Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (17.2.2019)

NESREČE DNE 16. 2. 2019

NESREČE V GORAH

Izpostava Koper

Ob 8.30 je na poti na Slavnik, občina Koper, pohodnika obšla nenadna slabost. Na kraj dogodka so bile napotene vse pristojne službe. Oseba je preminula.

Izpostava Kranj

Ob 9.18 se je na Ermanovcu, občina Gorenja vas - Poljane, planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so poškodovanca na kraju oskrbeli nato, pa je bil s helikopterjem Slovenske vojske in dežurno ekipo HNMP prepeljan v Bolnico Jesenice.

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Kranj

Ob 16.24 se je na smučišču Vogel, občina Bohinj, smučar poškodoval nogo. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so na kraju osebo oskrbeli in s pomočjo dežurne ekipe HNMP na Brniku so s helikopterjem slovenske vojske prepeljali obolelo osebo v SB Jesenice.

Izpostava Maribor

Ob 12.14 se je na smučišču na Arehu, občina Ruše, poškodoval smučar. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu ekipe HNMP ga je prepeljala v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.49 se je na smučišču Kanin, občina Bovec, težje poškodoval smučar. Posredovala je združena ekipa HNMP, ki je poškodovanega smučarja s helikopterjem SV prepeljala na zdravljenje v bolnišnico Jesenice.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.36 je posadka helikopter SV za NMP iz Otaleža v občini Cerkno, prepeljala poškodovanega otroka na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

NESREČE NA VODI IN V VODI

Izpostava Ljubljana

Ob 1.46 so pri ilegalnem prestopu meje štiri osebe obtičale na skali sredi reke Kolpe v Slavskem Lazu v občini Kostel. Posredovali so gasilci PGD Kočevje in PGD Vas-Fara, ki so s čolnom prepeljali osebe na breg in jih predali policiji ter pristojnim reševalcem. Po pogovoru so ugotovili, da naj bi še dve osebi tok reke odnesel nizvodno preko jezu. Gasilci so pregledali breg in reko Kolpo, vendar niso našli nikogar.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Brežice

Ob 9.50 je v naselju Gornje Brezovo, občina Sevnica, na železniškem prehodu osebno vozilo zdrsnilo na železniške tire in tam obstalo. Vozilo so uspeli prisotni umakniti s tirov še pred prihodom gasilcev PGD Sevnica, ki so odklopili baterijo in pregledali vozilo. V času odstranitve vozila je bil železniški promet na tem delu ustavljen. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.52 sta na Bizeljski cesti v Brežicah trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali mesto nesreče in počistili razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.05 sta v bližini naselja Zabukovje nad Sevnico, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nudili razsvetljavo, počistili razlite motorne tekočine in osebno vozilo odstranili s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Koper

Ob 20.45 sta v ulici Dobrava na Belvederju, občina Izola, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Postojna

Ob 9.33 sta med razcepom Gabrk in Divačo, občina Divača, na avtocesti trčili osebno in kombinirano vozilo. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorje, poškodovanki nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev in jim pomagali pri nadaljnji oskrbi. Ekipa NMP Sežana je poškodovanko prepeljala na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Izpostava Trbovlje

Ob 06.02 je na regionalni cesti Trbovlje - Hrastnik, v naselju Podkraj v Hrastniku prišlo do prometne nesreče zaradi zdrsa vozila. Gasilci Gasilskega Zavoda Trbovlje, PGD Hrastnik in PGD Dol pri Hrastniku so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razsvetljevali, posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč avtovleki. Poškodovano osebo je ekipa NMP Hrastnik prepeljala v SB Trbovlje. Na kraju je bila prisotna policija.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Brežice

Ob 22.38 je v naselju Vrh pri Boštanju, občina Sevnica gorel starejši zapuščeni stanovanjski objekt. Gasilci PGD Boštanj so preprečili širjenja požara na bližnje objekte in v naravo in požar pogasili. Objekt površine 9 x 4 metre je uničen v celoti

Izpostava Celje

Ob 8.53 je v kraju Šentrupert, občina Laško, zagorelo v hlevu. Gasilci PGD Šentrupert in Laško so požar pogasili, premetali seno in objekt pregledali s termo kamero. Zaradi hitrega odziva o materialni škodi ne poročajo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 13.31 je na Svetem Štefanu, občina Šmarje pri Jelšah, zagorelo v leseni lopi za spravilo suhe trave. Gasilci PGD Sveti Štefan in Šmarje pri Jelšah so pogasili ogenj, premetali ostalo suho travo ter pregledali okolico. Lesena lopa je v celoti uničena.

