Facebook
Twitter
YouTube

Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (30.4.2017)

NESREČE DNE  29. 4. 2017

POPLAVE

Izpostava Celje

Ob 7.00 so na območju Laškega in Rimskih Toplic gasilci PGD Laško, Sedraž, Vrh nad Laškim, Rečica, Šentrupert in Rimske Toplice pričeli z odpravljanjem posledic po poplavah. Gasilci so izčrpali vodo iz več objektov in oprali dvorišče turističnega objekta ter prometne površine.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.56 so v Spodnjih Gameljnah, občina Ljubljana, gasilci GB Ljubljana iz stanovanjske hiše izčrpali in posesali okoli 500 litrov meteorne vode.

Ob 11.25 so gasilci CZR Domžale črpali vodo iz železniškega podhoda v bližini Papirniške ceste V Domžalah. Izčrpali so okoli 150 kubičnih metrov vode.

PLAZOVI

Izpostava Kranj

Ob 15.41 je posredoval član štaba CZ občine Jesenice in gasilec GARS Jesenice na Plavškem Rovtu na Jesenicah, kjer se je za manjšim stanovanjskim objektom zaradi močnega deževja sprožil zemeljski plaz. Po opravljenem ogledu je ugotovljeno, da je zaradi obilnih padavin voda zalila stanovanjski objekt, ter za njo odtrgala del brežine, ki se je naslonil na objekt. Ker je nad objektom še vedno večji kos zemljine, ki bo ob obilnem deževju splazil, obstaja nevarnost porušitve objekta, v najslabšem primeru pa plaz lahko spolzi še na cesto. Zato je bilo potrebno plaz sanirati. Lastnik objekta je sam poskrbel za odstranjevanje zemljine s stroji.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.51 so gasilci PGD Črna na Koroškem posredovali v Bistri v občini Črna na Koroškem, kjer je plaz dolžine 40 metrov in širine 3 metre z zemljino in drevjem zasul potok Bistra ob hiši. S pomočjo delovnega stroja so delno očistili strugo in odstranili drevje ter s tem preprečili ogrožanje stanovanjske stavbe. Na kraju dogodka je bil prisoten tudi poveljnik občinskega štaba CZ.

EPIDEMIJE IN OKUŽBE LJUDI, ŽIVALI IN RASTLIN

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 6.45 so bili gasilci PGD Brezno-Podvelka obveščeni o dveh poginulih racah na relaciji Podvelka–Ribnica na Pohorju, občina Podvelka. Obveščen je bil dežurni delavec Veterinarsko higienske službe, gasilci pa so raci ustrezno shranili in kraj zavarovali.

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.10 je iz vzletišča nad Lijakom, občina Nova Gorica, padalec takoj po vzletu zasilno pristal na pobočju nad Šmihelom, vendar se ni poškodoval. Reševalca GRS Tolmin, ki sta nudila varovanje na tekmovanju, sta nudila pomoč padalcu pri sestopu do pristajališča.

Izpostava Postojna

Ob 16.52 je v Kosovelovi ulici v Postojni padel kolesar in se poškodoval. Poškodovano osebo so oskrbeli in prepeljali v SB Izola reševalci NMP Postojna.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Celje

Ob 9.11 je v Kidričevi ulici v Celju delovni stroj povozil delavca. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri oskrbi delavca. Poškodovanega so odpeljali v SB Celje.

Izpostava Maribor

Ob 13.57 se je na Bistriški cesti v Poljčanah delavec poškodoval pri padcu z višine. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanca oskrbeli, helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe HNMP pa ga je prepeljal v UKC Maribor.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 23.14 je na cesti Mozirje–Letuš v občini Braslovče osebno vozilo iz neznanega vzroka zapeljalo s cestišča. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osebo rešili iz vozila ter jo predali reševalcem NMP Mozirje in vozilo potegnili nazaj na cestišče. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Celje.

Izpostava Maribor

Ob 4.21 je na avtocesti pred počivališčem Polskava v smeri proti Mariboru, občina Slovenska Bistrica, kombinirano vozilo zapeljalo s ceste. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj nesreče, eno osebo oskrbeli do prihoda reševalcev, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem. Po nesreči je bilo šest oseb prepeljanih z reševalnimi vozili v UKC Maribor.

Ob 14.40 so gasilci PGD Maribor in reševalci NMP Maribor in Lenart posredovali na magistralni cesti Pernica–Lenart, kjer je pri naselju Ložane prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, pri tem je ena oseba ostala ukleščena v vozilu, več oseb pa je bilo poškodovanih. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili enega poškodovanega iz vozila ter iztekle motorne tekočine posipali z absorbentom. Reševalci NMP Lenart in Maribor so poškodovane udeležence oskrbeli na kraju, štiri osebe pa so bile prepeljane v UKC Maribor.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.36 je v kraju Vejar, občina Trebnje, osebno vozilo zapeljalo s ceste, se prevrnilo in obstalo na kolesih. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulator. Na kraju so bili tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje, vendar poškodovanih ni bilo.

Izpostava Postojna

Ob 19.11 je na avtocesti Divača–Sežana, občina Sežana, na cestninski postaji Dane, motorist s sopotnico zgrešil vinjetni del cestninske postaje in se na rezerviranem delu za tovorna vozila zaletel v rampo. Gasilci ZGRS Sežana so kraj zavarovali in odklopili akumulator na motociklu. Dve poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP Sežana in ju odpeljala v bolnišnico.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 0.31 je v Dobrijah, občina Ravne na Koroškem, osebno vozilo trčilo v obcestni jarek. Poškodoval se je voznik vozila. Reševalci NMP Ravne so ga oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so odklopili akumulator ter vozilo odstranili s cestišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 22.50 je v Polžanski Gorci, občina Šmarje pri Jelšah, iz še neznanega vzroka zagorel manjši del ostrešja na stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci PGD Sladka gora.

