Facebook
YouTube

Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (17.1.2017)

NESREČE DNE 16. 1. 2017

EPIDEMIJE IN OKUŽBE LJUDI, ŽIVALI IN RASTLIN

Izpostava Koper

Ob 8.55 je sprehajalec v Seči, občina Piran, naletel na dve poginuli raci. O najdbi je bil obveščen higienik.

Ob 10.05 je občanka v Pobegih, občina Koper, opazila poginjeno grlico. O najdbi je bil obveščen higienik.

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.24 so v ribniku pri naselju Krajna, občina Tišina, opazili mrtvega laboda. Gasilci PGD Murska Sobota so ga s čolnom prepeljali na obrežje in predali dežurnemu delavcu VHS.

MOČAN VETER

Izpostava Koper

Ob 13.41 je Uprava za pomorstvo in promet Koper zaradi močne burje priprla (o vplutju in izplutju vsake ladje se odločajo posebej) koprsko pristanišče za pomorski promet.

Ob 14.40 je na Istrsko cesto v Kopru sunek burje prevrnil drevo. Odstranili so ga delavci CPK.

Ob 15.04 je v Nožedu, občina Izola, sunek burje prevrnil drevo. Odstranili so ga delavci CPK.

Ob 16.18 je v Gabrovici pri Črnem Kalu, občina Koper, sunek burje prevrnil drevo. Odstranili so ga delavci CPK.

Ob 18.08 so na Vegovi ulici v Kopru gasilci JZ GB Koper odstranili vejo, ki je ovirala promet.

Ob 20.06 je burja zlomila telefonski drog ob Prešernovi cesti v Izoli, zato je vodnik oviral promet. Posredovali so policisti, občinski redarji in delavci Komunale Izola, ki so cesto zaprli. Dežurni delavci telekomunikacijskega podjetja, so vodnik odstranili. Delavci Komunale Izola so okoli 22.30 odstranili cestno zaporo in tako sprostili promet.

Ob 20.55 je na Ulici Oktobrske revolucije v Izoli veter porušil steklen pano pod električno napetostjo. Posredovali so delavci Elektra Primorske in Komunale Izola.

Ob 21.40 je na cesto Belvedere–Strunjan v občini Piran zaradi burje padla večja veja. Posredovali so policisti in delavci cestnega podjetja Koper, ki so vejo odstranili s cestišča in omogočili nemoten potek prometa.

Ob 21.52 se je na cesto Jagodje–Šared v občini Izola zaradi vetra podrlo drevo in zaprlo cestišče. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 22.08 se je v piranskem mandraču, občina Piran, odvezal čoln pasara in ogrožala druga plovila. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper, ki so čoln ponovno zavezali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.40 je bila na HC H4 Nanos–Selo, občina Vipava, zaradi burje, ki piha s hitrostjo med 80 in 100 kilometrov na uro, uvedena zapora ceste 1.stopnje.
Ob 9. uri je bila na regionalni cesti Vipava–Ajdovščina, občina Vipava, zaradi burje, ki piha s hitrostjo med 80 in 100 kilometrov na uro, uvedena zapora ceste 1.stopnje.
Zapora 1. stopnje velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.
Ob 19.58 je bila uvedena zapora prometa 1. stopnje na regionalni cesti Podnanos–Manče–Vipava.
Ob 21.17 je bila na hitri cesti Razdrto–Selo uvedena zapora prometa 2. Stopnje, zaradi burje ki piha s hitrostjo od 100 do 130 kilometrov na uro. Zapora velja za vsa vozila s ponjavami in hladilnike.
Ob 22.08 je bila na regionalni cesti Vipava–Ajdovščina uvedena zapora 2. stopnje. Zapora velja za kamp prikolice, vsa vozila s ponjavami in hladilnike.

Med 7.58 in 10.05 je bila na regionalni cesti Selo–Ajševica–Vogrsko, zaradi burje, ki je pihala s hitrostjo med 80 in 100 kilometrov na uro, uvedena zapora ceste 1. stopnje. Zapora velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

Ob 14.07 je bila na odseku regionalne ceste Selo–Ajševica–Vogrsko, občina Nova Gorica, zaradi burje, ki piha s hitrostjo med 80 in 100 kilometrov na uro uvedena zapora ceste 1. stopnje. Zapora velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

Ob 16.55 je bila na odseku regionalne ceste Selo–Ajševica–Vogrsko, občina Nova Gorica, zaradi burje, ki piha s hitrostjo med 80 in 100 kilometrov na uro uvedena zapora ceste 1. stopnje. Zapora velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton. Ob 18.30 je zapora preklicana.

