Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (13.12.2017)

NESREČE DNE 12.12. 2017

V zadnjih 24 urah smo zabeležili 250 različnih dogodkov, na telefonsko številko 112 pa prejeli skupno 5.238 klicev.

Največ dela in dogodkov povezanih z odstranjevanjem posledic močnega vetra in poplav, so zopet imeli gasilci in pripadniki civilne zaščite, delavci cestnih in komunalnih služb ter delavci elektra. Močan veter, ki je počasi do večera slabel je predvsem podiral drevesa in odkrival strehe objektov, voda pa je poplavljala objekte in cestišča, nekatere reke po državi so prestopile bregove, sprožili so se zemeljski plazovi, motena je bila tudi dobava električne energije. Najhuje je bilo na gorenjskem v Bohinju, Preddvoru in Jezerskem, v Zgornji savinski dolini v Gornjem Gradu, Ljubnem in Solčavi, na Koroškem v Radljah ob Dravi in Slovenj Gradcu, na notranjskem v Cerknici in Loški Dolini, na Ribniško Kočevskem, v osrednjem delu države in tudi drugod. Po dosedaj zbranih podatkih je bilo poplavljenih preko 633 objektov, 666 cestišč, na delu je bilo več kot 2.340 gasilcev in 131 pripadnikov civilne zaščite. Iz regijskih in državnih skladišč je bilo izdanih 1240 protipoplavnih vreč, 16 bal folije za prekrivanje streh, 43 različnih električnih agregatov in 8 črpalk. Več o dogodkih minulega dne in noči pa si lahko preberete tudi na naši spletni strani uprave za zaščito in reševanje 3 x www.sos112.si

PLAZOVI

Izpostava Brežice

Ob 12.59 je Komunalno podjetje Sevnica, zaradi zemeljskega plazu, postavilo popolno zaporo ceste Kladje – Krajna Brda, občina Sevnica. Tekom dneva so dežurni Komunalnega podjetja Sevnica z gradbeno mehanizacijo odstranili zemeljski plaz dolžine štirideset metrov in širine štiri metre. Cesta je zopet prevozna.

Izpostava Koper

Ob 9.13 so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran ponovno intervenirali ob stanovanjski hiši v Fiesi v občini Piran, ki jo ogroža zemeljski plaz. Ponovno so plaz začasno zaščitili s PVC folijo.

Ob 11.02 so gasilci JZ GB Koper posredovali v Seči v občini Piran, kjer je zemeljski plaz zasul cesto. Obveščen je bil občinski poveljnik CZ Piran.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.32 je bilo prejeto sporočilo, da se je na medobčinski cesti Bukovo–Šentviška Gora v občini Cerkno sprožil zemeljski plaz, ki je odnesel cesto v dolžini okoli 100 m. Obveščen je občinski štab CZ in pristojne službe.

Ob 17.35 so v kraju Otalež v občini Cerkno gasilci PGD Plužnje prekrili s ponjavo manjši zemeljski plaz.

Izpostava Ptuj

Ob 7.00 se je zemeljski plaz vsul na avtocesto proti mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje v občini Podlehnik. Posredovali so delavci Cestnega podjetja Ptuj in cestišče sanirali.

Izpostava Trbovlje

Ob 8.52 so gasilci PGE Trbovlje v Bevškem v občini Trbovlje s PVC folijo prekrili plaz, ki je ogrožal stanovanjski objekt. Plaz so si ogledale tudi pristojne osebe občine Trbovlje.

Ob 9.30 se je na lokalni cesti Klek–Planinska vas v občini Trbovlje sprožil zemeljski plaz, ki je ogrožal cesto. Občinske službe so si ogledale lokacijo plazu.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE
Izpostava Ljubljana

Ob 17.03 je med naseljema Žažar in Vrzdenec, občina Horjul, pri odpravi okvare na daljnovodu delavca Elektra stresla elektrika. Sodelavci so poškodovanega oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ljubljana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.28 si je v podjetju TRO Prevalje v Prevaljah delavec pri delovnem procesu poškodoval roko. Posredovali so reševalci NMP ZRCK Ravne na Koroškem, ki so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Slovenj Gradec.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Kranj

Ob 6.24 je na Rečiški cesti na Bledu vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Bled so na vozilu odklopili akumulator in vozilo postavili na cesto.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.12 se je na Kamniški cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ki so nudili pomoč poškodovani osebi.

