentorjem iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu vrtcu.

Zapisala: Vesna Slamnik
Avtor fotografij: Zoran Flis

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE