Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (22. 9. 2020)

NESREČE DNE  21. 9. 2020

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Celje

Ob 16.44 se je v Donački Gori v občini Rogatec pri pristajanju poškodoval jadralni padalec. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Šmarje pri Jelšah. Helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor je poškodovanca prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Donačka Gora so zavarovali mesto pristanka helikopterja.

Izpostava Kranj

Ob 12.32 se je na Kalvariji na Jesenicah poškodovala pohodnica. Posredovali so reševalci GRS Jesenice, ki so osebo oskrbeli ter jo prenesli do reševalnega vozila

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Koper

Ob 16.06 se je v Luki Koper pri padcu poškodoval delavec. Za poškodovanca so poskrbeli reševalci NMP Izola. O dogodku je bila obveščena policija in dežurni delovni inšpektor.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Ljubljana

Ob 18.14 sta na Veliki Planini, občina Kamnik, zakonca zaužila strupeno gobo. Na pomoč so odšli reševalci NMP Kamnik in helikopter SV z dežurno ekipo HNMP na Brniku, ki je oboleli osebi prepeljal v UKC Ljubljana.

Izpostava Postojna
Ob 8.24 je posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP Brnik na krovu poletela v Ilirsko Bistrico, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 18.25 so v naselju Pletovarje, občina Šentjur, trčila tovorno in kombinirani vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, iz vozila s tehničnim posegom rešili eno osebo in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Celje.

Izpostava Koper

Ob 10.42 sta na Kolodvorski cesti, občina Koper, trčila osebno vozilo in motocikel. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so zavarovali kraj dogodka. Reševalci Reševalne službe slovenske Istre so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 10.57 sta na Železniški cesti v Ankaranu trčila osebno vozilo in kolo. Kolesar se je poškodoval. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca. Prehospitalna enota Obala ga je prepeljala v SB Izola.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.06 je na Savski cesti v Domžalah padel kolesar. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so ga prepeljali v bolnišnico.

Izpostava Novo mesto

Ob 18.01 je na cesti Mali Slatnik–Veliki Slatnik, občina Novo mesto, padel motorist. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto so poškodovanega oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Izpostava Postojna

Ob 15.16 sta na cesti pri odcepu za naselje Gradec, občina Pivka, trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGD Pivka in Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, ponesrečenemu motoristu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Postojna. Reševalci so poškodovanca dokončno oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 16.40 je na dovozu na kolesarsko stezo v Zgornji Vižingi v občini Radlje ob Dravi padel motorist in se pri tem poškodoval. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v SB Slovenj Gradec.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Novo mesto

Ob 15.10 je v ulici Pod progo v Semiču gorelo osebno vozilo. Požar se je razširil še na dva vozila, nadstrešek velikosti 10 x 6 metrov, gospodarsko poslopje - drvarnica velikosti 6 x 4 metre, vrtno uto velikosti 3 x 3 metre ter na okoli 50 kvadratnih metrov fasade in ostrešje stanovanjske hiše velikosti 5 x 11 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Kot - Brezje, Semič, Štrekljevec, Stranska vas, Črešnjevec in Črnomelj. Na kraju požara sta bila tudi dežurna delavca Elektro Ljubljana in Komunala Črnomelj. Aktivirana je bila Ekipa prve pomoči Civilne zaščite občine Semič. Ogenj je v celoti uničil tri avtomobile, nadstrešek, drvarnico, uto in ostrešje stanovanjske hiše ter ožgal fasado. Pri gašenju so s pomočjo gasilskega vozila s cisterno in zglobnega dvigala sodelovali gasilci PGD Črnomelj. Vzrok požara bodo raziskali policisti PU Novo mesto.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Koper

Ob 9.28 je v bližini naselja Podpeč, občina Koper, gorela trava na površini okoli 150 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Ob 13.09 je v Piranu v bližini cerkve gorela trava. Požar na površini okoli 50 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Piran in JZ GB Koper.

Ob 15.09 je med Bertoki in Dekani v občini Koper gorela trava. Požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Izpostava Nova Gorica

Ob 9.13 so v Stomažu, občina Ajdovščina, gasilci PGD Selo, Ajdovščina in GRC Ajdovščina pogasili okoli dva kvadratna metra gorečega komposta, ki ga je zakuril občan, kljub odloku o prepovedi kurjenja v naravi.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Ljubljana

Ob 23.19 sta v Maurerjevi ulici v Ljubljani gorela zabojnika za odpadni papir in embalažo. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili. Zabojnika sta uničena.

Ob 23.30 je v Aljaževi ulici v Ljubljani gorela vsebina zabojnika za odpadke. Mimoidoči občan je zabojnik odmaknil od ostalih ter s tem preprečil večjo škodo. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.48 so stanovalci večstanovanjskega objekta na Trgu 4. aprila v Mežici zaznali vonj po plinu. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem.
Z detektorjem so izmerili prisotnost plinov, vendar mejne vrednosti niso presežene. Ugotovljeno je bilo, da je bil vonj zaznan zaradi vzdrževalnih del v kletnih prostorih objekta. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Celje

Ob 12.10 so v Zrečah opazili onesnaženje potoka Koprivnica z manjšo količino pralnega sredstva, zaradi česar je bila voda motna in modre barve. Gasilci PGD Zreče so opravili ogled, našli mesto onesnaženja, opravili meritve ph-vrednosti in postavili pivnike.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 17.21 je na parkirnem prostoru pred večstanovanjskim objektom v Podvelki iz vozila izteklo motorno olje. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so nevtralizirali razlito tekočino in madež očistili.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.17 je v Mirnu, občina Miren - Kostanjevica, občan naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS sta odstranila in do uničenja varno uskladiščila topovsko granato Torpedina, kalibra 75 mm, mase 7 kilogramov, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 21.52 je na Lehnu na Pohorju, občina Podvelka, zaradi okvare na daljnovodu brez električne energije ostalo 738 odjemalcev.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 17.09 so v Koželjskega ulici v Velenju gasilci PGD Velenje iz dvigala stanovanjskega bloka s tehničnim posegom rešili eno ujeto osebo.

Ob 17.37 je na Cesto na Bellevue v Rogaški Slatni na cestišče padla veja. Gasilci PGD Rogaška Slatina so vejo odstranili s ceste.

Ob 19.48 se je v naselju Vrhe v občini Celje na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so z vozišča odstranili gasilci PGD Teharje.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.14 je na Ravenski poti v Škofljici iz odprte pipe iztekala voda in poplavila stanovanji v zgornji in spodnji etaži stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofljica so posesali okoli 300 litrov iztekle vode.

Izpostava Maribor

Ob 13.52 so v Metavi, občina Maribor, gasilci JZ GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili vstop reševalcem NMP Maribor, da so oskrbeli obolelo osebo.

Ob 17.46 so v naselju Vranji Vrh, občina Šentilj, gasilci PGD Paloma - Sladki Vrh s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, kjer je obležala starejša onemogla oseba. Do prihoda reševalcev NMP Maribor so ji nudili prvo pomoč in pomagali pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.44 so v Idriji gasilci PGD Idrija zaradi iztekanja vode, s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in zaprli ventil za vodo.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 15.9.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.9.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.9.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.9.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.9.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.9.2020 (PDF datoteka)