Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (22.10.2018)

NESREČE DNE 21. 10. 2018

POTRESI

Izpostava Brežice

Ob 20.48 so po podatkih Agencije RS za okolje, Urad za seizmologijo, seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,1 v bližini Šentjerneja, 79 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Kostanjevice na Krki in Krškega. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

MOČAN VETER

Izpostava Koper

Ob 13.34 je na Nazorjevem trgu v Kopru močan veter razbija okna na bloku, ki je v fazi adaptacije. Posredovali so policisti, gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi-Čežarji in Marjetica Koper, ki so pritrdili vrata in okna in tako preprečili nadaljnjo razbijanje šip. Počistili so tudi steklo, ki je padlo na parkirišče in ulico.

PREKINITEV PROMETA ZARADI NARAVNIH POJAVOV

Izpostava Nova Gorica

Med 12.11 in 17.35 je na odseku hitre ceste Ajdovščina–Vipava, občina Vipava, burja v sunkih dosegala hitrost od 80 do 100 kilometrov na uro. Uvedena je bila zapora prometa 1. stopnje. Zapora je veljala za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

Med 12.41 in 15.08 je na odseku regionalne ceste Podnanos–Manče–Vipava v občini Vipava burja v sunkih dosegala hitrost od 80 do 100 kilometrov na uro. Uvedena je bila zapora prometa 1. stopnje. Zapora je veljala za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

Ob 22.32 je na cesti H4, Razdrto–Nova Gorica, med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.
Dne 22. 10. 2018 ob 2.55 je bila ukinjena zapora 1.stopnje. Cesta je normalno prevozna.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Kranj

Med 10.19 in 10.43 je delavcema v jeklarni Acroni na Koroški Beli, občina Jesenice, med delom prišlo v oči apno. Gasilci GARS Jesenice so obema nudili prvo pomoč in ju prepeljali v SB Jesenice.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Maribor

Ob 9.36 so gasilci PGD Zlatoličje posredovali v Zlatoličju, občina Starše, kjer so s pomočjo AED pomagali pri reševanju obolele osebe.

Ob 15.03 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor opravil prevoz obolele osebe iz Poljčan v UKC Maribor.

Izpostava Postojna

Ob 9.06 so v Ulici 1. maja v Sežani gasilci ZGRS Sežana nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri prenosu obolele osebe iz drugega nadstropja večstanovanjske zgradbe v reševalno vozilo.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 16.18 je na Goričici v občini Šentjur osebno vozilo zbilo kolesarja. Poškodovanega kolesarja so na kraju dogodka oskrbeli reševalci NMP Celje in ga nato prepeljali v SB Celje.

Ob 19.13 sta v Ojstriški vasi, občina Tabor, trčila dva kolesarja. Poškodovanima kolesarjema so nudili nujno medicinsko pomoč reševalci NMP Celje.

Izpostava Kranj

Ob 19.47 sta na Kokrici, občina Kranj, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem, razsvetljevali kraj dogodka, ter očistili cesto. Pri trčenju se je poškodovala ena oseba.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.59 sta na Gorenjski cesti v Medvodah čelno trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 16.49 sta v križišču Tomačevske ceste in Clevelandske ulice v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer je eno vozilo podrlo semafor. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanko na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.17 sta na južni ljubljanski obvoznici, med priključkom Ljubljana Rudnik in priključkom Ljubljana center, v smeri Kozarij, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja na vozilih. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju dogodka oskrbeli dve poškodovani osebi.

Izpostava Murska Sobota

Ob 1.02 je v naselju Mala Polana, občina Velika Polana, voznik z osebnim vozilom trčil v ograjo. Poškodovanih ni bilo. Posredovali so gasilci IGE Nafta Lendava ter odklopili akumulator vozila, osvetljevali ter sanirali mesto dogodka.

Ob 18.44 sta v naselju Rakičan, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulatorja na vozilih, zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji in delavcem cestnega podjetja. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci PHE Murska Sobota.