Ob 14.40 je vozilo zapeljalo v vodo, ki se je razlila po cestišču med naseljema Sava in Mošenik, občina Litija. Posredovali so gasilci PGD Litija in PGD Sava, ki so vozilo potegnili na varno.

Ob 19.06 je prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila v Petkovškovi ulici na Vrhniki. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 18.20 sta v Brodarski ulici v Litiji trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Litija. V nesreči so se poškodovale tri osebe, dve lažje in ena težje.

Izpostava Ptuj

Ob 10.15 je v naselju Lešnica, občina Ormož, s ceste zdrsnilo tovorno vozilo. Gasilci PGD Ormož so kraj nezgode zavarovali ter s tehničnimi sredstvi pomagali delavcu avtovleke pri izvleki tovornega vozila.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 0.02 je v naselju Dol-Suha v občini Rečica ob Savinji zagorelo v stanovanjski hiši. Požar, ki je uničil ostrešje objekta, so pogasili gasilci PGD Rečica ob Savinji, Grušovje, Pobrežje ob Savinji, Mozirje, Nazarje, Ljubno ob Savinji, Gorica ob Dreti in Radmirje. Gasilci PGD Rečica ob Savinji so izvajali požarno stražo in nudili pomoč pri odpravi posledic požarišča. Uničena je polovica ostrešja stanovanjske hiše in poškodovana mansarda.

Izpostava Kranj

Ob 23.42 so Pod Plevno v Škofji Loki zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofja Loka so saje pogasili in očistili tuljavo.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.26 je v Vrečarjevi ulici na Lavrici, občina Škofljica, zagorela elektronika centralne peči. Še pred prihodom gasilcev PGD Lavrica na kraj je požar sam ugasnil. Gasilci so pregledali in prezračili prostore ter zaprli dotok kurilnega olja.

Izpostava Maribor

Ob 5.02 je v Einspilerjevi ulici v Mariboru zagorel stanovanjski objekt velikosti 30 x 12 metrov. Posredovali so gasilci GB Maribor in PGD Maribor - mesto in požar pogasili. Zgorel je del lesenega objekta velikosti 6 x 12 metrov. Vzrok požara in višina škode nista znana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.14 so v stanovanjskem objektu v Vipavi gorele saje v dimniku objekta. Gasilci PGD Vipava so dimniški požar pogasili.

Ob 18.15 so v kraju Kred v občini Kobarid gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kobarid. Požar so pogasili, prezračili zadimljeno podstrešje ter pregledali prostor in dimniško tuljavo s termovizijsko kamero.

Izpostava Novo mesto

Ob 17.53 je v Poganški ulici v Novem mestu gorela lesena staja za živali velikosti 5 x 4 metre. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stranska vas so iz gorečega objekta rešili perutnino in konja, koze pa niso uspeli rešiti. Objekt je kljub hitri intervenciji pogorel v celoti.

Izpostava Postojna

Ob 17.54 je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše v Podstenju v občini Ilirska Bistrica. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica in Knežak. Požar so pogasili in prezračili hišo. Nastalo je nekaj materialne škode.

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

Izpostava Trbovlje

Ob 9.55 so gasilci PGE Trbovlje na Opekarni v Trbovljah zaprli ventil in na okvarjeni plinski jeklenki in jo varno shranili.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Postojna

Ob 15.29 je bila spolzka regionalna cesti med Razdrtim in Lipljami v občini Postojna, zaradi razlitega olja v dolžini okoli 30 kilometrov. Delavci Cestnega podjetja Koper so nevarne odseke posuli z vpojnimi sredstvi, na celotni razdalji ceste pa postavili prometno signalizacijo in omejili hitrost vožnje.

