Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (18. 2. 2020)

NESREČE DNE 17. FEBRUARJA 2020

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Celje

Ob 10.10 je na Kovaški cesti v Zrečah v podjetju Unior viličar zbil delavko. Reševalci NMP Slovenske Konjice so poškodovano oskrbeli in jo odpeljali v bolnišnico.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.52 je na dvorišči podjetja Fenolit v Borovnici, pri pranju avtomobilske cisterne od fenola s paro odtrgalo cev in poškropilo delavca po nogah. Delavca so reševalci NMP oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci GB Ljubljan, PGD Borovnica in Verd so zavarovali kraj dogodka, opravili meritve izpusta in ugotovili da nevarnosti za okolje ni bilo.

Izpostava Ptuj

Ob 11.14 se je v naselju Njiverce - vas, občina Kidričevo, občan poškodoval z motorno žago. Na kraj dogodka so bili napoteni prvi posredovalci gasilci PGD Talum Kidričevo, ki so osebo oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 8.33 so v Bezini, občina Slovenske Konjice, gasilci PGD Slovenske Konjice nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice pri oživljanju osebe. Kljub hitri pomoči reševalnih služb je oseba umrla.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.46 se je na smučišču Kanin, občina Bovec, huje poškodoval smučar. Poškodovanega smučarja je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP z Brnika prepeljala v SB Jesenice.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 15.04 je v Pamečah v občini Slovenj Gradec posredoval helikopter SV z dežurno ekipo HNMP Maribor od koder je prepeljal poškodovano osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Pameče-Troblje so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do helikopterja.

NESREČE NA VODI IN V VODI

Izpostava Kranj

Ob 21.45 je v Bohinjski Bistrici oseba padla z mostu v vodo. Ker jo prisotni niso našli so bile na kraj poslane enote PGD Bled, Bohinjska Bistrica, PRS Bled in pripadniki TRE CZ voda Bohinj. Osebo so našli višje nepoškodovano.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Nova Gorica

Ob 23.17 je OKC Nova Gorica zaprosil za pomoč gorske reševalce GRS Tolmin pri iskanju občanke, ki naj bi se odpravila na Matajur po italijanski strani, v bližini mejnega prehoda Robič. Okoli 2.07 so karabinjerji pogrešano osebo živo in zdravo našli na italijanski strani Matajurja. Gorski reševalci GRS Tolmin so prekinili iskalno akcijo in se vrnili z vrha Matajurja v dolino.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 5.18 se je na Slomškovem trgu v Celju med stebrički zagozdil voznik tovornega vozila in ni mogel naprej. Gasilci PGE Celje so stebričke porezali ter omogočili nadaljnjo vožnjo vozniku.

Izpostava Nova Gorica

Ob 20.32 sta na križišču v Rožni Dolini, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Nihče se ni poškodoval. Gasilci iz JZ GRD Nova Gorica so odklopili akumulatorja.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 22.20 sta v Gornjem Doliču v občini Mislinja trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odstranili eno vozilo s cestišča. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so dvema osebama nudili prvo pomoč, ter ju prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Brežice

Ob 21.08 je v večstanovanjskem objektu v Naselju heroja Maroka v Sevnici zaradi pozabljene hrane na štedilniku v enem od stanovanj zadimilo hodnik objekta. Gasilci PGD Sevnica so pripravili vse potrebno za morebitno evakuacijo stanovalcev, odstranili pozabljeno posodo s hrano s štedilnika in vse prostore prezračili. Zaradi hitrega posredovanja evakuacija ni bila potrebna.

Izpostava Kranj

Ob 16.11 so v naselju Poljane nad Škofjo Loko, občina Gorenja vas-Poljane, posredovali gasilci PGD Poljane in Gorenja vas-Poljane, kjer je prišlo do požara v stanovanjskem objektu. Na kraju dogodka je ugotovljeno, da je prišlo do požara v podstrešnem stanovanju. Gasilci so streho odprli in požar pogasili. Opravili so pregled s termo kamero in nato s folijo prekrili odprto streho. V požaru se ni nihče poškodoval. Sanacijo bodo opravile pristojne službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 3.24 je zagorelo v kurilnici mizarske delavnice v ulici Na Peske, občina Brezovica pri Ljubljani. Gasilcem PGD Notranje Gorice-Plešivica, Brezovica, Vnanje Gorice in Podpeč je s hitrim posredovanjem uspelo požar v kratkem času lokalizirati in pogasiti. Opravili so še prezračevanje objekta. Vzrok in posledice ugotavljajo pristojne službe.

