Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (24.4.2018)

NESREČE DNE 23. 4. 2018

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Trbovlje

Ob 7.45 se je v podjetju TKI v občini Hrastnik poškodoval delavec. Poškodovanega delavca so oskrbeli reševalci NMP Hrastnik.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Kranj

Ob 16.29 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu medicinske ekipe UKC Ljubljana prepeljal obolelo osebo iz Splošne bolnišnice Jesenice v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Izpostava Ljubljana

Ob 7.51 so v Brezju pri Dobrovi, občina Dobrova-Polhov Gradec, gasilci PGD Dobrova in Brezje nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri reanimaciji občana, ki se je zgrudil.

Izpostava Maribor

Ob 8.50 so na Delavski poti v Lovrencu na Pohorju gasilci PGD Lovrenc na Pohorju s pomočjo AED pomagali pri reševanju obolele osebe.

Izpostava Postojna

Ob 12.39 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljala težje poškodovano osebo iz Postojne v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj pristanka helikopterja na postojnskem športnem letališču in pomagali ekipi NMP Postojna pri prenosu ponesrečenca v helikopter.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.34 je posadka s policijskim helikopterjem v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz Kaple na Kozjaku v občini Podvelka prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Kapla so zavarovali mesto pristanka helikopterja in pomagali reševalcem Zdravstveno reševalnega centra Koroške pri prenosu osebe iz reševalnega vozila do helikopterja.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 4.59 je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil na cesti Žalec–Velenje pri kraju Vodosteč, občina Žalec. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Velenje in Žalec, ki so eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, proti naletno in proti požarno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli z absorbentom razlite motorne tekočine ter nudili ostalo potrebno pomoč policiji in NMP. Reševalci NMP Celje in Velenje so dve poškodovani osebi prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

Ob 15.50 je v Spodnjem Grušovju, občina Slovenske Konjice, na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem prišlo do trčenja petih tovornih vozil. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila ukleščena v vozilu, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili. Zavarovali so tudi kraj pristanka helikopterja policijskega helikopterja, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP iz Maribora, prepeljal poškodovanca v UKC Maribor. Eno tovorno vozilo je uničeno, štiri pa poškodovana.

Izpostava Kranj

Ob 9.10 je na avtocesti Kranj zahod proti Ljubljani, občina Kranj, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče požarno in prometno zavarovali. Poškodovano osebo so gasilci oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Kranj ter odklopili akumulator in posuli iztekle tekočine.

Ob 11.13 je v krožišču pri Zmnicu, občina Škofja Loka, kolesar padel pred vozilo, ki je bilo za njim in mu zapeljalo čez roko. Policisti so kraj nesreče zavarovali, poškodovanega kolesarja so oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka in ga odpeljali v ZD Škofja Loka.

Ob 13.46 je na izvozu z avtoceste Spodnji Brnik, občina Šenčur, voznik izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v obcestni jarek. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulator in s tehničnim posegom dvignili vozilo nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.08 je na regionalni cesti v naselju Zgornja Draga, občina Ivančna Gorica, prišlo do trka dveh osebnih vozil, eno pa je pri tem zletelo s ceste. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana in PGD Stična, ki so zavarovali kraj in pomagali reševalcem pri oskrbi ter prenosu ene poškodovane osebe. Sanirali so tudi razlite tekočine in odklopili akumulatorja na vozilih.

Ob 18.15 sta na križišču Veselovega nabrežja in Kamniške ceste v Mengšu trčila osebno vozilo in motocikel. Posredovali so gasilci PGD Mengeš in Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili razlite motorne tekočine ter do prihoda reševalcev NMP Domžale oskrbeli poškodovanega motorista.