Ob 20.40 je bila uvedena zapora prometa 1. stopnje na regionalni cesti Selo–Ajševica–Vogrsko. Zapora velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.
Od 21.50 je bila uvedena na regionalni cesti Selo–Ajševica–Vogrsko zapora prometa 2. stopnje. Zapora velja za kamp prikolice, vsa vozila s ponjavami in hladilnike.

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Kranj

Ob 13.59 se je na skakalnem centru v Gorenji Savi v Kranju hudo poškodoval skakalec. Reševalci NMP Kranj so ga na kraju nesreče oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 15.47 se je na Cesti Miloša Zidanška v Šentjurju občan poškodoval glavo. Reševalci NMP Celje so poškodovanca na kraju oskrbeli. Dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in posadka helikopterja Slovenske policije so ga s helikopterjem prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Maribor. Posredovali so tudi gasilci PGD Šentjur, ki so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe.

Izpostava Koper

Ob 17.58 so na Poti Pomorščakov v Portorožu, občina Piran, gasilci JZ GB Koper nudili pomoč ekipi PHE Obala pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Maribor

Ob 19.33 so v Zgornjem Dupleku, občina Duplek, gasilci PGD Dvorjane nudili pomoč oboleli osebi do prihoda NMP Maribor. Reševalci so obolelega prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Postojna

Ob 12.00 so v naselju Komen gasilci PGD Komen nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri reanimaciji obolele osebe.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.15 je v Črni na Koroškem ekipa AED PGD Črna na Koroškem do prihoda reševalcev NMP nudila medicinsko pomoč mlajši oboleli osebi. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v SB Slovenj Gradec.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Brežice

Ob 12.36 je v naselju Golek, občina Krško, zaradi pregretja peči za centralno ogrevanje močno zadimilo lesen objekt. Gasilci PGE Krško so sprostili tlak v pregreti peči in pregledali prostor s termo kamero.

Ob 20.59 so v naselju Brezje pri Senušah, občina Krško, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško in PGD Senuše so požar pogasili ter s termo kamero pregledali prostore in ostrešje.

Izpostava Celje

Ob 9.12 je na Ulici XIV. divizije v Celju zagorelo v tretjem nadstropju večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Celje–Gaberje, ki so pogasili požar, ohladili stene, odstranili goreče predmete in prostore prezračili ter jih pregledali s termo kamero. Na kraju so reševalci NMP Celje osebi zaradi vdihovanja dima oskrbeli in jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Ob 10.11 so v naselju Krnica, občina Luče, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Luče so na kraju počakali do so saje pogorele, pregledali dimnik, preventivno pregledali ostale prostore s termo kamero in jih prezračili.

Ob 22.06 so v Oblakovi ulici v Celju zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Celje-Gaberje so goreče saje pogasili in pregledali prostore.

Izpostava Koper

Ob 9.19 so se v naselju Sveti Anton, občina Koper, vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi–Čežarji so požar pogasili, očistili tuljavo in dimnik pregledali s termo kamero.

Ob 23.20 so v Rižani, občina Koper, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Še pred prihodom gasilcev JZ GB Koper in PGD Osp je lastnik sam pogasil požar. Gasilci so opravili strokovni ogled kraja dogodka.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.24 so v naselju Otavice, občina Ribnica, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Otavice so nadzirali izgorevanje saj, pogasili preostalo žerjavico z gasilnikom na prah in preventivno pregledali okolico dimnika. Gmotna škoda ni nastala.

Ob 10.30 so na Horjulski cesti v Dobrovi zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dobrova so požar pogasili in očistili dimnik.

Izpostava Murska Sobota

Ob 19.14 je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše v naselju Andrejci, občina Moravske Toplice. V požaru je nastala materialna škoda na kurilni napravi. Požar so pogasili gasilci iz PGD Andrejci in Moravske Toplice.

