Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (21. 10. 2019)

Nesreče dne 20. oktobra 2019

NESREČE V GORAH

Izpostava Kranj

Ob 10.42 si je na poti s Sv. Petra, občina Radovljica, planinec pri padcu poškodoval glavo in roki. Gorski reševalci GRS Radovljica so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli in prenesli v dolino do reševalnega vozila.

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Novo mesto

Ob 10.14 je v gozdu pri naselju Klečet, občina Žužemberk prišlo do nesreče pri lovu. Poškodovanega lovca so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto in ga predali v oskrbo ekipi Helikopterske nujne medicinske pomoči. S helikopterjem Slovenske vojske so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Šmihel pri Žužemberku so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega. Obveščene so bile pristojne službe.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Ljubljana

Ob 20.05 je v naselju Ladja, občina Medvode, v Papirnici Goričane delavcu v proizvodnji stroj poškodoval prst na roki. Posredovali so reševalci NMP UKC Ljubljana, ki so poškodovanca oskrbeli ter ga prepeljali v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Izpostava Postojna

Ob 11.40 se je v naselju Hotična, občina Hrpelje-Kozina, pri delu s traktorjem poškodovala oseba. Gasilci PGD Materija so nudili pomoč poškodovani osebi in reševalcem NMP pri prenosu do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v SB Izola.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 15.32 je v kraju Drevenik, občina Rogaška Slatina, v gozdu pohodnika obšla slabost. Posredovali so gasilci PGD Kostrivnica in Steklarna Rogaška Slatina ter reševalci NMP Šmarje pri Jelšah..

Ob 17.13 je v Mlačah, občina Slovenske Konjice, oseba doživela srčni zastoj. Posredovali so gasilci PGD Loče, ki so s pomočjo AED osebo oživljali do prihoda reševalcev NMP Slovenske Konjice.

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.43 je posadka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Idrije v UKC Ljubljana.

Izpostava Postojna

Ob 17.22 so v Vrbici, občina Ilirska Bistrica, prvi posredovalci skupine AED Podgora nudili pomoč oboleli osebi in reševalcem NMP pri prenosu osebe v reševalno vozilo. Obolelo osebo so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Kranj

Ob 20.33 sta v Spodnjemu Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, trčila osebno vozilo in skuter. Voznik skuterja se je pri tem poškodoval. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč poškodovancu, odklopili akumulator na skuterju in nudili razsvetljavo.

Izpostava Maribor

Ob 0.51 sta na avtocesti v Slivnici pri Mariboru v občini Hoče-Slivnica trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.29 se je ne regionalni cesti Bovec–Srpenica, občina Bovec, osebno vozilo prevrnilo pod cestišče. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in vozilo s pomočjo avto dvigala dvignili na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 20.23 je v naselju Preški Vrh, na cesti Ravne na Koroškem–Kotlje, občina Ravne na Koroškem, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v drevo. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb. Poškodovale so se tri osebe, ki so jih z reševalnim vozilom ZRCK Ravne na Koroškem- enote NMP Ravne na Koroškem prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Izpostava Trbovlje

Ob 15.14 je v ulici Polje v Zagorju ob Savi padla kolesarka. Reševalci NMP ZD Zagorje so poškodovano oskrbeli na kraju dogodka ter jo z reševalnim vozilom prepeljali v SB Trbovlje.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Brežice

Ob 6.44 je v naselju Brod v Podbočju, občina Krško, neznanec z vnetljivo tekočino polil lesen most čez reko Krko, ki je sicer zaprt za ves promet in prižgal ogenj. Gasilci PGE Krško, PGD Podbočje in Malo Mraševo so pogasili ožji trak gorečega vozišča v dolžini okoli petdeset metrov, z mostu pa so odstranili tudi del desk, da so lahko pogasili goreče nosilne tramove. Most so pregledali tudi s termovizijsko kamero.