Izpostava Maribor

Ob 10.40 je na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem, občina Slovenska Bistrica, v bližini viadukta Preloge voznik tovornega vozila izgubil oblast nad vozilom, prebil sredinsko zaščitno ogrado in obstal na obeh delih avtoceste. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na tovornem vozilu, pomagali reševalcem pri prvi oskrbi poškodovanega voznika, prečrpali približno 800 litrov goriva iz poškodovanih rezervoarjev v nadomestno cisterno, izteklo gorivo so posipali z vpojnim sredstvom in počistili cestišče. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanega voznika prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Izpostava Postojna

Ob 7.48 sta pri smrekcah pri naselju Hrašče v občini Postojna čelno trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so na kraju izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulatorja ter pomagali ekipi NMP Postojna pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb v reševalno vozilo. Poškodovani osebi sta bili prepeljani na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 13.36 je pri vasi Klanec pri Kozini v občini Hrpelje-Kozina prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija, ki so na kraju izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine, pomagali pri premikanju in nakladanju avtomobila na vozilo avtovleke ter pomagali ekipi NMP Sežana pri prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo. Oseba je bila prepeljana v SB Izola.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 10.15 je v Št. Janžu pri Radljah v občini Radlje ob Dravi voznik z osebnim vozilom zdrsnil s ceste in se po 15 metrih prevrnjen na streho ustavil v globeli. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč policiji, odklopili akumulator na vozilu, ga izvlekli na cesto ter postavili na kolesa. Voznik je sam poiskal zdravniško pomoč v ZD Radlje.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 15.49 je v Arclinu, občina Vojnik, zagorelo v prezračevalnem sistemu mizarske delavnice. Posredovali so gasilci PGD Vojnik in Škofja vas, ki so požar omejili in pogasili. Višina materialne škode še ni znana.

Izpostava Maribor

Ob 11.25 je v lokalu na Taborski ulici v Mariboru zagorel nadstrešek nad zunanjim žarom. Poklicni gasilci PGB Maribor in gasilci PGD Studenci so požar pogasili. Nadstrešek je uničen.

Izpostava Murska Sobota

Ob 7.02 je prišlo do požara na električni napeljavi v podjetju VAR d.o.o. v Gornji Radgoni. Začetni požar so pogasili zaposleni. Gasilci PGD Gornja Radgona so dokončno pogasili požar ter prezračili in pregledali prostore.

Izpostava Ptuj

Ob 22.20 je v naselju Borovci, občina Markovci, zagorel hlev. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Borovci, Bukovci in Prvenci - Strelci. Leseni hlev je zgorel, v njem sta poginila konj in koza.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Kranj

Ob 11.19 se je na Cesti Maršala Tita na , občina Jesenice, vžgalo osebno vozilo. Do prihoda gasilcev GARS Jesenice je požar začel gasiti mimoidoči z gasilnim aparatom. Gasilci GARS Jesenice so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, vozilo pogasili in ga odstranili z vozišča.

Izpostava Maribor

Ob 12.10 je na cesti Pobrež–Slovenske Konjice v bližini naselja Pobrež, občina Oplotnica, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Oplotnica so požar pogasili. Vozilo je bilo uničeno.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Brežice

Ob 16.38 sta v Gorenji Pirošici, občina Brežice, goreli suha trava in podrast. Požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Pirošica in Cerklje ob Krki.

Izpostava Ljubljana

Ob 10.15 je v Tihaboju, občina Litija, gorela podrast. Požar na površini približno 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Tihaboj. Za pomoč so bili aktivirani tudi gasilci PGD Gabrovka, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 15.58 so v bližini naselja Visoko, občina Ig, goreli suha trava, podrast in vejevje na površini približno 1000 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Golo in Ig so požar omejili in pogasili.

Ob 17.30 sta na Trati v Kočevju ob jezeru goreli suha trava in podrast na površini približno dveh hektarjev. Gasilci PGD Kočevje in Šalka vas so požar pogasili.

Ob 20.25 sta ob cesti med naseljema Klinja vas in Trata zagoreli trava in podrast. Gasilci iz PGD Klinja vas, Šalka vas in Kočevje so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Izpostava Ptuj

Ob 21.23 so v Prvencih, občina Markovci, gorele ciprese okrog ekološkega otoka. Gasilci PGD Prvenci-Strelci so požar dvajsetih cipres pogasili.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Brežice

Ob 18.03 je na Trgu svobode v Sevnici gorelo v košu za odpadke. Ogenj so pogasili občani, gasilci PGD Sevnica pa so pregledali kraj dogodka.

Izpostava Celje

Ob 16.53 je na Kajuhovi ulici v Celju zagorela vsebina koša za smeti. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so ogenj pogasili. Materialna škoda ni nastala.

