Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (17.10.2017)

NESREČE DNE 16. 10. 2017

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Kranj

Ob 11.35 je v soteski Vintgar, občina Bled, pohodnik zdrsnil v sotesko in se ni mogel vrniti na pot. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica in GRS Jesenice, ki so podhlajenemu pohodniku nudili prvo pomoč in ga s pomočjo vrvne tehnike rešili iz soteske ter ga pospremili na izhodišče.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Maribor

Ob 8.28 si je na Perhavčevi ulici v Mariboru, v podjetju na industrijskem območju, delavec poškodoval roko. Reševalci NMP Maribor so poškodovanega delavca prepeljali v UKC Maribor. O nesreči je bila obveščena policija.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Kranj

Ob 13.44 je v naselju Potok, občina Železniki, oseba zaradi obolelosti padla in se poškodovala. Reševalci NMP Škofja Loka so poškodovani osebi nudili prvo pomoč, posadka s helikopterjem SV pa jo je v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljala v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Zali log so zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali pri prenosu obolele osebe v helikopter.

Izpostava Ptuj

Ob 20.13 so v naselju Gruškovec, občina Cirkulane, prvi posredovalci PGD Cirkulane nudili pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.41 sta dežurna ekipa HNMP in posadka s helikopterjem policije iz Maribora poleteli na Prevalje, od koder sta v UKC Maribor prepeljali obolelo osebo. Gasilci PGD Prevalje so zavarovala kraj pristanka helikopterja ter pomagali pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila do helikopterja.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 16.23 se je v Grličah v občini Šmarje pri Jelšah pripetila prometne nesreča z udeležbo motorista. Kljub hitri intervenciji reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah je motorist umrl na kraju nesreče.

Ob 18.32 sta na cesti Celje–Laško v naselju Tremerje, občina Celje, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, očistili razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa ter delavcem vlečne službe pri nakladanju poškodovanih vozil. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Kranj

Ob 17.21 je na Smledniški cesti v Kranju prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Aktivirani so bili reševalci NMP Kranj, ki so poškodovanim nudili prvo pomoč in gasilci JZ GRS Kranj, ki so kraj prometne nesreče požarno zavarovali, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.35 sta na višnjegorskem klancu proti Grosupljem, občina Ivančna Gorica, trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Stična in Grosuplje, ki so kraj zavarovali in odklopili akumulatorja. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci RPL in prepeljali v bolnišnico.

Ob 15.41 sta na glavni cesti Ljubljana–Ribnica, pri odcepu za Dvorsko vas, občina Velike Lašče, trčili osebni vozili. Eno se je pri tem prevrnilo na streho. Aktivirani so bili gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in sanirali razlite tekočine. Oskrbeli so poškodovane osebe do prihoda reševalcev, ti pa so eno osebo odpeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili tudi policisti.

Ob 15.03 sta na križišču Staretove in ulice Mivka, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. V enem je ostala poškodovana oseba. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri oskrbi poškodovane osebe, nevtralizirali so razlite tekočine ter odklopili akumulatorja na vozilih. Reševalci so poškodovano osebo odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.32 je na cesti Litija–Zagorje, občina Litija, voznik z osebnim vozilom trčil v varnostno ograjo in zapeljal po brežini in obstalo ob reki Savi. Gasilci PGE Trbovlje in PGD Litija so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in preventivno pregledi vozilo zaradi iztekanja motornih tekočin. Reševalci NMP Zagorje in Trbovlje so na kraju dogodka oskrbeli v nesreči poškodovani osebi in prepeljali v SB Trbovlje.

Izpostava Maribor

Ob 17.04 je na cesti med Račami in Brunšvikom v občini Rače–Fram voznik z osebnim vozilom zapeljal iz ceste. Reševalci NMP Maribor so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor, gasilci GB Maribor pa so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu.

Izpostava Murska Sobota

Ob 4.43 sta na avtocesti Maribor–Murska Sobota, na cestninski postaji Dragotinci, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so na kraju nesreče odklopili akumulator osebnega vozila, s tehničnim posegom rešili osebe iz vozila, osvetljevali kraj dogodka in očistili cestišče. V osebnem vozilu sta dve osebi poškodbam podlegli, za poškodovanega voznika so poskrbeli reševalci NMP Murska Sobota.

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.45 sta v kraju Robič, občina Kobarid, trčili osebni vozili. Nastala je samo materialna škoda na voziloma. Na kraju so intervenirali prostovoljni gasilci PGD Kobarid in Policija.