Ob 19.06 so v Kozjem zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Kozje in Lesično-Zagorje-Pilštanj so pogasili saje in očistili dimnik.

Izpostava Kranj

Ob 8.54 so se na Sv. Andreju, občina Škofja Loka, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Škofja Loka so požar pogasili, očistili dimniško tuljavo, pregledali okolico s termovizijsko kamero in prepovedali kurjenje.

Ob 22.01 je v stanovanjskem objektu na Finžgarjevi cesti na Bledu na postelji v sobi zagorela električna blazina. Blazino so stanovalci še pred prihodom gasilcev iznesli na prosto in pogasili. Gasilci PGD Bled in Bled-Ribno na Bledu so objekt pregledali in prezračili.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.02 je v Kolovcu, občina Domžale zagorel čebelnjak, velikosti 6x3 metre. Ogenj, ki je uničil 20 panjev, so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Radomlje.

Ob 19.44 je v Brezjah, občina Dobrova - Polhov Gradec, zagorelo v dimniški tuljavi stanovanjske hiše. Gasilci PGD Brezje so požar pogasili, tuljavo očistili, pregledali s termovizijsko kamero in prepovedali kurjenje.

Izpostava Maribor

Ob 7.33 je v Vrtnarski ulici, občina Slovenska Bistrica, zagorelo ostrešje stanovanjske stavbe. Ogenj je uničil dve tretjini ostrešja v izmeri približno 300 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Zgornja Bistrica, Slovenska Bistrica in PGD Tinje. Vzrok požara in višino gmotne škode pa bodo ugotovile pristojne službe.

Ob 18.15 je v tiskarskem podjetju na Miklavški cesti v občini Hoče Slivnica zagorelo na enemu izmed strojev. Poklicni gasilci Gasilske brigade Maribor so ogenj pogasili, iz prostora odnesli ostali material ter pregledali in prezračili ostale prostore v podjetju.

Izpostava Murska Sobota

Ob 12.52 je v Dolgi vasi, občina Lendava, zagorelo v kletnih prostorih stanovanjske hiše. Požar je zajel celotno notranjo opremo kurilnice. Ogenj so pogasili in prezračili prostore gasilci PGD Lendava, IGE Nafta Lendava in PGD Dolga vas

Izpostava Novo mesto

Ob 2.35 je na Grajskem trgu v Žužemberku zagorelo v dimniku stanovanjske hiše, od koder se je požar razširil na ostrešje objekta. Gasilci PGD Žužemberk so požar, ki je uničil polovico ostrešja v velikosti približno 50 kvadratnih metrov, pogasili.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.57 je na Prežihovi ulici, občina Ravne na Koroškem, v poslovno-stanovanjskem objektu, v stanovanju na štedilniku zagorela pozabljena hrana. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem in gasilci PGD Ravne na Koroškem, ki so požar pogasili, iznesli vsebino pozabljene hrane na prosto ter prezračili prostore. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Ljubljana

Ob 14.21 so na Mazovčevi poti v Ljubljani, gorela štiri odslužena vozila zraven je zgorelo pa še nekaj pnevmatik. Požar so pogasili so gasilci GB Ljubljana in PGD Zgornji Kašelj. Vzrok požara ni znan.

Izpostava Nova Gorica

Ob 20.08 je v kraju Most na Soči v občini Tolmin gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Most na Soči in PGD Tolmin. Kljub hitri intervenciji je osebno vozilo uničeno.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Koper

Ob 12.06 je v Loparju, občina Koper, zagorelo na travnatih površinah. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Babiči, ki so požar pogasili.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.22 so na Lavrici, občina Škofljica, v naravnem okolju zagorele smeti. Gasilci PGD Lavrica so požar pogasili.

Izpostava Maribor

Ob 14.49 je v ulici na Preloge, občina Miklavž na Dravskem polju, gorelo v naravi. Gasilci GB Maribor in PGD Miklavž so požar pogasili in preventivno polili okolico požarišča.

