Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (25.2.2018)

NESREČE DNE 24. 2. 2018

VISOK SNEG

Izpostava Novo mesto

Ob 9.32 se je v Kanižarici, občina Črnomelj, pod težo snega porušil šotor, velikosti okoli 20 x 50 metrov, ki je služil kot skladišče polizdelkov industrijskega podjetja. Gasilci PGD Črnomelj so s pomočjo avtodvigala in delavcev podjetja odstranili večjo količino snega s strehe industrijskega šotora.

Ob 14.38 je na cesti Novo mesto–Metlika, pred prelazom Vahta, občina Novo mesto, drevo na cestišču oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci CGP Novo mesto.

Izpostava Ptuj

Ob 11.57 se je v Zgornjem Gruškovju, občina Podlehnik, zaradi velike količine snega začelo rušiti gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Podlehnik so zavarovali kraj dogodka in iz gospodarskega poslopja odstranili sneg s površine dvesto kvadratnih metrov.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 11.37 so v Ulici Frankolovskih žrtev v Celju gasilci PGE Celje odprli vrata stanovanja v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Celje so jo prepeljali v SB celje.

Izpostava Kranj

Ob 13.25 so na Cesti talcev na Koroški Beli na Jesenicah gasilci GARS Jesenice nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz višjega nadstropja večstanovanjskega objekta.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Brežice

Ob 7.06 se je na območju Jelovca, občina Sevnica, ob prisotnosti policije in gasilcev PGD Sevnica pričela iskalna akcija pogrešane osebe. V iskalni akciji so sodelovale tudi enote reševalcev z reševalnimi psi pri ZRPS Dolenjske in vodniki psov Kinološke zveze Slovenije za Dolenjsko, Posavje in Belo Krajino. Pogrešano osebo so našli mrtvo v bližini doma v reki Mirni. Gasilci PGD Sevnica so mrtvo osebno dvignili iz reke in jo predali pristojni službi.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Nova Gorica

Ob 9.23 se je na cesti Ajdovščina–Predmeja v bližini Lokavca v občini Ajdovščina tovorno vozilo prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka, pomagali pri postavitvi vozila na kolesa in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču. Poškodovanih oseb ni bilo.

Izpostava Novo mesto

Ob 20.51 sta v Dobruški vasi, občina Škocjan, na uvozu na avtocesto trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli eno težje in eno lažje poškodovano osebo ter ju odpeljali v SB Novo mesto.

NESREČE V ŽELEZNIŠKEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 19.33 je v Prožinski vasi, občina Štore, prišlo do trčenja vlaka in osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom umaknili osebno vozilo. Poškodovana je bila ena oseba, ki je bila odpeljana v SB Celje. V nesreči je poginil pes, ki so ga gasilci oddali higienski službi. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Brežice

Ob 20.15 je na Brezju pri Dovškem, občina Krško, gorelo gospodarsko poslopje. Gasilci PGE Krško, PGD Senovo, Brestanica in Veliki Kamen so zavarovali kraj dogodka, preprečili širjenje požara in ga pogasili, premetali večjo količino lesa ter preprečili ponovni izbruh požara. V požaru je v celoti uničeno ostrešje, del gospodarskega poslopja, traktor in razno kmetijsko orodje. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Senovo, Brestanica in Veliki Kamen.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.11 so v naselju Koprivnik, občina Kočevje, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Koprivnik so nadzirali izgorevanje saj dokler saje niso dogorele in pregledali okolico dimnika. Lastniku so svetovali da pokliče dimnikarja.

Ob 19.55 so Ob Mahovniški cesti v Kočevju zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Kočevje so pregledali objekt in varovali objekt dokler saje niso dogorele. Materialna škoda ni nastala.

Ob 22.15 so na Rakitni v občini Brezovica gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Rakitna, ki so odstranili goreče saje in očistili dimniško tuljavo.

Ob 23.02 so na Veidrovem trgu v Šentvidu pri Lukovici, občina Lukovica, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Prevoje in Krašnja so požar pogasili in ohladili dimniško tuljavo.

Izpostava Maribor

Ob 22.16 so v Aškerčevi ulici v Slovenski Bistrici zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pragersko so varovali objekt dokler saje niso dogorele.

Izpostava Murska Sobota

Ob 4.27 je na Kolodvorski ulici v Ljutomeru zagorelo v silosu za lesne odpadke podjetja Murales. Do 16.45 so požar gasili gasilci PGD Ljutomer, Gresovščak, Radomerje, Spodnji Kamenščak, Murska Sobota, Radoslavci, Cezanjevci, Mekotnjak-Stara Cesta, Branoslavci in Stročja vas. Gasilci so preko noči postavili požarno stražo .

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.32 so na Gorenjski cesti v Cerknem zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Cerkno so pogasili goreče saje, dimnik očistili in pregledali ostrešje objekta.

Ob 14.41 so v Volčji Dragi, občina Renče-Vogrsko, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so pogasili goreče saje v dimniku, dimnik očistili in pregledali objekt s termovizijsko kamero.