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

Izpostava Kranj

Ob 9.00 se je na Hrušici, občina Jesenice, širil vonj po plinu. Gasilci GARS Jesenice so našli kraj puščanja plina, zaprli ventil na jeklenki in prezračili prostor.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.41 so na osnovni šoli na Vegovi ulici v Moravčah zaznali vonj po plinu. Še pred prihodom gasilcev CZR Domžale in PGD Moravče je hišnik zaprl ventil za dovod plina. Gasilci so pregledali in prezračili prostore ter opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov, vendar nevarnih koncentracij niso zaznali. Vodstvu šole so svetovali obisk pooblaščene osebe, ki bo pregledala plinsko napeljavo in odpravila morebitno okvaro.

Izpostava Maribor

Ob 11.44 je na Vrbanski cesti v Mariboru pri dostavi plina za večstanovanjsko hišo, zaradi okvare na varnostnem ventilu, pričel uhajati plin iz avtocisterne. Poklicni gasilci PGB Maribor so ob pomoči voznika cisterne uspeli zapreti varnostni ventil in preprečiti nadaljnje uhajanje plina. Preventivno so začasno umaknili pet stanovalcev večstanovanjske hiše, ob kateri je bila parkirana cisterna ter prezračili prostore v objektu in kanalizacijski sistem. Drugi ukrepi niso bili potrebni.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Ptuj

Ob 10.22 je na Ptujski cesti v Ormožu iz rezervoarja osebnega vozila iztekalo pogonsko gorivo. Gasilci PGD Ormož so cestišče očistili.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Maribor

Ob 9.29 je v okolici Rač v občini Rače-Fram občan pri delu na njivi naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pripadnika državne enote za varstvo pred NUS, ki sta topovsko granato, kalibra 100 mm do uničenja prepeljala v ustrezno skladišče.

Izpostava Murska Sobota

Ob 16.54 so v Gibini, občina Razkrižje, na njivi našli topovsko granato, kalibra 105 mm, ostanek obdobja druge svetovne vojne. Na varno sta jo odstranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije.

Izpostava Novo mesto

Ob 10.44 je občan na njivi v naselju Občine, občina Trebnje, našel topovsko granato, kalibra 75 mm, italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in do uničenja shranila v ustrezno skladišče.

Izpostava Postojna

Ob 18.16 je v naselju Veliko Polje, občina Sežana, kmet na pašniku našel topovsko granato kalibra 100 mm jugoslovanske izdelave, ostanek obdobja druge svetovne vojne. Nevarno najdbo sta odstranila na varno pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Notranjske regije.

Ob 20.20 je v naselju Sveto, občina Komen, občan pri čiščenju zidu našel topovsko granato kalibra 75 mm, italijanske izdelava, ostanek obdobja prve svetovne vojne. Nevarno najdbo sta odstranila na varno pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, Notranjske regije.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Kranj

Ob 17.12 je bila v naselju Suha pri Predosljah, občina Kranj, prekinjena oziroma motena oskrba s pitno vodo zaradi okvare na vodovodnem omrežju. Dežurni delavci KP Kranj so okvaro odpravili do 20. ure.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 11.21 so na Rimski cesti v Laškem gasilci PGD Laško s tehničnim posegom odprli vrata dvigala in iz njega rešili dve osebi.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.30 so na Dolenjski cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana izčrpali vodo iz poplavljenih kletnih prostorov stanovanjskega objekta.

Ob 17.26 so gasilci GB Ljubljana na Resljevi cesti v Ljubljani odstranili večjo vejo, ki je nevarno visela nad pločnikom.

Izpostava Novo mesto

Ob 19.15 je v ulici Podbreznik v Novem mestu v kletnih prostorih večstanovanjskega objekta voda zalila jašek. Gasilci PGD Prečna so vodo izčrpali.

Izpostava Trbovlje

Ob 14.26 so se v naselju Vreskovo, občina Trbovlje, občanki zaprla vrata stanovanja, v katerem je bila hrana na štedilniku. Gasilci PGE Trbovlje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, odstranili hrano, izključili pečico ter pregledali in prezračili stanovanje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 17.4.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.4.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.4.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.4.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.4.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.4.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.4.2018 (PDF datoteka)