Facebook
YouTube

Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (25.2.2017)

NESREČE DNE 24. 2. 2017

MOČAN VETER

Izpostava Celje

Ob 7.30 je v Migojnicah, občina Žalec, močan veter razkril dva kvadratna metra strehe stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Griže so z nadomestno opeko prekrili streho.

Ob 9.04 so v Migojnicah, občina Žalec, gasilci PGD Griže odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt in bližnje parkirišče.

Ob 10.31 je v Grižah, občina Žalec, veter odkril del strehe na stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Griže in Žalec, ki so s pomočjo avto lestve prekrili okoli 12 kvadratnih metrov strehe.

Ob 15.59 je na Bregu, občina Slovenske Konjice, veter razkril del strehe na gospodarskem poslopju. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so prekrili okoli šest kvadratnih metrov strehe.

Ob 16.13 je v Šmartnem ob Dreti, občina Nazarje, močan veter razkril del strehe na stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Šmartno ob Dreti, ki so z opeko prekrili 16 kvadratnih metrov strehe.

Izpostava Ljubljana

Ob 21.51 se je na cesto v naselju Preska nad Kostrevnico, občina Šmartno pri Litiji, podrlo sedem dreves. Posredovali so gasilci PGD Liberga, ki so drevesa razžagali, odstranili s cestišča in sprostili promet.

Izpostava Maribor

Ob 12.21 so na območju krajinskega parka v občini Rače-Fram gasilci PGD Podova odstranili podrto drevo, ki je padlo na cestišče.

Ob 12.48 so na Dobrovcah, občina Miklavž na Dravskem polju, gasilci PGD Miklavž odstranili dve drevesi, ki sta padli na cestišče.

Ob 10.10 so v Spodnji Polskavi na osnovni šoli, v Pragerskem na cerkvi in trgovini ter v Slovenski Bistrici na občinski stavbi gasilci PGD Slovenska Bistrica popravili strehe na objektih, ki jih je poškodoval močan veter.

Ob 6.30 so v naselju Lovrenc na Pohorju v istoimenski občini gasilci PGD Lovrenc na Pohorju prekrili deset stanovanjskih objektov, ki jih je poškodoval močan veter. Materialna škoda še ni ocenjena.

Ob 14.04 so v naselju Bukovec na Zgornji Polskavi v občini Slovenska Bistrica gasilci PGD Zgornja Polskava popravili od vetra poškodovana streho.

Od 12.00 dalje so v občini Slovenska Bistrica gasilci PGD Pragersko prekrivali poškodovane strehe na Pragerskem in sicer na lokacijah, Leskovec, Ptujska cesta, Ulica Karla Paja in na Starem logu.

Ob 7.51 so na območju naselja Spodnja Polskava, občina Slovenska Bistrica, gasilci PGD Spodnja Polskava odstranili tri podrta drevesa in popravili tri poškodovane strehe na stanovanjskih objektih.

Ob 7.14 so na Spodnji Polskavi, občina Slovenska Bistrica, gasilci PGD Spodnja Polskava, Zgornja Polskava, Pragersko in Slovenska Bistrica iz strehe telovadnice odstranili poškodovano pločevino in prekrili celotno ostrešje v velikosti 520 kvadratnih metrov s folijo. Materialna škoda še ni ocenjena.

Izpostava Novo mesto

Ob 6.52 je na cesti Črnomelj–Griblje, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja so drevo razžagali in odstranili.

Izpostava Slovenj Gradec
Ob 2.57 je čez cesto na Sv. Primožu nad Muto v občini Muta močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Muta so ga razžagali in odstranili ter očistili cestišče.

POPLAVE

Izpostava Kranj

Ob 19.23 so gasilci PGD Virmaše - Sveti Duh v naselju Sveti Duh, občina Škofja Loka, odmašili glavni vod kanalizacije in izčrpali meteorno vodo iz garaže.

Izpostava Nova Gorica

Ob 18.23 je zaradi zamašene kanalizacije in močnih padavin meteorna voda iz dvorišča zamakala v stanovanjski objekt v Solkanu, občina Nova Gorica. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so s črpalkami nadzirali nivo vode na dvorišču in preprečili zamakanje objekta do prihoda delavcev, ki so odmašili zamašene odtočne in kanalizacijske cevi.

PREKINITEV PROMETA ZARADI NARAVNIH POJAVOV

Izpostava Nova Gorica

Ob 19.40 je na odseku hitre ceste med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina v občini Vipava, zaradi močne burje, ki v sunkih dosega hitrost do 100 kilometrov na uro, pričela veljati zapora prometa I. stopnje, za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8. ton.

