Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (25. 6. 2019)

NESREČE DNE 24. 6. 2019

PLAZOVI

Izpostava Celje

Ob 16.22 se je na Vranskem iz gozda zakotalila večja skala in se ustavila ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Vransko so skalo deloma razbili in jo odstranili na dvorišče. V naslednjih dneh bo občina Vransko odstranila skalo.

NESREČE V GORAH

Izpostava Kranj

Ob 10.33 se je na Martuljških slapovih, občina Kranjska Gora, poškodovala planinka. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora, jo oskrbeli in pripeljali v SB Jesenice

Ob 12.06 se je na Kofcah, občina Tržič, poškodoval planinec. Na kraju so ga oskrbeli reševalci GRS Tržič. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo reševalcev na krovu je poškodovanca prepeljala v SB Jesenice.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.06 se je na Mali Mojstrovki, občina Bovec, pri padcu poškodoval planinec. Poškodovanca je posadka s helikopterjem SV v spremstvu združene ekipe HNMP-GRS prepeljala v SB Jesenice.

Ob 18.49 sta na planini Mangart v občini Bovec dva Madžarska planinca obnemogla ter nista upala sestopiti v dolino. Na pomoč jim je odhitel helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah ter jih prepeljal na letališče v Bovec.

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 10.33 se je v naselju Šentjanž pri Dravogradu, v občini Dravograd, med poukom športne vzgoje poškodoval dijak. Posredovala je ekipa ZRCK- enota NMP Ravne na Koroškem, ki je poškodovanca prepeljala v SB Slovenj Gradec.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Ptuj

Ob 11.00 se je v podjetju Agragold v Ormožu pri delu poškodoval delavec. Reševalci NMP Ormož so poškodovanca oskrbeli in odpeljali v SB Ptuj.

Ob 11.53 se je v podjetju Talum Kidričevo, občina Kidričevo, pri delu poškodoval delavec. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanca oskrbeli in odpeljali v UKC Maribor.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Novo mesto

Ob 20.26 so v naselju Slovenska vas, občina Šentrupert, posredovali prvi posredovalci iz Šentruperta in nudili pomoč reševalcem NMP Trebnje pri oskrbi obolele osebe.

Izpostava Slovenj Gradec

18.04 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal obolelo osebo iz SB Slovenj Gradec v UKC Maribor.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 19.26 je v Preserjih, občina Braslovče, prišlo do trčenja dveh motoristov. Posredovali so Gasilci PGD Braslovče in PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Žalec in Celje, odklopili akumulatorja na obeh motorjih in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Dve poškodovani osebi sta bili prepeljani SB Celje. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta Šentrupert–Letuš povsem zaprta za dobri dve uri.

Izpostava Koper

Ob 15.50 sta na Vojkovem nabrežju v Kopru trčili osebni vozil. Gasilci JZ GB Koper so nudili pomoč ekipi NMP pri prenosu poškodovanke v reševalno vozilo. Odpeljana je bila v SB Izola.

Izpostava Kranj

Ob 19.37 sta v Podlubniku v Škofji Loki trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci PGD Škofja Loka so kraj dogodka zavarovali, preprečili iztekanje nevarnih snovi in z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.14 so v Mostah pri Komendi, občina Komenda, pri bencinski črpalki trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Kamnik so na kraju pregledali štiri osebe, udeležene v nesreči.

Ob 17.13 so na Kamniški cesti v Šmarci trčila tri osebna vozila. Dve osebi sta se poškodovali. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanih, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče. Nudili so pomoč policiji, avtovleki ter usmerjali promet. Reševalci NMP Kamnik so osebi oskrbeli in ju odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.46 je v naselju Velika Preska, občina Litija, voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s cestišča na utrjeno bankino. Pri tem je vozilo dvakrat obrnilo na streho preden je na cestišču obstal na kolesih. Gasilci PGD Litija in Kostrevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč vlečni službi pri natovarjanju poškodovanega vozila in očistili posledice nesreče s cestišča. Reševalci NMP Litija so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v bolnišnico. Posredovali so tudi policisti.