Ob 18.21 so na Brunovem drevoredu v občini Tolmin zagorele saje v dimniku stanovanja. Gasilci PGD Tolmin so goreče saje pogasili, očistili dimniško tuljavo in jo pregledali s termo kamero.

Izpostava Novo mesto

Ob 7.20 je v Gorenjem Ajdovcu, občina Žužemberk, zagorela žagovina v silosu podjetja za predelavo lesa. Gasilci PGD Ajdovec so požar pogasili in skupaj z delavci podjetja odstranili iz silosa okoli 10 kubičnih metrov žagovine. Večja škoda ni nastala.

Izpostava Ptuj

Ob 18.41 so v naselju Zavrč v istoimenski občini zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zavrč in Bukovci so nadzorovali izgorevanje saj in očistili dimnik.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Ljubljana

Ob 17.13 so na območju Zapric, občina Kamnik, v rokavu manjšega potoka opazili madež na gladini vode. Gasilci PGD Kamnik so namestili vpojna črevesa in bodo tekom prihodnjih dni spremljali morebitno onesnaženost.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Celje

Ob 13.30 so v Šentvidu pri Grobelnem, občina Šmarje pri Jelšah, delavci pri izkopu terena naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Kraj najdbe je zavarovala policija. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske regije sta odstranila topovski projektil kalibra 37 mm in nevarno najdbo prepeljala v skladišče do uničenja.

Izpostava Nova Gorica
Ob 15.52 sta na sotočju reke Idrijce in Soče pri Mostu na Soči v občini Tolmin pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila topovsko granato kalibra 75 mm, mase 7 kg italijanske izdelave, topovsko granato kalibra 80 mm, mase 6,7 kg avstrijske izdelave, ročno bombo avstrijske izdelave, topovski vžigalnik za ročno bombo avstrijske izdelave in topovski vžigalnik italijanske izdelave. Vse nevarne najdbe izvirajo iz obdobja I. svetovne vojne.

Ob 16.20 sta v Vodicah, občina Nova Gorica, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila topovsko granato kalibra 75 milimetrov z maso 5,5 kilogramov, francoske izdelave, topovsko granato kalibra 75 milimetrov z maso 6,1 kilogramov, avstrijske izdelave, topovski vžigalnik kalibra 150 milimetrov mase 4 kilograme, italijanske izdelave in topovski vžigalnik kalibra 75 milimetrov mase 0,5 kilograma, italijanske izdelave. Vse najdbe izvirajo iz obdobja I. svetovne vojne.

Ob 14.19 sta v naselju Miren v občini Miren - Kostanjevica pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila topovsko granato kalibra 75 milimetrov mase 7 kilogramov, italijanske izdelave iz obdobja I. svetovne vojne.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Kranj

Ob 12.23 so na Kovorski cesti v Bistrici pri Tržiču, občina Tržič, gasilci PGD Bistrica pri Tržiču s pomočjo lestve preko balkona vstopili v stanovanje v katerem se je nahajala onemogla oseba. Osebo so oskrbeli reševalci NMP Tržič.

Izpostava Ljubljana

Ob 15.08 je v Štihovi ulici v Ljubljani v okvarjenem dvigalu ostala ujeta ena oseba. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom odprli vrata dvigala in osebo rešili.

Ob 20.37 so v Ulici Simona Jenka v Domžalah gasilci CZR Domžale pomagali reševalcem NMP ZD Domžale pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob 21.16 je na Mlinski poti v Črnučah v Ljubljani iz poškodovane vodovodne inštalacije iztekala voda v kopalnici stanovanja. Gasilci GB Ljubljana so zaprli vodovodni ventil in preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.51 so v ulici Nikolaja Pirnata v Idriji gasilci PGD Idrija s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in drvarnice.

Ob 17.35 so v Vrhpolju, občina Vipava, gasilci PGD Vrhpolje obtežili in pritrdili pločevinasto obrobo na strehi stanovanjskega objekta.

Izpostava Ptuj

Ob 7.23 je v naselju Strmec pri Leskovcu, občina Videm, na cesto padlo drevo. Gasilci PGD Leskovec so drevo razžagali in odstranili.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.04 so na Pohorski cesti v Radljah ob Dravi gasilci PGD Radlje ob Dravi s pomočjo avto dvigala iz strehe objekta odstranili ledene sveče, ki so ogrožale mimoidoče. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 9.32 so Ob Meži v Prevaljah ledene sveče in visok sneg na večstanovanjskem objektu ogrožale mimoidoče. Gasilci PGD Prevalje so ledene sveče in sneg odstranili iz objekta.
Izpostava Trbovlje

Ob 15.15 so v naselju Podlipovica, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje in Izlake nudili pomoč policiji pri prenosu preminule osebe po izjemno zahtevnem terenu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 18.2.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.2.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.2.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.2.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.2.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.2.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 24.2.2018 (PDF datoteka)