NESREČE V GORAH

Izpostava Ljubljana

Ob 16.54 si je v bližini Jarškega doma na Mali Planini, občina Kamnik, planinec poškodoval gleženj. Poškodovanega planinca so oskrbeli gorski reševalci GRS Kamnik.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Ljubljana

Ob 13.27 si je na Mejačevi ulici v Borovnici, občina Borovnica, delavec v podjetju poškodoval roko. Na pomoč so odšli reševalci ZD Vrhnika, ki so poškodovanca imobilizirali in ga prepeljali v bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Kranj

Ob 16.43 so na Trgu Prešernove Brigade v Kranju gasilci JZ GRS Kranj odprli vhodna vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP dostop do onemogle osebe.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 7.46 je helikopter policije v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljal obolelo osebo iz SB Slovenj Gradec v UKC Maribor.

NESREČE V CESTNEM PROMETU
Izpostava Brežice

Ob 18.12 je na Cesti krških žrtev v Krškem osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč policiji in povlekli vozilo iz jarka na parkirišče. Reševalci NMP ZD Krško so voznico vozila prepeljali na pregled v ZD Krško.

Izpostava Kranj

Ob 14.46 sta na Cesti na Brdo, občina Kranj, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so poškodovano osebo oskrbeli do prihoda reševalcev, odklopili akumulator ter zavarovali kraj dogodka.

Ob 19.13 je v kraju Poljane nad Škofjo Loko osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Škofja Loka in Poljane so kraj dogodka osvetljevali in zavarovali ter na vozilu odklopili akumulator.

Ob 20.51 je na avtocesti pri izvozu za Brnik v smeri Torovega, občina Šenčur, osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo v obcestnem jarku. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci JZ GRS Kranj so odklopili akumulator na vozilu in razsvetljevali kraj nesreče.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.40 je na Ljubljanski cesti na Igu osebno vozilo pri prehitevanju trčilo v nasproti vozeče vozilo, posledično pa sta bili v prometno nesrečo udeleženi še dve osebni vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče, odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem in policistom. V nesreči sta se dve osebi telesno poškodovali. Reševalci NMP Ljubljana so ju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.05 so na križišču Litijske ceste in ceste v Bizovik v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče ter odklopili akumulatorje. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Reševalci NMP Ljubljana so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 23.39 je na avtocesti med cestninsko postajo Log in Vrhniko v smeri Primorske prišlo do naleta dveh osebnih vozil in tovornega vozila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozil ter do prihoda reševalcev NMP Ljubljana in ZD Vrhnika oskrbeli poškodovanega voznika.

Izpostava Nova Gorica

Ob 19.34 je na cesti Vojsko–Gorenja Trebuša v občini Idrija osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo poškodovano na bankini. Poškodovanih oseb ni bilo. Posredovali so gasilci PGD Vojsko, ki so vozilo potegnili z bankine in ga umaknili s cestišča. O nesreči so bili obveščeni gasilci PGD Idrija.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.32 je na Ravnah na Koroškem osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Poškodoval se je voznik vozila. Posredovali so reševalci NMP Ravne na Koroškem, ki so poškodovanega voznika odpeljali v Zdravstveni dom Ravne na Koroškem. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne so vozilo potegnili iz jarka in odstranili s cestišča.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Ljubljana

Ob 19.06 je v Tunjiški Mlaki, občina Kamnik, krajanka po pomoti v kamin vrgla plinsko kartušo. Gasilci PGD Kamnik in Tunjice so kartušo odstranili iz kamnina in iznesli iz stavbe. Poškodovanih oseb ni bilo.

Izpostava Maribor

Ob 19.27 je v naselju Sladki vrh, občina Šentilj v Slovenskih goricah, zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Šentilj, Ceršak, Velka in Paloma so požar, ki je zajel ostrešje površine 35 kvadratnih metrov pogasili. Vzrok požara in gmotno škodo ocenjujejo strokovne službe PU Maribor.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 0.50 se je na Glavnem trgu na Muti kadilo iz stanovanja večstanovanjskega bloka. Pred prihodom gasilcev PGD Muta je lastnik odstranil hrano s štedilnika. Gasilci PGD Muta so prezračili stanovanje in ostale prostore ter jih preventivno pregledali.

Izpostava Kranj

Ob 22.45 so na Hrušici, občina Jesenice, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Saje so gasilci GARS Jesenice pogasili, dimnik očistili in ga pregledali s termo kamero. Odsvetovali so kurjenje do prihoda dimnikarja.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Celje

Ob 2.02 je v naselju Studence, občina Žalec, zagorela suha trava na težko dostopnem terenu. Gasilci PGD Velika Pirešica, Ponikva pri Žalcu, Zavrh, Gotovlje, Žalec, Levec, Šempeter in Ložnica pri Žalcu so požar v velikosti okoli 3000 kvadrantih metrov pogasili.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.15 je v Dolenji vasi, občina Ribnica, zagorela suha trava na površini pol hektarja. Požar so pogasili gasilci PGD Dolenja vas.