Izpostava Nova Gorica
Ob 16.12 je na cesti Soča–Tenta, občina Bovec, padel motorist in se le lažje poškodoval. Gasilci PGD Bovec so motoristu nudili prvo pomoč, odstranili motor s cestišča in posuli iztekle motorne tekočine ter vozišče počistili.

Izpostava Postojna

Ob 13.16 sta na avtocesti Koper–Ljubljana pred počivališčem Ravne v občini Hrpelje - Kozina trčila tovorno in osebno vozilo Posredovali so gasilci PGD Materija in JZ GB Koper. Zavarovali so kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator na osebnem vozilu. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala. Oskrbela jo je ekipa reševalcev NMP Sežana.

Ob 19.59 se je zgodila prometna nesreča na cesti med mejnim prehodom Krvavi potok in Kozino, občina Hrpelje-Kozina, v kateri je bilo udeleženo kombinirano vozilo. Ena oseba je utrpela telesne poškodbe in je bil pripeljana v SB Izola. Posredovali so gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Sežana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 11.46 se je v naselju Hudi kot v občini Ribnica na Pohorju osebno vozilo obrnilo na streho. Poškodovali sta se dve osebi, ena od teh je bila ukleščena v vozilu. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi. Zavarovali so kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulator ter kraj nezgode posuli z vpojnimi sredstvi. Poškodovani osebi so reševalci prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.19 je na cesti Pameče–Sv. Danijel v občini Dravograd voznik s tovornim vozilom zapeljal s cestišča in se pri tem poškodoval. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem- enoti NMP Slovenj Gradec pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Slovenj Gradec.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Koper

Ob 14.18 je na Cesti na Markovec v Kopru zagorelo na balkonu stanovanja stanovanjskega bloka. Gasilci JZ GB Koper so izklopili elektriko, pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali z eksplozimetrom, ki ni zaznal nobenih posebnosti. Uničeno je okoli 60 kvadratnih metrov stanovanjske površine. Evakuiranih je bilo 24 stanovalcev, ki so se po pogašenem požaru vrnili v stanovanja. Za stanovalce poškodovanega stanovanja, bo poskrbljeno s strani Službe za zaščito in reševanje Mestne občine Koper.

Izpostava Kranj

Ob 19.28 so posredovali gasilci GARS Kranj in PGD Podbrezje v naselju Podbrezje, občina Naklo, kjer se je v osnovni šoli Podbrezje aktiviral javljalec ogljikovega monoksida. Gasilci so prostore prezračili, opravili so meritev prisotnosti nevarnega plina. Ugotovljena je napaka na peči, zato so naročili hišniku strokovni pregled peči.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.49 je v večstanovanjski hiši v Rožni ulici v Ljubljani smrdelo po zažganem. Stanovalec je v stanovanju zažgal papir. Gasilci GB Ljubljana so prezračili stanovanje.

Ob 16.43 je v naselju Ples, občina Moravče, zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Do prihoda gasilcev PGD Moravče in Peče na kraj so požar pogasili stanovalci sami z ročnim gasilnikom. Gasilci so prezračili prostore, pregledali prostor s termovizijsko kamero in iznesli ožgano pohištvo.

Ob 17.15 se je po stanovanjskem bloku na Poljanskem nasipu v Ljubljani širil vonj po zažganem. Gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana Mesto so pregledali objekt in v 7 nadstropju našli izvor. Stanovalcu je zagorel koš za smeti, ki pa ga je sam pogasil. Pregledali in prezračili so stanovanje. Materialne škode ni bilo.