Ob 15.22 je bila regionalna ceste med cestninsko postajo Senožeče in Razdrtim, občina Postojna, v dolžini okoli 11 kilometrov, spolzka zaradi razlitega olja. Delavci Cestnega podjetja Koper so nevarne odseke posuli z vpojnimi sredstvi, na celotni razdalji ceste pa postavili prometno signalizacijo in omejili hitrost vožnje.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 15.25 so v kraju Zlakova v občini Zreče prvi posredovalci AED PGD Zreče nudili pomoč NMP Slovenske Konjice pri oskrbi obolelega krajana.
Izpostava Koper

Gasilci JZ GB Koper so ob 10.22 posredovali v Šmarjah v občini Koper, kjer so s tehničnim posegom so iz jarka povlekli avtodom.

Izpostava Kranj

Ob 23.42 so na Bledu v večstanovanjski stavbi v dvigalu ostale ujete osebe. Gasilci PGD Bled so odprli dvigalo, v katerem sta bili dve osebi in ju rešili.

Izpostava Ljubljana

Ob 1.26 so gasili PGD Brezje pri Dobrovi odstranili podrta drevesa s Horjulske ceste v občini Dobrova - Polhov Gradec.

Ob 16.08 so v bližini Ulice Koroškega bataljona v Ljubljani gasilci GB Ljubljana rešili voznika, ki je zapeljal z osebnim vozilom v vodo. Voznika so rešili s strehe vozila, vozilo pa potegnili z vode.

Ob 15.43 so v Peruzzijevi ulici v Ljubljani gasilci PGD Barje nudili pomoč reševalcem pri reanimaciji občana.

Ob 19.04 so v Gradišnikovi ulici v Borovnici gasilci PGD Borovnica ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala preminula oseba.

Izpostava Ptuj

Ob 13.45 je v naselju Sveti Tomaž prišlo do onesnaženja cestišča z blatom. Gasilci PGD Koračice so očistili 150 kvadratnih metrov cestišča.


V zadnjih 24 urah smo zabeležili 250 različnih dogodkov, na telefonsko številko 112 pa prejeli skupno 5.238 klicev.

 

Največ dela in dogodkov povezanih z odstranjevanjem posledic močnega vetra in poplav, so zopet imeli gasilci in pripadniki civilne zaščite, delavci cestnih in komunalnih služb ter delavci elektra. Močan veter, ki je počasi do večera slabel je predvsem podiral drevesa in odkrival strehe objektov, voda pa je poplavljala objekte in cestišča, nekatere reke po državi so prestopile bregove, sprožili so se zemeljski plazovi, motena je bila tudi dobava električne energije. Najhuje je bilo na gorenjskem v Bohinju, Preddvoru in Jezerskem, v Zgornji savinski dolini v Gornjem Gradu, Ljubnem in Solčavi, na Koroškem v Radljah ob Dravi in Slovenj Gradcu, na notranjskem v Cerknici in Loški Dolini, na Ribniško Kočevskem, v osrednjem delu države in tudi drugod. Po dosedaj zbranih podatkih je bilo poplavljenih preko 633 objektov, 666 cestišč, na delu je bilo več kot 2.340 gasilcev in 131 pripadnikov civilne zaščite. Iz regijskih in državnih skladišč je bilo izdanih 1240 protipoplavnih vreč, 16 bal folije za prekrivanje streh, 43 različnih električnih agregatov in 8 črpalk. Več o dogodkih minulega dne in noči pa si lahko preberete tudi na naši spletni strani uprave za zaščito in reševanje 3 x www.sos112.si

 

 

PLAZOVI

 

Izpostava Brežice

 

Ob 12.59 je Komunalno podjetje Sevnica, zaradi zemeljskega plazu, postavilo popolno zaporo ceste Kladje – Krajna Brda, občina Sevnica. Tekom dneva so dežurni Komunalnega podjetja Sevnica z gradbeno mehanizacijo odstranili zemeljski plaz dolžine štirideset metrov in širine štiri metre. Cesta je zopet prevozna.

 

Izpostava Koper

 

Ob 9.13 so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran ponovno intervenirali ob stanovanjski hiši v Fiesi v občini Piran, ki jo ogroža zemeljski plaz. Ponovno so plaz začasno zaščitili s PVC folijo.

 

Ob 11.02 so gasilci JZ GB Koper posredovali v Seči v občini Piran, kjer je zemeljski plaz zasul cesto. Obveščen je bil občinski poveljnik CZ Piran.