Izpostava Postojna

Ob 8.45 so v naselju Dolenja vas v občini Cerknica zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Cerknica in Dolenja vas so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar kateri se je razširil tudi na okoli dva kvadratna metra lesenega stropa, zaradi dostopa in pregleda podstrešja in ostrešja odkrili in na koncu intervencije pokrili štiri kvadratne metre strehe, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in odsvetovali kurjenje do sanacije dimnika.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.56 so v Razborcih, občina Mislinja, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Dovže so pogasili goreče saje v dimniku ter pregledali prostore objekta. Škoda ni nastala.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Ljubljana

Ob 22.47 je na Zapuški cesti v Ljubljani gorelo zapuščeno osebno vozilo. Še pred prihodom gasilcev je požar zajel tudi zraven stoječi zabojnik za komunalne odpadke. Poklicni gasilci GB Ljubljana so požar omejili in pogasili. Vozilo je uničeno, zabojnik pa poškodovan.

Izpostava Nova Gorica

Ob 8:23 je v kraju Tolmin v istoimenski občini zagorelo osebno vozilo. Ogenj so pogasili gradbeni delavci, ki so bili v bližini. Na kraj so odšli tudi prostovoljni gasilci PGD Tolmin, ki so kraj zavarovali, dokončno pogasili in pregledali vozilo.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Celje

Ob 12.53 je v Ulici XIV. divizije v Celju gorelo grmičevje ob glavni cesti. Gasilci PGE Celje so požar omejili in pogasili.

Ob 13.05 so v Kettejevi ulici, Občina Celje, gasilci PGE Celje, pogasili požar v naravi.

Izpostava Kranj

Ob 16.40 so na Koroški Beli, občina Jesenice, posredovali gasilci GARS Jesenice, kjer je na hribu nad Cesto talcev zagorela podrast. Gasilci so požar pogasili.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.32 so na Trati v Kočevju v industrijski coni gasilci PGD Kočevje pogasili travniški požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov.

Ob 16.36 je na Trati v občini Kočevje gorela trava in podrast. Požar na dveh lokacijah na površini okoli 2000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Izpostava Maribor

Ob 12.43 je v naselju Štatenberg, občina Makole, zagorel rezan les ob objektu. Gasilci PGD Makole in Laporje so požar pogasili. Poškodovanega je okoli 5 kubičnih metrov lesa.

Izpostava Novo mesto

Ob 20.50 je v ulici Muhaber v Novem mestu gorelo v naravnem okolju. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili okoli tisoč kvadratnih metrov gorečega grmovja in trave.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Ljubljana

Ob 10.34 je bila na pašniku v naselju Gorenji Lazi, občina Ribnica, najden protitankovski izstrelek iz II. svetovne vojne. Regijski pirotehnik je izstrelek uničil na kraju. Gasilci PGD Sušje so varovali kraj dogodka.

Izpostava Ptuj

Ob 14.25 so v Šinkovi ulici v Središču ob Dravi našli topovsko granato kalibra 75 milimetrov, ostanek iz druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije sta nevarno najdbo odstranila in odpeljala do uničenja v ustrezno skladišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 7.04 so na cesti Žlabor – Zavodice, občina Nazarje, gasilci PGD Nazarje odstranili podrto drevo s cestišča.

Ob 14.16 je v Ulici Toneta Melive v Slovenskih Konjicah nagnjeno drevo ogrožalo stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka in drevo razžagali ter podrli.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.21 so na infekcijski bolnici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, nudili pomoč bolniškemu osebju pri prenosu obolele osebe

Izpostava Maribor

Ob 2.38 so v Sadjarski ulici v Mariboru gasilci GB Maribor skozi okno vstopili v stanovanje, odprli vhodna vrata in s tem omogočili reševalcem NMP Maribor dostop do onemogle osebe.

Ob 15.38 so v kraju Vrhloga, občina Slovenska Bistrica, Gasilci PGD Slovenska Bistrica, pokrili 5 kvadratnih metrov strehe na stanovanjski hiši, ki jo je odkril veter.

Izpostava Postojna

Ob 17.56 se je v Hrpeljah, občina Hrpelje-Kozina, sedemnajst mesečni otrok zaklenil v stanovanjski objekt in tako onemogočil staršem vstop. Posredovali so gasilci PGD Materija. S tehničnim posegom so odprli vrata in omogočili staršem vstop v hišo.

Izpostava Ptuj

Ob 17.37 so v Trubarjevi ulici na Ptuju gasilci PGD Ptuj s folijo in ponjavami pokrili okrog sto petdeset kvadratnih metrov ostrešja stanovanjske hiše, ki je bil poškodovan v požaru.

Izpostava Trbovlje

Ob 18.04 so na Obrtniški cesti v občini Trbovlje, gasilci PGD Trbovlje mesto, odstranili iz objekta žaluzije, ki so ogrožala da bi padle zaradi vetra na parkirana vozila na parkirišču poleg objekta.

Ob 20.25 so v ulici Ribnik v Trbovljah Gasilci PGD Trbovlje mesto s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, omogočili vstop reševalcem NMP Trbovlje in jim nudili pomoč pri reanimaciji osebe.


nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 11.2.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 12.2.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 13.2.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.2.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.2.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.2.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.2.2020 (PDF datoteka)