Izpostava Maribor

Ob 6.00 je v ulici Cesta k Tamu v Mariboru v stanovanjskem objektu zagorelo v elektro omarici. Gasilci GB Maribor so požar pogasili in prezračili prostore.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Koper

Ob 5.21 je v Šalari v Kopru na parkirišču pred trgovskim centrom zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Izpostava Postojna

Ob 9.04 je na železniški progi v Rakeku, občina Cerknica, v treh tovornih vagonih tlel premog. Delavci SŽ so odklopili elektriko in ozemljili območje, gasilci PGD Rakek in Cerknica pa so kraj dogodka zavarovali ter pogasili tleči premog.

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

Izpostava Ljubljana

Ob 16.58 je v Strniševi ulici v Ljubljani pri zemeljskih delih gradbeni stroj poškodoval in prekinil plinovod. Poleg dežurne službe GEO plina in policije so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana. Zaprli so glavni ventil.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Celje

Ob 16.31 je bil v Kapli, občina Tabor, onesnažen potok Bolska. Gasilci PGE Celje so pregledali območje in ugotovili, da je voda onesnažena zaradi izpusta gnojnice v potok. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Maribor

Ob 20.31 je v naselju Rače v občini Rače – Fram iztekala nafta iz osebnega vozila. Gasilci JZZPR Maribor so zavarovali kraj dogodka in posipali madež v izmeri 50 X 100 metrov.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Koper

Ob 9.13 je v Sečovljah v občini Piran krajan naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika državna enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske regije sta odstranila na varno topovsko granato mase 30 kg kalibra 134 mm, ostanek 2. svetovne vojne.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Ljubljana

Ob 9.35 je na območju Kašlja v Ljubljani zaradi okvare transformatorja izpadla dobava električne energije okoli 2000 odjemalcem. Predviden čas odprave okvare je do 10.30.

Izpostava Postojna

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode v naselju Podstenjšek, občina Ilirska Bistrica, da je zaradi ugotovljene prisotnosti parazitov v pitni vodi na vodovodnem sistemu Podstenjšek potrebno vodo pred uporabo prekuhati.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 8.39 so v Tiroseku, občina Gornji Grad, gasilci PGD Nova Štifta v prisotnosti policije skozi okno vstopili v stanovanjsko hišo, kjer so našli mrtvo osebo.

Ob 12.00 so v ulici Simona Blatnika v Velenju gasilci IGE Premogovnik Velenje odstranili podrto drevo.

Izpostava Koper

Ob 17.00 so v Pečkih pri Sv. Antonu, občina Koper, gasilci JZ GB Koper odstranili in razžagali drevo, ki je viselo nad cesto.

Izpostava Kranj

Ob 13.15 so na Cesti maršala Tita na Jesenicah gasilci GARS Jesenice s tehničnim posegom iz kabine okvarjenega dvigala rešili ujeto osebo. Dvigalo so izklopili in obvestili pristojni servis.

Ob 14.21 so na Predilniški cesti v Tržiču gasilci PGD Tržič in GARS Kranj s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo s strehe objekta ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP Tržič.

Izpostava Murska Sobota

Ob 7.24 so v Slovenski ulici v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota pričeli s črpanjem meterorne vode iz jaška dvigala v trgovski stavbi. Izčrpali so okrog pol kubičnega metra vode.

Ob 10.12 so iz stanovanjskega bloka v Slovenski ulici v Murski soboti gasilci PGD Murska Sobota izčrpali okoli 4 kubične metre meteorne vode.

Ob 12.33 so v naselju Moravci v Slovenskih Goricah, občina Ljutomer, gasilci PGD Ljutomer s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja ter pomagali službi nujne medicinske pomoči pri prenosu starejše onemogle osebe iz stanovanja.

Ob 13.42 se je na gradbišču v Nemčavcih, občina Murska Sobota, na strehi objekta težje poškodoval delavec. Gasilci PGD Murska Sobota so z avtolestvijo pomagali reševalcem oskrbeti poškodovanca.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 18.6.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.6.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.6.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.6.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.6.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.6.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 24.6.2019 (PDF datoteka)