 

Izpostava Nova Gorica

 

Ob 11.32 je bilo prejeto sporočilo, da se je na medobčinski cesti Bukovo–Šentviška Gora v občini Cerkno sprožil zemeljski plaz, ki je odnesel cesto v dolžini okoli 100 m. Obveščen je občinski štab CZ in pristojne službe.

 

Ob 17.35 so v kraju Otalež v občini Cerkno gasilci PGD Plužnje prekrili s ponjavo manjši zemeljski plaz.

 

Izpostava Ptuj

 

Ob 7.00 se je zemeljski plaz vsul na avtocesto proti mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje v občini Podlehnik. Posredovali so delavci Cestnega podjetja Ptuj in cestišče sanirali.

 

Izpostava Trbovlje

 

Ob 8.52 so gasilci PGE Trbovlje v Bevškem v občini Trbovlje s PVC folijo prekrili plaz, ki je ogrožal stanovanjski objekt. Plaz so si ogledale tudi pristojne osebe občine Trbovlje.

 

Ob 9.30 se je na lokalni cesti Klek–Planinska vas v občini Trbovlje sprožil zemeljski plaz, ki je ogrožal cesto. Občinske službe so si ogledale lokacijo plazu.

 

 

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Ljubljana

 

Ob 17.03 je med naseljema Žažar in Vrzdenec, občina Horjul, pri odpravi okvare na daljnovodu delavca Elektra stresla elektrika. Sodelavci so poškodovanega oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ljubljana.

 

Izpostava Slovenj Gradec

 

Ob 9.28 si je v podjetju TRO Prevalje v Prevaljah delavec pri delovnem procesu poškodoval roko. Posredovali so reševalci NMP ZRCK Ravne na Koroškem, ki so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Slovenj Gradec.

 

 

NESREČE V CESTNEM PROMETU

 

Izpostava Kranj

 

Ob 6.24 je na Rečiški cesti na Bledu vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Bled so na vozilu odklopili akumulator in vozilo postavili na cesto.

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 9.12 se je na Kamniški cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ki so nudili pomoč poškodovani osebi.

 

Ob 14.40 je vozilo zapeljalo v vodo, ki se je razlila po cestišču med naseljema Sava in Mošenik, občina Litija. Posredovali so gasilci PGD Litija in PGD Sava, ki so vozilo potegnili na varno.

 

Ob 19.06 je prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila v Petkovškovi ulici na Vrhniki. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

 

Ob 18.20 sta v Brodarski ulici v Litiji trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Litija. V nesreči so se poškodovale tri osebe, dve lažje in ena težje.

 

Izpostava Ptuj

 

Ob 10.15 je v naselju Lešnica, občina Ormož, s ceste zdrsnilo tovorno vozilo. Gasilci PGD Ormož so kraj nezgode zavarovali ter s tehničnimi sredstvi pomagali delavcu avtovleke pri izvleki tovornega vozila.

 

 

POŽARI V OBJEKTIH

 

Izpostava Celje

 

Ob 0.02 je v naselju Dol-Suha v občini Rečica ob Savinji zagorelo v stanovanjski hiši. Požar, ki je uničil ostrešje objekta, so pogasili gasilci PGD Rečica ob Savinji, Grušovje, Pobrežje ob Savinji, Mozirje, Nazarje, Ljubno ob Savinji, Gorica ob Dreti in Radmirje. Gasilci PGD Rečica ob Savinji so izvajali požarno stražo in nudili pomoč pri odpravi posledic požarišča. Uničena je polovica ostrešja stanovanjske hiše in poškodovana mansarda. 

 

Izpostava Kranj

 

Ob 23.42 so Pod Plevno v Škofji Loki zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofja Loka so saje pogasili in očistili tuljavo.

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 8.26 je v Vrečarjevi ulici na Lavrici, občina Škofljica, zagorela elektronika centralne peči. Še pred prihodom gasilcev PGD Lavrica na kraj je požar sam ugasnil. Gasilci so pregledali in prezračili prostore ter zaprli dotok kurilnega olja.

