Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (17. 1. 2020)

NESREČE DNE 16. JANUARJA 2020


EPIDEMIJE IN OKUŽBE LJUDI, ŽIVALI IN RASTLIN

Izpostava Postojna

Ob 11.25 so v okolici naselja Slavina, občina Postojna, v gozdu naleteli na poginulega divjega prašiča. Lovci LD Prestranek bodo s higieniki odstranili kadaver in ga predali na analizo. Obveščene so bile vse pristojne službe.

NESREČE V GORAH

Izpostava Celje

Ob 14.53 se je na poti s Korošice proti Ojstrici v občini Solčava poškodoval planinec. Posredoval je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP z reševalcem letalcem GRS Celje, ki so dostopili do poškodovanca in ga oskrbeli, vendar je zaradi hudih poškodb umrl. S helikopterjem so ga prepeljali v Mozirje in predali ustreznim službam. Gasilci PGD Mozirje so v Mozirju zavarovali kraj pristanka helikopterja.

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Celje

Ob 9.52 se je na Rogli v občini Zreče na smučišču poškodoval smučar. Reševalci na smučišču so ga oskrbeli in prepeljali do reševalnega vozila. Reševalci NMP Slovenske Konjice pa so ga odpeljali v SB Celje.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.40 je v Spodnji Idriji, občina Idrija, zaradi tehnične okvare v podjetju del stroja poškodoval delavca. Pomoč so mu nudili gasilci PGD Spodnja Idrija in reševalci NMP Idrija.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.19 si je na Koroški cesti v občini Muta delavec med delovnim procesom v podjetju poškodoval roko. Na kraju so ga oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec reševalci ZRCK Ravne na Koroškem.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Maribor

Ob 11.43 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal obolelo osebo iz Murske Sobote v UKC Ljubljana.

Izpostava Ptuj

Ob 14.36 so v Velikem Vrhu, občina Cirkulane, gasilci PGD Cirkulane kot prvi posredovalci oživljali obolelo osebo do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Ljubljana

Ob 15.14 so na hitri cesti v Trzinu v smeri Domžal na prehitevalnem pasu trčila tri vozila. Posredovali so gasilci CZR in PGD Trzin, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in posuli razlite tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 17.17 je na križišču Kamniške ceste in Tovarniške ulice v Preserjah pri Radomljah, občina Domžale, trčilo več osebnih vozil. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli in počistili izlite tekočine. Reševalci NMP Domžale so oskrbeli dve osebi, ki sta utrpeli lažje poškodbe.

Izpostava Maribor

Ob 8.46 je na avtocesti Maribor–Pesnica v občini Maribor osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v obcestnem jarku. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, ki so jo reševalci NMP prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.50 sta v bližini Solkana, občina Nova Gorica, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka. Poškodovanih oseb ni bilo.

Izpostava Postojna

Ob 16.38 sta v Ilirski Bistrici pri tovarni Lesonit trčili osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica, ki so kraj dogodka zavarovali, s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico iz osebnega vozila, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine, odklopili akumulatorje na vozilih, poškodovani voznici nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Ilirska Bistrica ter jim nato pomagali pri dokončni oskrbi in prenosu v reševalno vozilo. Poškodovano voznico so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 22.41 se je v križišču v naselju Podgrad, občina Ilirska Bistrica, voznik z osebnim vozilom prevrnil na bok. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in Podgrad so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem pri oskrbi. Ekipa NMP Ilirska Bistrica je poškodovanca oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 18.22 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v naselju Borovo, občina Laško. Gasilci PGD Rimske Toplice in Laško so požar pogasili, očistili dimnik, pregledali s termo kamero ter prepovedali nadaljnje kurjenje. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Koper

Ob 0.36 je na Plenčičevi ulici v Izoli gorelo v kleti stavbe. Požar na površini približno 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Koper in PGD Izola. V požaru je bila poškodovana ena oseba.

Izpostava Kranj

Ob 16.33 so gorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Puštalu v občini Škofja Loka. Gasilci PGD Škofja Loka so požar pogasili in pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero.