Ob 14.44 sta na regionalni cesti Bukovica–Renče, občina Renče - Vogrsko, trčila osebno vozilo in kolesar. Slednji se je zaradi padca po cestišču telesno poškodoval. Na kraju so intervenirali poklicni gasilci JZGRD Nova Gorica, Policija in reševalci NMP Nova Gorica, ki so poškodovanega kolesarja odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.12 je na cesti Črmošnjice–Črnomelj pri Gabru, občina Semič, vozilo zapeljalo s ceste na brežino in se prevrnilo. Gasilci PGD Črnomelj so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče, do prihoda policistov usmerjali promet, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.34 sta v križišču Koroške in Pohorske ceste v Radljah ob Dravi trčili osebni vozili, pri tem so se poškodovale tri osebe. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli poškodovano osebo iz vozila, preprečili iztekanje motornih tekočin, zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali reševalcem NMP pri prenosu huje poškodovane osebe v policijski helikopter, ki je osebo v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal v UKC Maribor. Ostali dve poškodovani osebi pa so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec. Cesto so počistili delavci Cestnega podjetja VOC Celje.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 17.13 je na Partizanski cesti v Rogaški Slatini pri polaganju izolacije na novogradnji prišlo do požara plina, ki je izhajal iz jeklenke, ogenj pa se je prenesel še na steno obloženo z izolacijo. Ob tem je prišlo do eksplozije plinske jeklenke, pri čemer je ena oseba utrpela opekline. Posredovali so gasilci PGD Rogaška Slatina in Steklarna Rogaška Slatina, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč opečeni osebi, omejili in pogasili požar ter pregledali objekt. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka. Vzrok nastanka požara in eksplozije preiskujejo pristojne službe.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Celje

Ob 12.03 je na avtocesti Maribor–Celje, pred izvozom Dramlje v občini Šentjur, zagorelo osebno vozilo. Požar je z ročnimi gasilniki pričel gasiti madžarski voznik tovornjaka in ga tudi uspešno pogasil. Gasilci PGD Slovenske Konjice so požar dokončno pogasili ter odklopili akumulator.

Izpostava Maribor

Ob 13.09 je v kraju Žerjavci, občina Lenart, zagorel skuter. Požar so pogasili gasilci PGD Lenart.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Brežice

Ob 22.49 je v naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorelo na odlagališču odpadnih gum. Gasilci PGE Krško so požar pogasili.

Izpostava Celje

Ob 12.26 so na Planini Vodole na Dleskovški planoti v občini Luče zaradi nepogašenega kurišča zagoreli ruševje, podrast in drevje. Posredovali so gasilci PGD Luče, ki so peš z najnujnejšo opremo dostopili do lokacije, s prekopom območja preprečili širjenje požara in ga pogasili na površini približno 700 kvadratnih metrov. Z nadzorom območja bodo nadaljevali.

Izpostava Ptuj

Ob 19.45 je v naselju Levanjci, občina Destrnik, zagorelo v gozdu. Požar v velikosti 90 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Desenci.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Postojna

Ob 13.01 je na Regentovi ulici v Sežani gorel zabojnik za papir. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in požar zabojnika pogasili.

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

Izpostava Ljubljana

Ob 10.36 je bil v kleti na Bratovševi ploščadi v Ljubljani zaznan vonj po plinu. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom vstopili v klet in iznesli manjšo jeklenko. Na kraju so bili tudi delavci Energetike in Policija.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.35 so v naselju Vrsno, občina Kobarid, med zemeljskimi deli našli topovsko granato kalibra 105 milimetrov, mase 15 kilogramov, nemške izdelave in topovsko granato kalibra 75 milimetrov, mase 7 kilogramov, italijanske izdelave. Nevarni najdbi iz obdobja 1. svetovne vojne sta odstranila in do uničenja spravila na varno pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

Izpostava Novo mesto

Ob 9.15 sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije v gozdu Poganške hoste v Novem mestu odstranila in varno uskladiščila topovsko granato, kalibra 75 mm, nemške izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 7.20 so gasilci PGD Žalec odšli na pomoč v Dobrišo vas, občina Žalec, kjer so s pomočjo avtolestve nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe iz višjega nadstropja do reševalnega vozila.

Ob 17.10 je na Dolarjevi ulici v Celju drevo padlo preko cestišča in pretrgalo telekomunikacijsko napeljavo. Celjski poklicni gasilci so drevo razžagali in odstranili. Napako na telekomunikacijskem omrežju bodo odpravili delavci pristojnega podjetja.

Izpostava Kranj

Ob 18.04 je na Ulici Tuga Vidmarja, občina Kranj, oseba ostala ujeta v dvigalu. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničnim posegom rešili osebo iz dvigala. Dvigalo so odklopili iz obratovanja in obvestili pristojnega serviserja.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.20 so na prošnjo policistov gasilci GB Ljubljana v Ulici Manice Komanove v Ljubljani s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala preminula oseba.

Ob 16.21 se je na Raičevi ulici v Ljubljani v stanovanje zaklenil dve leti star otrok. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana, ki so skozi okno vstopili v prostore in odklenili vhodna vrata.

Izpostava Postojna

Ob 7.57 je v Sežani Policija zaprosila za pomoč gasilce ZGRS Sežana pri iskanju beguncev na tovornem vlaku. Pregledali so dvajset vagonov tovornega vlaka, vendar beguncev niso našli.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 17.26 je v naselju Tolsti Vrh, občina Ravne na Koroškem, voznik na parkirišču potiskal osebno vozilo. Pri tem mu je vozilo zapeljalo čez nogo in zdrsnilo v jarek. Posredovali so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem, vendar je voznik pomoč odklonil. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so vozilo izvlekli iz jarka.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 11. 10. 2017 (PDF datoteka)

Bilten 12.10.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 13. 10. 2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.10.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.10.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.10.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.10.2017 (PDF datoteka)