Facebook
Twitter
YouTube

Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (20.8.2017)

NESREČE DNE 19. 8. 2017

NESREČE V GORAH

Izpostava Kranj

Ob 11.45 je na poti iz Črnega jezera v Bohinj dvema planinkama postalo slabo. Gorski reševalci GRS Bohinj so zaprosili za pomoč dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je poletela s posadko helikopterja Slovenske vojske. Oboleli planinki so prepeljali v SB Jesenice.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.00 je v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, otrok padel s plezalne stene in si poškodoval roko. O dogodku je bila obveščena NMP Kamnik in Policija.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Brežice

Ob 12.54 se je v naselju Pišece, občina Brežice, občanka poškodovala s krožno žago. Reševalci NMP Brežice so poškodovano oskrbeli na kraju ter prepeljali pred SB Brežice, kjer jo je prevzela dežurna ekipa Helikopterske nujne pomoči z Brnika. S helikopterjem SV je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 10.15 je iz Mozirja posadka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Mozirje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč NMP Mozirje pri prenosu osebe.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 11.50 so na Spodnji Orlici v občini Ribnica na Pohorju gasilci PGD Ribnica-Josipdol nudili prvo pomoč oboleli osebi. Pomagali so tudi reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oživljanju ter pri prenosu osebe do helikopterja LPE, s katerim je bila v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljana v UKC Maribor.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Murska Sobota

Od 15.35 do 18. ure so gasilci PGD Gornja Radgona in Ižakovci iskali pogrešano osebo med Melami, občina Gornja Radgona in Ižakovci, občina Beltinci, po reki Muri in njenem nabrežju. Pogrešane osebe niso našli.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Brežice

Ob 0.41 se je na cesti Boštanj–Vrhovo, pri kraju Šmarčna, občina Sevnica, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so na vozilu odklopili akumulator in ga postavili na kolesa. Preprečili so iztekanje motornih tekočin, že iztekle pa posuli z vpojnimi sredstvi. Zagotovili so tudi razsvetljavo in očistili cestišče. Reševalci NMP Sevnica so vozniku nudili prvo pomoč in ga po pregledu v ZD Sevnica odpustili v domačo oskrbo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 14.20 sta v naselju Podulce, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorja na vozilih ter nudili pomoč policistom. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Celje

Ob 12.29 je v Radečah na regionalni cesti padel motorist. Posredovali so reševalci NMP Laško, ki so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 12.56 sta na Blatu v Slovenskih Konjicah trčili osebno vozilo ter vozilo vlečne službe. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Ena oseba je poškodovana.

Ob 11.40 je v Pristavi pri Mestinju, občina Podčetrtek, prišlo do trčenja osebnega vozila in motorista. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška, Podčetrtek in Pristava pri Mestinju, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah, odklopili akumulatorja, nato pa zavarovali kraj pristanka za policijskega helikopterja, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poškodovanega prepeljal v UKC Maribor.

Ob 12.56 sta v Šentjurju trčila tovorno vozilo in motorno kolo. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP Celje in Šentjur ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana v SB Celje. Motorno kolo je uničeno.

Izpostava Ljubljana

Ob 10.27 sta v naselju Krašce, občina Moravče, čelno trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz enega vozila rešili ukleščeno osebo, nudili prvo pomoč ponesrečencema do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in očistili cestišče. Reševalci NMP Domžale so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju dogodka in ju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Ob 14.26 je v naselju Polica, občina Grosuplje, voznik z osebnim vozilom trčil v prikolico za prevoz živali priklopljeno na drugo osebno vozilo. Pri tem se je prikolica prevrnila na bok, osebno vozilo, ki je vanjo trčilo, pa je obstalo prevrnjeno na streho. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženim do prihoda reševalcev, prevrnjeno vozilo in prikolico postavili nazaj na kolesa, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulator. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana. V prometni nesreči se je poškodoval tudi konj. Pred prihodom gasilcev so ga iz prevrnjene prikolice rešili očividci, oskrbel pa ga je veterinar.

Ob 16.56 je na Slamnikarski cesti v Domžalah prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja na vozilih. Ena oseba je v nesreči utrpela lažje telesne poškodbe.

Izpostava Nova Gorica

Ob 19.28 je na regionalni cesti Tolmin–Kobarid, občina Tolmin, voznica z osebnim vozilom iz neznanega vzroka zapeljala z ceste. Pri tem se je lažje poškodovala, na osebnem vozilu pa je nastala materialna škoda. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nesreče, na osebnem vozilu opravili protipožarno zaščito, nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovane osebe in postavili osebno vozilo na cestišče.

