Facebook
Twitter
YouTube

1. MAREC - DAN CIVILNE ZAŠČITE (16. 3. 2015)

Prireditev ob dnevu Civilne zaščite, s slovesno podelitvijo priznanj Civilne zaščite je potekala v četrtek, 5. marca 2015, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, v organizaciji Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostave Celje in letošnjim gostiteljem Občino Šentjur.

Prisotne sta nagovorila župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, in slavnostni govornik, predstavnik Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje poveljnik CZ RS Srečko Šestan. Vodja izpostave URSZR Celje, Silvester Šrimpf in poveljnik Civilne zaščite za zahodnoštajersko dr. Aleš Kranjc, sta svečano podelila priznanja Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom in prostovoljnim reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju. Tako je bilo podeljenih:
- 21 BRONASTI ZNAKOV,
- 12 BRONASTIH ZNAKOV,
- enkratno dejanje pomoč ob poplavah v Republiki Srbiji - 65 BRONASTIH ZNAKOV,
- enkratno dejanje ob odprava žledu - 8 SREBRNIH ZNAKOV,
- 10 ZLATIH ZNAKOV,
- 3 PLAKETE.

Še enkrat iskrene čestitke vsem dobitnikom priznanj, ki naj bo zahvala za dosedanje delo, pripravljenost pomagati ter biti zmeraj v pripravljenosti.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE