Facebook
Twitter
YouTube

Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (27.6.2017)

NESREČE DNE 26. 6. 2017

NEURJA

Izpostava Celje

Ob 15.55 so v Rogatcu gasilci PGD Dobovec pri Rogatcu po včerajšnjem neurju pomagali prekriti poškodovani del ostrešja stanovanjske hiše.

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.50 so v kraju Logaršče v občini Tolmin gasilci PGD Kneža nudili pomoč krajanu pri odstranjevanju posledic včerajšnjega neurja v katerem je sunek vetra poškodoval kritino stanovanjske hiše.

Ob 17.22 so na dvorišču vrtca v Mostu na Soči v občini Tolmin gasilci PGD Most na Soči odstranili podrto drevo, ki je padlo v včerajšnjem neurju.

Ob 16.30 so gasilci PGD Most na Soči posredovali v kraju Bača pri Modreju v občini Tolmin, kjer je zaradi včerajšnjega neurja drevo padlo na stanovanjski objekt. Po prihodu na kraj dogodka so gasilci ugotovili, da je podrto drevo poškodovalo tudi energetske vodnike, zaradi česar bo odstranitev drevesa izvedlo pristojno elektro podjetje tekom današnjega dneva.

Ob 19.00 so v Kidričevi ulici v Novi Gorici gasilci JZ GRD GE Nova Gorica odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt.

Izpostava Ptuj

Ob 13.24 so v Športnem parku Ormož gasilci PGD Ormož razrezali in odstranili drevesi, ki sta padli v včerajšnjem neurju.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.15 so na Remšniku v občini Radlje ob Dravi gasilci PGD Radlje ob Dravi z nadomestno opeko zasilno prekrili streho stanovanjskega objekta, ki je bila poškodovana v včerajšnji nevihti.

Ob 15.35 so v naselju Vas v občini Radlje ob Dravi gasilci PGD Radlje ob Dravi razžagali in odstranili drevo, ki se je med včerajšnjim neurjem podrlo na gospodarski objekt. Uničeno strešno kritino na površini 10 kvadratnih metrov so zavarovali in streho zasilno prekrili.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Celje

Ob 14.57 se je v kraju Kostrivnica v občini Šentjur delavec huje poškodoval s krožno žago. Posredovali so reševalci NMP Celje z dežurnim zdravnikom v Šentjurju. Poškodovanega delavca so prepeljali v SB Celje.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Kranj

Ob 15.16 so s planine Preval, občina Tržič, reševalci GRS Tržič prepeljali onemoglo osebo v ZD Tržič.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.45 sta dežurna ekipa reševalcev HNMP in posadka s helikopterjem Slovenske vojske poleteli v Idrijo, od koder sta prepeljali obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.30 sta dežurna ekipa reševalcev HNMP in posadka s helikopterjem Slovenske vojske poleteli v Slovenj Gradec in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljali obolelo osebo v UKC Maribor.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Brežice

Ob 18.00 sta v Brezini, občina Brežice, trčila motocikel in osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Brežice in počistili cestišče. Reševalci so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Celje

Okoli 14.40 so na Cesti na Gorenje, občina Zreče, gasilci PGD Zreče potegnili na cesto in postavili na kolesa osebno vozilo, ki je prazno zapeljalo po bregu in obstalo na strehi.

Ob 13.38 je na cesti Zreče–Vitanje v naselju Loška gora, občina Zreče, kolesarka trčila v osebno vozilo in se huje poškodovala. Posredovali so reševalci NMP Slovenske Konjice. Poškodovano kolesarko so prepeljali do Zreč, kjer so gasilci PGD Zreče zavarovali kraj za pristanek helikopterja. Posadka s helikopterjem LPE in dežurna ekipa HNMP sta poškodovanko prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.54 se je v križišču Gorenjske ceste in Ceste pod gradom v Velenju osebno vozilo prevrnilo na bok, iz njega pa so iztekale motorne tekočine. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in posuli z vpojnimi sredstvi razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.27 je na Vrhniški cesti v Horjulu voznik s kombiniranim vozilom pri vzvratni vožnji podrl pešca.
Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci PGD Stara Vrhnika in Horjul. Zavarovali so kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP. Reševalci so poškodovanega prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.28 se je na regionalni cesti Dolenja Trebuša–Stopnik v občini Tolmin osebno vozilo prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGD Tolmin. Kraj nesreče so zavarovali, na poškodovanem vozilu odklopili akomulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču in vozilo postavili na kolesa. Poškodovanih ni bilo.

Ob 22.51 je v kraju Staro selo v občini Kobarid voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča, trčil v drevo in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Kobarid so odklopili akumulator vozila, nevtralizirali razlite tekočine ter policistom razsvetljevali kraj dogodka. Reševalci ZD Tolmin so pregledali poškodovanega voznika.

Izpostava Ptuj

Ob 14.29 sta v Ulici 5. prekomorske na Ptuju trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulator in počistili cestišče. Reševalna ekipa NMP Ptuj je poškodovano osebo prepeljala v Splošno bolnišnico Ptuj.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 6.59 je v industrijskem objektu v naselju Spodnje Laže v občini Slovenske Konjice zaradi pregretja zagorel filter na silosu za fino žagovino. Posredovali so gasilci PGD Zbelovo, Loče in Slovenske Konjice. Odstranili so cevi, filter pogasili ter prekopali del žagovine.