Ob 22.19 je v naselju Marija Dobje, občina Šentjur, zagorela lesena brunarica. Posredovali so gasilci PGD Dramlje in Lokarje, ki so požar pogasili. Kljub hitri intervenciji gasilcev je objekt zgorel v celoti.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.58 so na dvorišču proizvodnega podjetja na Letališki cesti v Ljubljani zagoreli skladiščeni filtri. Požar je pričel gasiti varnostnik podjetja, gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova-Sneberje-Novo Polje pa so požar dokončno pogasili in preventivno pregledali okolico.

Izpostava Murska Sobota

Ob 15.56 je zagorelo v priročnem skladišču stanovanjske hiše v Gregorčičevi ulici v Beltincih. Gasilci PGD Beltinci in Ižakovci so ogenj pogasili in prezračili prostor.

Izpostava Postojna

Ob 22.50 se je na Vidmu občina Cerknica smodila pozabljena hrana na štedilniku. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so na kraju dogodka zbudili spečo osebo, odstavili hrano s štedilnika in prezračili prostor. Oseba, ki so jo preventivno pregledali reševalci NMP Cerknica ni bila v nevarnosti.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Koper

Ob 11.26 je na avtocesti Ljubljana–Koper na razcepu Srmin, občina Koper, zagorela pnevmatika na prikolici tovornega vozila za prevoz živine. Gasilci JZ GB Koper so požar pogasili in zavarovali mesto dogodka.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Ljubljana

Ob 21.10 je v Kočevju ob jezeru na Gričku pri Željnah zagorela trava in podrast. Požara so pogasili gasilci PGD Kočevje in Šalka vas.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Kranj

Ob 14.10 je na Hraški cesti v naselju Lesce, občina Radovljica, iz rezervoarja tovornega vozila iztekla manjša količina goriva. Gasilci GARS Jesenice in PGD Lesce so zavarovali kraj dogodka, razlito gorivo izčrpali iz jaška in cestišče posuli z vpojnimi sredstvi.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Ljubljana

Ob 14.44 je v gozdu v naselju Orle, občina Škofljica, krajan naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije so pri pregledu bližnje okolice najdbe z detektorji kovin našli dodatnih šest kosov dve kilogramske protipehotne letalske bombe, italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Vseh sedem kosov so prevzeli in prepeljali v namensko skladišče, kjer bodo shranjeni do uničenja.

Izpostava Postojna

Ob 19.39 je v Gorenjah pri Divači, občina Divača, krajanka pri delu na vrtu naletela na topovsko granato kalibra 75 mm, mase 6.5 kg, italijanske izdelave, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne. Nevarno najdbo sta odstranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske in Notranjske regije.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 10.29 so v Šercerjevi ulici v Velenju gasilci PGD Velenje nudili pomoč reševalcem NMP Velenje pri prenosu obolele osebe.

Ob 22.05 so na Savinjskem nabrežju v Laškem gasilci PGD Laško v stanovanjskem objektu zaprli vodovodni ventil in preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Izpostava Kranj

Ob 2.56 je v Srakovljah, občina Kranj, visok vodostaj potoka Milka oteževal popravilo vodovodne cevi delavcem Komunale Kranj.
Gasilci JZ GRS Kranj so na kraju postavili vodne črpalke in omogočili delavcem nemoteno popravilo okvarjene vodovodne cevi tik ob potoku.

Ob 17.35 so gasilci JZ GRS Kranj v naselju Olševek, občina Šenčur, vstopili skozi okno in odprli vhodna vrata stanovanja, v katerega se je pomotoma zaklenil otrok.

Izpostava Ljubljana

Ob 10.33 so v Devinski ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter policistom in reševalcem NMP Ljubljana omogočili dostop do onemogle osebe.

Izpostava Maribor

Ob 9.34 je v naselju Rdeči Breg - del, občina Lovrenc na Pohorju, drevo obviselo preko ceste proti lovski koči. Gasilci PGD Lovrenc na Pohorju so drevo podrli in razžagali.

Izpostava Murska Sobota

Ob 9.35 so reševalci NMP Gornja Radgona zaprosili za pomoč gasilce PGD Gornja Radgona za prenos obolele osebe iz stanovanjske hiše v Lomanošah, občina Gornja Radgona.

Izpostava Novo mesto

Ob 13.35 so v ulici Brod v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše. Obolelo osebo so gasilci predali reševalcem nujne medicinski pomoči ZD Novo mesto, ki so jo odpeljali v SB Novo mesto.

Izpostava Trbovlje

Ob 9.46 je na Trgu svobode v Trbovljah v zgradbi zaradi okvare vodnega ventila iztekala voda. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so začasno zaustavili iztekanje, dežurni vodovodar pa bo zamenjal vodovodni ventil.

Ob 17.59 so na Sallauminesu, občina Trbovlje, gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje iz okvarjenega dvigala rešili pet oseb. Gasilci so izklopili dvigalo in obvestili serviserja dvigala o okvari.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

Prikaži vse


PRILOGE

Nesreče dne 23.4.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 24.4.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 25.4.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 26.4.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 27.4.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 28.4.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 29.4.2017 (PDF datoteka)