Facebook
Twitter
YouTube

Razglasitev regijskega natečaja ŽIVALI IN NESREČE (6. 4. 2010)

Osrednja regijska prireditev ob razglasitvi rezultatov natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2009/2010 na temo »Naravne in druge nesreče-Živali in nesreče« Na Izpostavi URSZR Celje, Maistrova 5

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Celje je v petek 02. aprila 2010 organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2009/2010 na temo »Naravne in druge nesreče-Živali in nesreče s podelitvijo pohval in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja ter zahvale njihovim mentorjem. Prireditev je potekala na Izpostavi URZR Celje.

Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »naravne in druge nesreče- Živali in nesreče je sodelovalo 260 avtorjev z 262 izdelki. Od tega je bilo v izboru likovna dela natečaja 212, v izboru literarna dela pa 50 izdelkov. Nekateri avtorji so sodelovali na natečaju z več deli.

Na regijskem izboru pa smo dodatno nagradili še 10 izdelkov, ti izdelki pa so bili razstavljeni na prireditvenem prostoru.

Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi risbe in pisnih prispevkov skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo živali pri različnih nesrečah.

Komisija je izbrala za najaktivnejšo šolo Osnovno šolo ROGAŠKA SLATINA. Šola prejme nagrado 15 odsevnih telovnikov, ter 5 košarkarskih žog.

Kot najaktivnejši vrtec pa je bil izbran vrtec LIBOJE, ki prejme nagrado lutkovno predstavo Pikec ježek in gasilko Jež gledališča Fru-Fru. Predstava bo izvedena v terminu kot se bosta dogovorila nagrajenec in izvajalec.

Nagrajenci so si ogledali predstavitev Kinološkega društva reševalnih psov Celje, ki so prikazali reševanje izpod ruševin in prikaz dela s službenim psom - policije.

Čestitke vsem nagrajencem in mentorjem, zahvaljujemo se Kinološkem društvu reševalnih psov Celje in MNZ Policijski postaji Celje.

Državni izbor bo opravljen do 19.04.2010. V mesecu maju bo v Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje na Igu zaključna prireditev državnega natečaja.

PRILOGE:
- Slike s prireditve
- Slike nekaterih nagrajenih del
- Seznam nagrajenih otrok in mentorjev v regiji
- Seznam naknadno nagrajenih del v regiji
- Literarna dela

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Seznam nagrajenih (Word datoteka)

Seznam naknadnih nagrajenih (Word datoteka)

ALJAŽ JURIČ (Word datoteka)

NEŽA ROTNIK (Word datoteka)

NIK DOBERŠEK (Word datoteka)

NIVES KOVAČIČ (Word datoteka)

ŠPELA ŠINKAR (Word datoteka)

ANŽE REHERMAN (Word datoteka)

RENEJA SARA CENTRIH (Word datoteka)

JAN KOROŠEC (Word datoteka)

TJAN KAPITLER (Word datoteka)

FILIP GERDINA (Word datoteka)