Izpostava Koper

Ob 17.59 se je na stavbi v Ulici Božidarja Jakca v Luciji, občina Piran, iskrilo na zunanji enoti klimatske naprave. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so odklopili električno napajanje. Na klimatski napravi so nastale poškodbe na plastičnih delih.

Izpostava Maribor

Ob 15.47 je v trgovskem centru Ob Poleni v Lenartu zaradi kratkega stika zagorelo v elektro omarici. Gasilci PGD Lenart so ogenj v omarici pogasili. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor, ki je na kraj poslalo dežurnega električarja.

Ob 16.48 je zagorelo v masažnem lokalu športnega teniškega centra Železničar v Mariboru. Posredovali so gasilci PGE Maribor ter PGD Radvanje in Studenci. Požar so pogasili in prezračili nekaj prostorov športnega centra. Poškodovan je prostor površine devet kvadratnih metrov. Gasilci PGD Radvanje so ostali na požarni straži.

Izpostava Postojna

Ob 9.29 je v naselju Hruševje v občini Postojna zagorelo v gostilni. Posredovali so gasilci PGD Postojna in Hruševje. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili elektriko v objektu in zaprli plinovodni ventil, pogasili požar ter prezračili in pregledali objekt s termo kamero.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Ljubljana

Ob 17.55 je zagorelo v gozdu v bližini Observatorija na Golovcu v Ljubljani. Požar na površini okoli petih kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Ob 20.16 je v naselju Selo pri Moravčah, občina Moravče, na divjem odlagališču odpadkov gorel mešan odpadni material. Gasilci PGD Moravče in Vrhpolje so požar na dveh lokacijah na skupni površini okoli 70 kvadratnih metrov pogasili. Pregledali so tudi bližnjo okolico, kurišči prekopali in zalili z vodo.

Izpostava Postojna

Ob 16.00 je na pobočju Zajčevce v občini Komen na težko dostopnem terenu gorelo grmičevje in borov gozd. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so najprej napravili pot do samega požarišča in nato pričeli z gašenjem. Skupno je pogorelo okoli 6000 kvadratnih metrov borovega gozda in grmičevja. Zaradi zahtevnega terena bodo z gašenjem nadaljevali tekom dneva.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.10 je v kraju Log pod Mangartom v občini Bovec krajan na vojaškem pokopališču iz prve svetovne vojne naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije in odstranila ročno bombo, avstrijske izdelave iz obdobja I. svetovne vojne.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Novo mesto

Ob 2.39 je bila na območju krajevne skupnosti Kandija-Grm in Žabja vas v Novem mestu zaradi okvare na daljnovodu prekinjena oskrba z električno energijo. Dežurni delavci Elektra Ljubljana so napako odpravili.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 14.10 se je na Štrbenkovi cesti v Velenju kombinirano vozilo zapeljalo pod višinsko oviro in se zagozdilo. Gasilci PGD Velenje so oviro odstranili z vozila ter sprostili promet v trgovsko poslovni objekt.

Ob 10.00 so v večstanovanjskem objektu na Aškerčevi cesti v Rimskih Toplicah gasilci PGD Rimske Toplice nudili pomoč pri prenosu obolele osebe v in iz stanovanja.

Izpostava Koper

Ob 8.39 sta iz stanovanjsko-poslovnega objekta v Prešernovi ulici v Izoli viseli kamniti plošči, ki sta ogrožali mimoidoče. Gasilci JZ GB Koper so plošči odstranili s stavbe.

Izpostava Kranj

Ob 14.06 so v objektu v naselju Bistrica pri Tržiču na Deteljici gasilci JZ GRS Kranj rešili osebo iz kabine okvarjenega dvigala. Dvigalo so izklopili in obvestili pristojni servis.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.41 so v Umekovi ulici na Viru, občina Domžale, gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe iz hiše do reševalnega vozila.

Ob 13.23 so v naselju Povodje, občina Vodice, gasilci PGD Polje pri Vodicah v prisotnosti policije vstopili v stanovanjsko hišo v kateri so našli preminulo osebo.

Ob 19.13 so v Repnjah, občina Vodice, gasilci PGD Repnje odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili dostop reševalcem NMP do onemogle osebe.

Izpostava Maribor

Ob 16.19 je na Trojiškem trgu v Sveti Trojici v Slovenskih Goricah v kurilnici stanovanjskega objekta iztekala voda zaradi napake na vodovodni napeljavi. Gasilci PGD Sveta Trojica so izčrpali okoli 15 kubičnih metrov vode.

Ob 19.16 so v hotelu Piramida v Mariboru ostali ujeti ljudje v okvarjenem dvigalu. Gasilci PGE Maribor so osebe rešili iz dvigala.

Izpostava Nova Gorica

Okoli 17.30 so iz struge reke Vipave v Vipavi gasilci GRC Ajdovščina prenesli poškodovano osebo do reševalnega vozila.

Izpostava Trbovlje

Ob 15.21 so na Logu, občina Hrastnik, gasilci PGD Hrastnik mesto prenesli obolelega krajan iz reševalnega vozila v stanovanje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 20.6.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.6.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.6.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.6.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 24.6.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 25.6.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 26.6.2017 (PDF datoteka)