Facebook
Twitter
YouTube

XVI. regijsko preverjanje ekip prve pomoči CZ in RK (17. 5. 2010)

Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje, Območno združenje Rdečega križa Laško in občina Radeče so 15. maja 2010 organizirali XVI. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Radečah. Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje delovanje in usposobljenosti ekip prve pomoči ob nesrečah v prometu, naravne nesreče in delovne nesreče. Vsaka ekipa je usposobljenost in znanje prikazala pri dejanju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah.

Na regijskem preverjanju usposobljenosti je sodelovalo 16. ekip prve moči Civilne zaščite občin, gospodarskih družb zavodov in drugih organizacij, šol in drugih javnih zavodov. Na preverjanju usposobljenosti so poleg domačih ekip, že tradicionalno, sodelovala tudi tuja ekipa prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa iz Hrvaške Rdeči križ Krapina. To sodelovanje že vrsto let zelo uspešno poteka v sklopu aktivnosti obmejnega sodelovanja, na podlagi sklenjenih dvostranskih sporazumov, na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, Slovenije s Hrvaško, Madžarko in Avstrijo.

Tudi letos smo se organizatorji odločili, da v sklopu preverjanja popestrimo samo dogajanje z vzporednimi spremljajočimi aktivnostmi – predstavitvijo dejavnosti in opreme; Gasilcev, Potapljačev, Civilne zaščite, Slovenske vojske, Kinologov, Policije, ter drugih, ki sodelujejo pri nalogah zaščite in reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč Žal pa so te predstavitve zaradi slabega vremena odpadle.

Na preverjanju je sodelovalo 15 ekip in 1 ekipa izven konkurence.

Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem je pokazala ekipa PP Gasilske zveze Občine Šentjur, sledi jim ekipa Gorenje d.d. Velenje, in ekipa OZ RK Slovenske Konjice. Predsednik organizacijskega odbora mag. Igor Bizjak, dr. med. je v svojem zaključnem izvajanju poudaril, da so vse ekipe pokazale izredno znanje.

Ekipa PP Gasilske zveza Občine Šentjur se bo udeležila državnega preverjanja ekip PP, CZ in RK, ki bo 9. oktobra 2010 v Murski soboti.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Zbirna ocenjevalna tabela (Excel datoteka)