Izpostava Nova Gorica

Ob 5.47 je na hitri cesti Vipava–Ajdovščina, občina Vipava, osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo in zapeljalo s ceste. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Vipava so nudili pomoč reševalcem NMP in policistom, nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulator in počistili cestišče. Ena oseba je izgubila življenje, tri so reševalci ZD Ajdovščina in ZD Gorica odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Izpostava Ptuj

Ob 16.52 je v naselju Mihalovci, občina Ormož, osebno vozilo zapeljal s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in usmerjali promet. Ena osebo so reševalci NMP Ormož oskrbeli na kraju dogodka.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 0.43 je v kraju Žahenberc, občina Rogatec zagorelo v garaži objekta. Gasilci PGD Rogatec in Donačka gora so požar pogasili, pregledali objekt in sanirali požarišče. Objekt je poškodovan.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.36 je v Hubadovi ulici v Ljubljani v garažah gorel kup odpadnega papirja. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili.

Izpostava Novo mesto

Ob 12.06 so v naselju Hrastulje v Škocjanu opazili ožgano fasado na stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Škocjan so odprli deset kvadratnih metrov fasade, pogasili žareče mesto in pregledali objekt s termovizijsko kamero. Vzrok požara in višino škode bodo raziskale pristojne službe.

Ob 16.48 so v Šmihelu v Novem mestu zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar pogasili.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Maribor

Ob 14.50 so gasilci GB Maribor in gasilci PGD Maribor-mesto posredovali v naselju Pekel, občina Maribor, kjer je nekdo zažgal kup odpadkov in ogenj pustil brez nadzora. Gasilci so ogenj pogasili, materialna škoda ni nastala.

Izpostava Ptuj

Ob 0.27 je v Dornavi zagorel kup odpadkov na hmeljišču. Posredovali so gasilci PGD Dornava, Gabrnik in Polenšak, ki so požar pogasili.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Koper

Ob 19.23 je na Vojkovem nabrežju v Kopru zagorel zabojnik za komunalne odpadke. Gasilci JZ GB Koper so požar pogasili. Zabojnik je v celoti zgorel.

Izpostava Kranj

Ob 0.12 so na Cesti bratov Stražišarjev na Jesenicah zagoreli trije zabojniki za smeti. Gasilci GARS Jesenice so požar pogasili. Zabojniki so uničeni.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Brežice

Ob 15.59 je na mejnem prehodu Obrežje, občina Brežice, iz osebnega vozila iztekalo pogonsko gorivo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli razlito pogonsko gorivo ter nudili pomoč vlečni službi.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 11.30 so na Pohorski cesti v Zrečah gasilci PGD Zreče s tehničnim posegom rešili ujeto osebo iz okvarjenega dvigala.

Izpostava Ljubljana

Ob 10.36 sta na Poti Draga Jakopiča v Ljubljani gasilca GB Ljubljana s tehničnim posegom odprla vhodna vrata stanovanjske hiše, na katerih se je zaskočila ključavnica. Omogočila sta lastnici vstop v hišo, v kateri so ostali zaklenjeni otroci.

Ob 16.38 so v Višnarjevi ulici v Medvodah gasilci PGD Preska-Medvode ob prisotnosti policije skozi balkonska vrata vstopili v stanovanjsko hišo, od znotraj odprli vhodna vrata hiše in omogočili vstop reševalcem NMP Ljubljana do obolele osebe.

Izpostava Postojna

Ob 11.12 je v ulici Ivana Turšiča v Sežani, zaradi okvare iztekala voda iz grelnika v kopalnici stanovanja večstanovanjske zgradbe. Gasilca ZGRS Sežana sta zaprla dovod vode ter s tehničnim posegom preprečila nadaljnje iztekanje do prihoda servisne službe.


nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 15.10.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.10.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.10.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.10.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.10.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.10.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.10.2018 (PDF datoteka)