Ob 18.51 je na Korenski cesti v občini Duplek zagorelo v naravi. Prostovoljni gasilci PGD Duplek in PGD Korena so pogasili ogenj, ki je zajel približno 200 kvadratnih metrov suhe trave in grmičevja.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.29 so v Rožni dolini, občina Nova Gorica, gasilci JZGRD Nova Gorica pogasili travniški požar v izmeri 500 kvadratnih metrov.

Izpostava Novo mesto

Ob 14.43 je v bližini naselja Velika sela, občina Črnomelj, gorela suha trava in podrast. Požar na površini približno 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Adlešiči.

Ob 16.45 je ob Mirnopeški cesti v Novem mestu gorela trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini okoli 1500 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 18.31 je ob Belokranjski cesti v Novem mestu gorela trava na površini deset kvadratnih metrov. Gasilci GRC Novo mesto so pogasili požar.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Celje

Ob 15.19 je na Cesti na Grad v Celju, gorelo v zabojniku za papir. Gasilci PGE Celje so požar zabojnika pogasili in preprečili nadaljnje širjenje še na drugi zabojnik in osebno vozilo.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Brežice

Ob 9.35 je na Kolodvorski ulici v Krškem iz neznanega vzroka iz osebnega vozila izteklo plinsko olje. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in z vpojnimi sredstvi posuli in počistili izteklo gorivo.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.15 je bil v potoku Vrtojbica pri kraju Orehovlje v občini Miren-Kostanjevica opažen pogin rib. Aktivirani so bili gasilci JZ GRD Nova gorica in obveščene vse pristojne službe. Gasilci so odvzeli vzorce vode in poginule ribe. Zadevo bodo spremljali v naslednjih dneh, ko bodo ugotavljali vzrok pogina.

ONESNAŽENJA ZRAKA

Izpostava Celje

Ob 16.40 so v Belovem, občina Laško, gasilci PGD Sedraž pregledali okolico in potok Ničnica zaradi domnevnega onesnaženja iz bližnjega odpada za smeti. Ugotovili so da v potoku ni prišlo do onesnaženja.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.54 so bila v kraju Ravnica, občina Nova Gorica, najdena neeksplodirana ubojna sredstva. Posredovala sta pripadnika DE NUS Severnoprimorske regije, ki sta odstranila 6 kosov NUS v skupni masi 40,7 kg in jih do uničenja uskladiščila v za to primerno skladišče. Vse najdbe so avstroogrske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne

Ob 11.41 so na planini Mrzli vrh. občina Tolmin, našli več kosov NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila na varno 9 kosov topovskih granat in topovskih vžigalnikov različnih kalibrov, skupne mase 35,48 kg, avstrijskega in italijanskega porekla, ostanek obdobja prve svetovne vojne.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Brežice

Ob 13.55 so se na Zdolski cesti v Krškem občanki zaklenila vrata osebnega vozila, v katerem je bil dojenček. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so vrata s strokovnim posegom odprli.

Izpostava Celje

Ob 4.38 je v poslovnem objektu na Rogaški cesti v Šmarju pri Jelšah zaradi okvare na vodovodnem sistemu prišlo do iztekanja vode. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so iz prostorov izčrpali vodo.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.14 je na Gregorčičevi ulici, občina Ljubljana, v stanovanje stolpnice vroča voda prebila cev in voda je iztekala po steni v spodnje stanovanje. Posredovali so gasilci GB, ki so zaprli glavni ventil na vertikali. Potrebna bo obnovitev vodovodnih cevi.

Ob 20.13 so v Vogelni ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata stanovanja, kjer se je nahajala onemogla oseba.

Izpostava Trbovlje

Ob 10.28 uri so na ulici 1. Maj v občini Hrastnik gasilci PGD Hrastnik s tehničnim posegom odprli pokvarjena vrata stanovanja, ter starejši občanki omogočili vstop.

Ob 14.30 so na Trgu revolucije v občini Trbovlje, gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje, rešili osebo iz dvigala. Dvigalo so izključili in obvestili serviserja.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 9.2.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 10.2.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 11.2.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 12.2.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.2.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.2.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.2.2019 (PDF datoteka)