 

Izpostava Maribor

 

Ob 5.02 je v Einspilerjevi ulici v Mariboru zagorel stanovanjski objekt velikosti 30 x 12 metrov. Posredovali so gasilci GB Maribor in PGD Maribor - mesto in požar pogasili. Zgorel je del lesenega objekta velikosti 6 x 12 metrov. Vzrok požara in višina škode nista znana.

 

Izpostava Nova Gorica

 

Ob 11.14 so v stanovanjskem objektu v Vipavi gorele saje v dimniku objekta. Gasilci PGD Vipava so dimniški požar pogasili.

 

Ob 18.15 so v kraju Kred v občini Kobarid gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kobarid. Požar so pogasili, prezračili zadimljeno podstrešje ter pregledali prostor in dimniško tuljavo s termovizijsko kamero.

 

Izpostava Novo mesto

 

Ob 17.53 je v Poganški ulici v Novem mestu gorela lesena staja za živali velikosti 5 x 4 metre. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stranska vas so iz gorečega objekta rešili perutnino in konja, koze pa niso uspeli rešiti. Objekt je kljub hitri intervenciji pogorel v celoti.

 

Izpostava Postojna

 

Ob 17.54 je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše v Podstenju v občini Ilirska Bistrica. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica in Knežak. Požar so pogasili in prezračili hišo. Nastalo je nekaj materialne škode.

 

 

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

 

Izpostava Trbovlje

 

Ob 9.55 so gasilci PGE Trbovlje na Opekarni v Trbovljah zaprli ventil in na okvarjeni plinski jeklenki in jo varno shranili.

 

 

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

 

Izpostava Postojna

 

Ob 15.29 je bila spolzka regionalna cesti med Razdrtim in Lipljami v občini Postojna, zaradi razlitega olja v dolžini okoli 30 kilometrov. Delavci Cestnega podjetja Koper so nevarne odseke posuli z vpojnimi sredstvi, na celotni razdalji ceste pa postavili prometno signalizacijo in omejili hitrost vožnje.

 

Ob 15.22 je bila regionalna ceste med cestninsko postajo Senožeče in Razdrtim, občina Postojna, v dolžini okoli 11 kilometrov, spolzka zaradi razlitega olja. Delavci Cestnega podjetja Koper so nevarne odseke posuli z vpojnimi sredstvi, na celotni razdalji ceste pa postavili prometno signalizacijo in omejili hitrost vožnje.

 

 

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

 

Izpostava Celje

 

Ob 15.25 so v kraju Zlakova v občini Zreče prvi posredovalci AED PGD Zreče nudili pomoč NMP Slovenske Konjice pri oskrbi obolelega krajana.

Izpostava Koper

 

Gasilci JZ GB Koper so ob 10.22 posredovali v Šmarjah v občini Koper, kjer so s tehničnim posegom so iz jarka povlekli avtodom.

 

Izpostava Kranj

 

Ob 23.42 so na Bledu v večstanovanjski stavbi v dvigalu ostale ujete osebe. Gasilci PGD Bled so odprli dvigalo, v katerem sta bili dve osebi in ju rešili.

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 1.26 so gasili PGD Brezje pri Dobrovi odstranili podrta drevesa s Horjulske ceste v občini Dobrova - Polhov Gradec.

 

Ob 16.08 so v bližini Ulice Koroškega bataljona v Ljubljani gasilci GB Ljubljana rešili voznika, ki je zapeljal z osebnim vozilom v vodo. Voznika so rešili s strehe vozila, vozilo pa potegnili z vode.

 

Ob 15.43 so v Peruzzijevi ulici v Ljubljani gasilci PGD Barje nudili pomoč reševalcem pri reanimaciji občana.

 

Ob 19.04 so v Gradišnikovi ulici v Borovnici gasilci PGD Borovnica ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala preminula oseba.

 

Izpostava Ptuj

 

Ob 13.45 je v naselju Sveti Tomaž prišlo do onesnaženja cestišča z blatom. Gasilci PGD Koračice so očistili 150 kvadratnih metrov cestišča.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 6.12.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 7.12.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 8.12.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 9.12.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 10.12.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 11.12.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 12.12.2017 (PDF datoteka)