Izpostava Postojna

Ob 14.24 sta pri naselju Belsko, občina Postojna, na križišču cest trčila voznika osebnega vozila in motornega kolesa. Posredovali so Gasilci PGD Postojna in Studeno ter reševalci NMP Postojna, ki so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Izpostava Ptuj

Ob 15.03 se je v Cirkovcah, občina Kidričevo, voznik z osebnim vozilom zaletel v obcestno ograjo. Gasilci PGD Ptuj in Talum so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in oskrbeli ponesrečenca do prihoda NMP Ptuj.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Ljubljana

Ob 17.15 je v Dolskem, občina Lukovica, zagorela ograja na balkonu stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Dolsko. Višina materialne škode še ni znana.

Izpostava Murska Sobota

Ob 11.14 je v Mali Polani, občina Velika Polana, prišlo do požara obrata žage. Zgorelo je ostrešje velikosti 50x10 metrov, žaga, nekaj strojev in del lesa zloženega lesa. Požar so pogasili gasilci iz PGD Mala Polana, Velika Polana, Žižki, Črenšovci in Brezovica.

Izpostava Postojna

Ob 10.28 so v naselju Mala Brda, občina Postojna, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Hruševje in Razdrto so pogasili goreče saje, pregledali dimnik s termo kamero, ga očistili in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Ljubljana

Ob 11.05 je pri železniškem prehodu v Zgornjih Jaršah, občina Domžale, gorela suha trava. Požar na površini okoli 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci CZR Domžale.

Ob 17.52 je na Vrhu nad Krašnjo, občina Lukovica, prišlo do požara v naravi na površini približno 20 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Krašnja. Materialna škoda ni nastala.

Ob 17.44 je v Gričku pri Željnah, občina Kočevje, gorela trava. Posredovali so gasilci PGD Šalka vas, ki so ugotovili, da gre za podtalni požar, zaradi česar je zagorela trava na površini približno 200 kvadratnih metrov. Gasilci so požar pogasili.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Ljubljana

Ob 19.17 so na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani gasilci GB Ljubljana pogasili gorečo vsebino zabojnika za smeti.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Postojna

Ob 7.24 je na bencinskem servisu OMV v Postojni, iz priklopnika - cisterne puščala neznana snov. Gasilci PGD Postojna so kraj dogodka zavarovali, zaprli bencinski servis za čas intervencije ter pregledali cisterno. Puščal je globoko ohlajen tekoči kisik, obveščene so bile pristojne službe.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.29 je ribič v strugi reke Soče v bližini Tolmina našel NUS. Posredovala sta pripadnika Državne enote za NUS Severnoprimorske regije, ki sta odstranila topovski vžigalnik mase 4 kg in ročno bombo. Obe najdbi sta avstrijske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Brežice

Ob 13.26 se je na Valvasorjevi ulici v Brežicah občanki zaklenilo osebno vozilo, v katerem se je nahajal otrok. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so s tehničnim posegom odklenili vozilo.

Izpostava Kranj

Ob 18.16 je v frizerskem salonu v Škofji Loki počila vodovodna cev. Gasilci PGD Trata so zaprli ventil in vodo posesali.

Izpostava Ljubljana

Ob 22.06 so na Sokolski ulici v Ivančni Gorici gasilci PGD Ivančna Gorica vstopili v stanovanje skozi strešno okno ter odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Tako so omogočili vstop reševalcem NMP Ljubljana in ZD Ivančna Gorica, ki so onemoglo osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Maribor

Ob 12.30 so na Cankarjevi ulici v Mariboru gasilci GB Maribor iz kletnih prostorov objekta izčrpali približno dva kubična metra vode, ki je zalila objekt ob zadnjem neurju.

Ob 13.38 so na Ferkovi ulici v Mariboru posredovali poklicni gasilci GB Maribor, ki so s tehničnim posegom odprli vrata v stanovanje in omogočili vstop reševalcem NMP Maribor in policiji do onemogle osebe.

Izpostava Trbovlje

Ob 0.33 so na Golovcu v občini Trbovlje gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje razžagali in s cestišča odstranili podrto drevo.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 13.8.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.8.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.8.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.8.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.8.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.8.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.8.2017 (PDF datoteka)