Ob 20.02 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v naselju Hotiza, občina Lendava. Gasilci iz PGD Hotiza in Lendava so pogasili požar ter pregledali objekt.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.52 je v naselju Kozaršče, občina Tolmin, zagorelo v kuhinji stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Tolmin so požar, ki ga je že omejil lastnik, pogasili, odstranili poškodovani štedilnik, prostore prezračili in jih pregledali s termo kamero.

Ob 19.13 je v podjetju Meblo Jogi v Kromberku, občina Nova Gorica, prišlo do električnega stika na inštalaciji. Manjši ogenj so zaposleni pogasili sami. Na kraj so odšli tudi poklicni gasilci JZGRD Nova Gorica, ki so pregledali kraj dogodka in izklopili električne varovalke.

Izpostava Novo mesto

Ob 5.55 so v naselju Dragoši, občina Črnomelj, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Adlešiči in Griblje so nadzorovali izgorevanje saj in očistili dimnik.

Izpostava Postojna

Ob 12.16 je v Hrušici, občina Ilirska Bistrica, eksplodirala peč centralne kurjave v kurilnici stanovanjske hiše. Gasilci PGD Podgrad in Ilirska Bistrica so s termo kamero pregledali okolico peči in prezračili prostore.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Ljubljana

Ob 7.27 je v križišču Kajuhove ulice in Letališke ceste v Ljubljani zagorelo osebno vozilo. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so pogasili goreči avto v motornem delu. Dežurna služba KP Ljubljana je posula križišče z soljo.

Ob 19.40 se je v predoru Šentvid, smer Kranj–Ljubljana, pričelo kaditi iz avtomobila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka, delavci DARS-a pa so posuli izlito olje, ki je izteklo zaradi tehnične napake.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Nova Gorica

Ob 16:40 so ob naselju Manče v občini Vipava zagorele bale sena. Gasilci PGD Vipava so požar, v katerem je pogorelo enajst bal sena, pogasili in preventivno pregledali okolico.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Ljubljana

Ob 18.07 so na Poti v Rakovo jelšo v Ljubljani zagorele smeti v večjem komunalnem zabojniku. Požar sta pogasila gasilca GB Ljubljana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 7.39 se je na Kraigherjevi ulici v Celju, osebi zaklenilo vozilo, v katerem je bil otrok. Posredovali so gasilci PGE Celje. S tehničnim posegom so odprli vrata vozila in nepoškodovanega otroka predali staršem.

Ob 16.45 je na Kidričevi cesti v Velenju voda poplavila stanovanjske prostore zaradi poškodovane vodovodne cevi. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, zaprli vodovodni ventil v kopalnici in posesali vodo. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 2.17 so gasilci GB Ljubljana na Vodnikovi cesti v Ljubljani ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil vodovodnega omrežja v kopalnici in preprečili nadaljnje zalivanje objekta.

Izpostava Maribor

Ob 17.57 so v kraju Zgornja Bačkova, občina Benedikt, gasilci PGD Benedikt nudili pomoč reševalcem NMP Lenart pri prenosu obolele osebe na njen dom na težje dostopnem območju.

Izpostava Nova Gorica

Ob 9:54 je v Ajdovščini v potok Lokavšček padel starejši moški. Na kraj so odšli poklicni gasilci GRC Ajdovščina, ki so moškega do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina oživljali, vendar moški ni preživel.

Izpostava Novo mesto

Ob 11.57 je v kraju Bučka, občina Škocjan, počila glavna vodovodna cev v stanovanjski hiši. Voda je zalila kletne prostore. Gasilci PGD Bučka so s pomočjo potopnih črpalk izčrpali vodo in počistili prostore.

Izpostava Postojna

Ob 17.04 so v naselju Trnje v občini Pivki gasilci PGD Pivka nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Ptuj

Ob 14.51 so na ulici Borisa Kraigherja, občina Kidričevo, gasilci PGD Talum s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP Ptuj do onemogle osebe, ki so jo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v SB Ptuj.

Ob 16.15 je v naselju Slavšina, občina Sveti Andraž, zaradi počene cevi lokalnega vodovoda voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vitomarci so izčrpali okoli petindvajset kubičnih metrov vode.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

jan febmaraprmajjun
julavgsepoktnovdec
Prikaži vse


PRILOGE

Nesreče dne 10.1.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 11.1.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 12.1.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 13.1.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.1.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.1.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.1.2017 (PDF datoteka)