Izpostava Maribor

Ob 4.04 je v naselju Čagona v občini Cerkvenjak gorela suha trava na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Cerkvenjak so požar pogasili.

Izpostava Novo mesto

Ob 14.58 je v gozdu ob Mirnopeški cesti v Novem mestu gorel kup lesnih odpadkov. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili okoli 30 kubičnih metrov odpadnega lesa.

TERORISTIČNI NAPADI, DEMONSTRACIJE, MNOŽIČNE MIGRACIJE, VOJNE

Izpostava Celje

Ob 9.10 so na Kidričevi cesti v Celju na Inšpektoratu za delo prejeli pisemsko pošiljko iz katere se je vsipal bel prah. Gasilci PGE Celje so pričeli z izvajanjem postopkov s sumom na bio agens in eksplozivno snov. Iz četrtega nadstropja so evakuirali dvajset oseb iz poslovnega prostora stavbe in ga izolirali, posebej izolirali pisemsko pošiljko, zavarovali območje in s proti bombno enoto Policije pričeli s postopki odvzema vzorcev v sodelovanju s pristojnimi službami, izvedli so dekontaminacijo in hitre teste. Analiza snovi, ki jo je opravil Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete je bila negativna.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Brežice

Ob 9.44 so na Savski cesti v Sevnici gasilci PGD Sevnica iz reke Save potegnili mrtvo ovco in jo predali dežurnemu delavcu Veterinarsko higienske službe.

Izpostava Celje

Ob 20.21 sta v Planinčevi ulici v Celju gasilca PGE Celje nudila pomoč oboleli osebi na invalidskem vozičku in osebo prenesla v posteljo.
Izpostava Kranj

Ob 12.11 so v Zadružni ulici v Kranju gasilci JZ GRS Kranj z tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše v kateri so našli mrtvo osebo.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.59 se je v Gornjih Lepovčah, občina Ribnica, odlomila veja na drevesu in padla na streho stanovanjske hiše. Posedovali so gasilci PGD Ribnica, ki so odstranili vejo s hiše.

Ob 17.10 je na Ljubljanski cesti na Vrhniki zaradi počene vodovodne cevi začela iztekati voda v objektu. Posredovali so gasilci PGD Vrhnika, ki so izčrpali vodo iz objekta, prebili pregrado in sprostili odtok vode.

Izpostava Maribor

Ob 9.06 so na Ruški cesti v Bistrici ob Dravi, občina Ruše, gasilci PGD Bistrica ob Dravi skozi okno vstopili v stanovanjski objekt in odprli vrata ter omogočili skrbnici dostop do oskrbovane krajanke.

Ob 12.05 so na Plodršnici, občina Šentilj, gasilci PGD Paloma s folijo prekrili stanovanjski objekt na katerem je prejšnji dan ogenj uničil ostrešje. Ostrešje so pokrili s 85 kvadratnimi metri folije.

Ob 18.21 so v ulici Drine Gorišek v Mariboru gasilci GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata v sobo, kjer se je nahajala onemogla oseba. Reševalci NMP Maribor so obolelo osebo prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.02 so na relaciji Šebrelje–Stopnik v občini Cerkno gasilci PGD Šebrelje odstranili drevo, ki je padlo na cestišče.

Izpostava Postojna

Ob 22.03 je v Kidričevem naselju v Postojni meteorna voda zamakala v prazno stanovanje večstanovanjske zgradbe. Gasilci PGD Postojna so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, stanovanje pregledali ter vir zamakanja našli v zamašenem odtoku meteorne vode na terasi stanovanja, katerega so očistili in s tem omogočili nemoten odtok vode.

Izpostava Ptuj

Ob 8.20 je v naselju Drstelja, občina Destrnik, močan veter podrl drog električne napeljave. Za sanacijo poškodovanega daljnovoda so poskrbeli delavci podjetja Elektro Maribor.

Ob 10.30 je v naselju Pršetinci, občina Sveti Tomaž, močan veter razkril 15 kvadratnih metrov strehe gospodarskega objekta. Gasilci PGD Pršetinci so z nadomestno opeko prekrili streho.

Izpostava Trbovlje

Ob 9.28 so na Ulici Sallaumines v Trbovljah gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v katerem je bila onemogla oseba. Na kraju so bili tudi reševalci NMP Trbovlje in policija.

Ob 11.33 so na Vodenski cesti v Trbovljah gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje s tehničnim posegom odprli vrata v prostorih bencinske črpalke in omogočili stranki izhod.

Ob 20.25 so na Cesti 9. avgusta v občini Zagorje ob Savi gasilci PGD Zagorje nudili pomoč zdravstvenemu osebju pri prenosu obolele osebe.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

jan feb maraprmajjun
julavgsepoktnovdec
Prikaži vse


PRILOGE

Nesreče dne 18.2.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.2.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.2.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.2.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.2.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.2.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 24.2.2017 (PDF datoteka)