Ob 21.24 so se v ulici Veliki Breg, naselje Mojstrana, občina Kranjska Gora, vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Dovje in Mojstrana so počakali, da so saje dogorele, očistili dimniško tuljavo in pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.35 so v Bruhanji vasi v občini Dobrepolje gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Videm so zavarovali kraj dogodka, prebili dimno tuljavo in saje pogasili.

Ob 16.40 so v dimniku stanovanjske hiše v vasi Brezovica pri Zlatem Polju, občina Lukovica, gorele saje in izolacija ob dimniku. Gasilci PGD Lukovica, Blagovica in Prevoje so odprli del strehe ob dimniku in vse skupaj ohladili.

Izpostava Maribor

Ob 18.04 so v Zgornji Žerjavici v občini Lenart gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Lenart so varovali objekt do izgoretja saj.

Izpostava Novo mesto

Ob 18.15 je v ulici K Roku v Novem mestu gorela delavnica velikosti 15x10 metrov. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar omejili in pogasili, obvarovali stanovanjski objekt, prostore pregledali s termo kamero in jih prezračili. Požar je poškodoval objekt, stroje in opremo ter skladiščen material, katerega so gasilci skupaj z delavci odstranili, premetali in dokončno pogasili. Vzrok požara in višino materialne škode bodo ocenile pristojne službe.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Brežice

Ob 22.23 je v naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorel odpadni material. Gasilci PGE Krško so požar pogasili.

Izpostava Celje

Ob 12.15 je zagorela travniška površina v kraju Galicija, občina Žalec. Gasilci PGD Velika Pirešica in Zavrh pri Galiciji so požar na površini okoli pol hektarja pogasili.

Izpostava Kranj

Ob 13.06 so gasilci PGD Mošnje v naselju Mošnje, občina Radovljica, pogasili goreče seno na travniku.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.14 je občanu pri vasi Novi Kot v občini Loški potok pri požigu travnika ogenj ušel izpod nadzora in se razširil. Gasilci PGD Podpreska in Hrib so pogasili okoli 1000 kvadratnih metrov travnate površine.

Izpostava Novo mesto

Ob 19.59 so v bližini trgovskega centra na Ljubljanski cesti v Novem mestu goreli v naravo odloženi električni vodniki. Požar na površini okoli 5 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence. Na kraju so bili prisotni policisti.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Kranj

Ob 9.48 je na Cesti na Okroglo v Naklem na parkirišču iz rezervoarja tovornega vozila iztekalo gorivo. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali, zajezili izteklo gorivo po parkirišču in ga posuli z vpojnim sredstvom. Gorivo, ki je še iztekalo iz rezervoarja, so lovili v posode in ostalo pa prečrpali.

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.57 so na Mestnem trgu v Idriji pri bencinski črpalki gasilci PGD Idrija preprečili iztekanje kurilnega olja iz avtocisterne zaradi počene cevi ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine na cestišču.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Ljubljana

Ob 3.20 je na Preglovem trgu v Ljubljani počila vodovodna cev, zaradi česar je bilo več odjemalcev na tem območju brez preskrbe s pitno vodo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Brežice

Ob 12.34 so na Velikem Trnu, občina Krško, gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala obolela oseba in ji nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Krško, ki so jo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Celje

Ob 15.15 so v naselju Male Braslovče, občina Braslovče, gasilci PGD Braslovče nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe iz stanovanja stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Ob 15.05 so gasilci PGE Celje v Novem trgu v Celju nudili pomoč obnemogli osebi pri prenosu v višje ležeče stanovanje zaradi nedelovanja dvigala.

Izpostava Maribor

Ob 16.13 so na Ruški cesti v Mariboru gasilci JZ GB Maribor nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Postojna

Ob 17.50 so v Ulici 1. maja v Postojni gasilci PGD Postojna nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe v prvo nadstropje stanovanjskega objekta.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 10.1.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 11.1.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 12.1.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 13.1.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.1.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.1.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.1.2020 (PDF datoteka)