Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (24.4.2019)

NESREČE DNE 23. 4. 2019


PLAZOVI

Izpostava Celje

Ob 17.24 so v Govcah v občini Laško gasilci PGD Sedraž zavarovali lokalno cesto zaradi zemeljskega usada. Obveščeni so bili predstavniki CZ občine Laško.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Kranj

Ob 16.39 so v Prelesjah, občina Gorenja Vas-Poljane, gasilci PGD Lučine, usposobljeni za delo z AED, nudili pomoč obolelemu otroku.

Ob 19.07 se v Ojstrem vrhu v Železnikih oseba ni odzivala. Prvi posredovalci PGD Železniki so osebo poizkušali obudit, a jim do prihoda reševalcev ni uspelo. Predali so jo reševalcem.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.43 so na Cikavi, občina Grosuplje, gasilci PGD Šmarje-Sap kot prvi posredovalci oživljali obolelo osebo do prihoda reševalcev NMP.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Kranj

Ob 6.30 so na Prevali na območju Podljubelja, občina Tržič, gorski reševalci GRS Tržič nadaljevali prejšnji dan prekinjeno iskanje pogrešane osebe. Ob 7.10 so osebo našli mrtvo v bližini parkiranega osebnega avtomobila in jo prepeljali v dolino.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Brežice

Ob 14.36 sta v Brestanici na cesti Brestanica–Senovo, občina Krko, trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGE so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo prepeljali v UC Brežice.

Izpostava Celje

Ob 18.28 je v Vinski Gori v občini Velenje osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Reševalci NMP Velenje so oskrbeli dve poškodovani osebi.

Izpostava Kranj

Ob 17.15 sta na cesti v Spodnjih Dupljah, občina Naklo, trčili osebni vozili. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci JZ GRS Kranj so nudili pomoč policiji in reševalcem, odklopili akumulatorja in pomagali pri nakladanju vozila na vlečno službo.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.34 je v naselju Kamni Vrh, občina Litija, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se pri tem hudo poškodoval. Gasilci PGD Litija so stabilizirali vozilo, odklopili akumulator ter nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP UKC Ljubljana. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na krovu je poškodovanca prepeljala v UKC Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraja pristanka helikopterja.

Izpostava Maribor

Ob 11.07 se je v naselju Jareninski Dol, občina Pesnica, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci GB Maribor so vozilo s tehničnim posegom obrnili na kolesa ter z absorbentom posuli in počistili cestišče. Poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.40 se je v bližini naselja Roče, občina Tolmin, voznik z osebnim vozilom prevrnil na bok. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali iztekle tekočine ter nudili pomoč policiji in reševalni ekipi NMP Tolmin. Poškodovana je bila ena oseba.

Izpostava Postojna

Ob 21.50 je v bližini naselja Dolnji Zemon, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zdrsnilo iz vozišča in pristalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Reševalci NMP Ilirska Bistrica so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Ptuj

Ob 10.55 je Ob Dravi na Ptuju zagorelo v prezračevalnem sistemu kuhinje gostinskega objekta. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Ptuj in Grajena. Požar je poškodoval kuhinjo, prezračevalni sistem in prostor nad kuhinjo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Brežice

Ob 13.35 so v Jurčičevi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Reševalci NMP Brežice so osebo pregledali in oskrbeli.

Izpostava Celje

Ob 12.48 je v Badovinčevi ulici v Laškem oseba ostala ujeta v kabini okvarjenega dvigala. Gasilci iz PGD Laško so jo rešili iz kabine.

Ob 16.59 je na območju občine Laško voznik z osebnim vozilom zašel s poti in obtičal na brezpotju v blatu. Posredovali so gasilci iz PGD Rečica in Sedraž. Vozilo so s tehničnim posegom izvlekli iz blata.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.30 so v Miklošičevi ulici v Domžalah gasilci PGE Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe od stanovanja do reševalnega vozila.

Ob 16.05 so v Maistrovi ulici v Litiji gasilci iz PGD Litija vstopili skozi balkonska vrata v stanovanje ter s tehničnim posegom z notranje strani odprli vhodna vrata. Reševalcem NMP Litija so omogočili dostop do obolele osebe. Ti so jo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.21 so na Cesti talcev v Domžalah gasilci CZR Domžale preko balkona vstopili v stanovanje in odprli vhodna vrata stanovanja, kjer so našli preminulo osebo.

Izpostava Maribor

Ob 9.31 so v Kozjeku nad Pesnico, občina Kungota, gasilci iz PGD Spodnja Kungota, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.

Izpostava Nova Gorica

Ob 18.16 se je v bližini Klavž, občina Tolmin, na cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Kneža so drevo razžagali ter odstranili in očistili cestišče.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 17.4.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.4.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.4.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.4.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.4.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.4.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.4.2019 (PDF datoteka)