Izpostava Maribor

Ob 17.38 je v industrijskem objektu podjetja Saubermacher v Lenartu, občina Lenart, zagorelo na zunanji deponiji mešanih odpadkov na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Lenart, Sveta Trojica, Selce, Benedikt, Voličina, Sveti Jurij, Osek in Sveta Ana, ki so požar omejili in pogasili ter površino temeljito prekopali in zalili z vodo.

Ob 23.16 je v naselju Mostečno v občini Makole zagorelo gospodarsko poslopje - hlev, v katerem ni bilo živine. Gasilci PGD Makole so ogenj pogasili. Zaradi poškodb in nestabilnosti objekta so le-tega delno podrli. Vzrok požara ni znan.

Izpostava Novo mesto

Ob 20.25 je v ulici Pod Trško goro v Novem mestu senzor v prostorih trgovskega podjetja zaznal dim. Gasilci GRC Novo mesto so s tehničnim posegom vstopili v objekt, odklopili elektriko, pogasili gorečo polnilnico za viličarje, prezračili objekt ter ga pregledali s termovizijsko kamero in z detektorjem plinov.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Koper

Ob 13.42 so gasilci PGD Hrvatini in JZ GB Koper ob Vinogradniški poti v Ankaranu pogasili manjši požar na prostem.

Izpostava Maribor

Ob 18.26 sta v Matičkovi ulici v Mariboru gorela suho listje in podrast. Požar so pogasili gasilci JZ GB Maribor.

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.52 je v naselju Šalovci, občina Šalovci, na njivi zagorelo okoli pol hektarja strnišča. Požar so pogasili gasilci PGD Dolenci in Šalovci.

Izpostava Ptuj

Ob 5.20 je ob cesti Žabjak–Podvinci v občini Ptuj zagorel večji kup odpadkov. Požar so pogasili gasilci PGD Ptuj.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Ljubljana

Ob 1.34 so gasilci GB Ljubljana v Pegamovi ulici v Ljubljani pogasili tri uničene zabojnike za papir in plastiko.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Brežice

Ob 10.14 je v naselju Gornje Orle, občina Sevnica, občan pri kmetijskih opravilih našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta topovsko granato, kalibra 75 mm, nemške izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne odstranila in varno uskladiščila.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Maribor

Ob 10.08 je prišlo do izpada električne energije v Lenartu in njegovi okolici, zaradi česar je ostalo brez elektrike 847 odjemalcev. Delavci elektro podjetja so napako odpravili.

Izpostava Ptuj

Ob 4.52 je prišlo do izpada električne energije v delu občine Videm. Dežurni delavci Elektra so napako odpravili. Brez električne energije je bilo 362 odjemalcev.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Koper

Ob 8.26 so gasilci JZ GB Koper v Ulici Istrskega odreda v Izoli s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala onemogla oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP.

Izpostava Ljubljana

Ob 1.04 je v Turjaškem naselju v Kočevju v stanovanju večstanovanjske hiše iztekala voda iz tristo litrskega akvarija. Posredovali so gasilci PGD Kočevje, ki so prečrpali okoli 150 litrov vode.

Ob 9.34 so v Mostah, občina Komenda, gasilci PGD Moste iz zaklenjenega osebnega vozila s tehničnim posegom rešili otroka.

Izpostava Murska Sobota

Ob 15.00 so v Slovenski ulici v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota s tehničnim posegom rešili osebo ujeto v dvigalu.

Ob 18.37 so v kraju Dolnji Slaveči, občina Grad, posredovali gasilci PGD Dolnji Slaveči, ki so odstranil podrto drevo s cestišča.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.05 so gasilci PGD Cerkno posredovali v Bevkovi ulici v Cerknem, kjer so nudili pomoč občanu pri odpiranju vrat stanovanjskega objekta.

Izpostava Trbovlje

Ob 10.32 se je na Vinski cesti v Zagorju ob Savi na pokopališču zgrudila občanka. Gasilci PGD Zagorje mesto so jo prenesli v reševalno vozilo, s katerim je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo v SB Trbovlje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 14.10.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.10.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.10.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.10.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.10.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.10.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.10.2019 (PDF datoteka)