Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (18.12.2018)

NESREČE DNE 17. 12. 2018

POTRESI

Izpostava Celje

Ob 0.20 so po podatkih Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,4 v bližini Rogaške Slatine, 91 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Rogaške Slatine in Poljčan z okolico. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Kranj

Ob 11.02 so na Cesti Janya Bobnarja v Cerkljah, občina Cerklje na Gorenjskem, gasilci PGD Cerklje oživljali osebo do prihoda reševalcev NMP Kranj.

Ob 12.21 so gasilci PGD Srednja Dobrava, občina Radovljica, nudili pomoč pri oživljanju osebe. Oseba je bila odzivna in predana reševalcem NMP Radovljica.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.47 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljal obolelo osebo iz šempetrske bolnišnice v UKC Ljubljana.

Izpostava Ptuj

Ob 15.27 so v Stogovcih, občina Majšperk, posredovali prvi posredovalci PGD Ptujska Gora. Obolelo osebo so oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Kranj

Ob 14.14 je policija zaprosila za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na območju Kovorja, občina Tržič. Gasilci PGD Kovor, vodniki reševalnih psov SIP in ZRPS so sodelovali pri iskanju. Kasneje so zaprosili še za iskanje iste osebe na območju Lipnice, občina Radovljica. Aktivirani so bili PGD Lancovo in GRS Radovljica. Ob 16.04 je pogrešana oseba sama prišla domov.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 14.30 je na avtocesti Ljubljana–Celje pred cestninsko postajo Vransko v občini Vransko prišlo do prometne nesreče z udeležbo tovornega in dveh osebnih vozil, od katerih je eno vleklo prikolico. Posredovali so gasilci PGE Celje in CZR Domžale, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Zaradi nesreče ja bila avtocesta zaprta za ves čas trajanja intervencije.

Izpostava Kranj

Ob 23.43 se je na avtocesti v bližini Šenčurja osebno vozilo prevrnilo na bok. Voznik se je nepoškodovan iz vozila rešil sam. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj. Kraj dogodka so zavarovali in osvetlili, na vozilu odklopili akumulator ter z absorbentom posuli razlite tekočine. Vozilo so postavili na kolesa in nato na vlečno vozilo.

Izpostava Murska Sobota

Ob 13.20 je v kraju Turjanci, občina Radenci, prišlo do trčenja osebnega vozila z tovornim vozilom, pri tem se je ena oseba poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem in iztekle tekočine posuli z absorpcijskimi sredstvi. Poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v bolnišnico.

Izpostava Postojna

Ob 13.01 je na avtocesti Unec–Logatec, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in naletno varovanje, odklopili akumulator, nudili pomoč NMP Cerknica ter umaknili avtomobil iz vozišča. Poškodovana je bila ena oseba in prepeljana v UKC Ljubljana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 10.39 sta na obvoznici v Radljah ob Dravi trčila tovorno vozilo in osebni avtomobil, ob trčenju pa se je tovornjak, ki je bil naložen s hlodovino, prevrnil v obcestni jarek. Gasilci PGD Radlje so iz osebnega vozila s tehničnim posegom rešili eno osebo, ki je bila zaradi poškodb odpeljana v UKC Maribor. Cesta je bila v času intervencije zaprta za ves promet.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 21.38 so v kraju Črnova, občina Velenje zagoreli produkti nepopolnega gorenja v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vinska gora in Bevče, ki so požar pogasili, dimnik ohladili in odstranili produkte nepopolnega gorenja. Opravili so pregled s termovizijsko kamero, kjer pa niso ugotovili posebnosti.

Izpostava Kranj

Ob 16.11 so se v Zmincu, občina Škofja Loka, vžgale saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofja Loka so goreče saje pogasili, pregledali so dimnik in okolico s termovizijsko kamero, očistili dimniško tuljavo in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 17.30 je na Trati, občina Gorenja vas - Poljane, gorelo v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Gorenja vas so na kraju ugotovili, da lastnik sam v strnjenem naselju izžiga dimnik. Gasilci so saje pogasili.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.48 so v Motniku v občini Kamnik v dimniku stanovanjske hiše zagorele saje. Gasilci PGD Motnik in Kamnik so počakali do izgoretja saj, očistili dimno tuljavo in pregledali okolico dimnika s toplotno kamero.

Ob 17.17 je v stanovanju na Muljavi, občina Ivančna Gorica, zagorel adventni venček na mizi. Še pred prihodom gasilcev PGD Muljava in Stična na kraj, je manjši požar, ki je poškodoval mizo, sam ugasnil. Gasilci so s tehničnim posegom preko balkona vstopili v stanovanje, iznesli mizo ter pregledali in prezračili stanovanje.

Izpostava Maribor

Ob 0.33 je na Novi ulici v Račah, občina Rače-Fram, v večstanovanjski stavbi zagorel sušilni stroj v kletnih prostorih objekta. Gasilci PGD Rače, Fram, Podova, Gorica in GB Maribor so požar pogasili in prezračili prostore. Materialna škoda še ni ocenjena.

Ob 19.49 so na Okoški gori, občina Oplotnica, zagorele saje v dimniku objekta. Pri tem je zagorel leseni opaž okoli dimnika. Gasilci PGD Oplotnica so opaž pogasili in odstranili ter varovali dimnik do izgoretja saj.

Izpostava Murska Sobota

Ob 16.38 je v kraju Dobrovnik prišlo do dimniškega požara. Posredovali so gasilci PGD Dobrovnik, ki so nadzorovali gorenje in dimnik pregledali.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Koper

Ob 10.17 je na Fazanu v Portorožu, občina Piran, gorela palma. Manjši požar so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.56 je bil opažen požar na travniški površini v bližini vasi Orehovica, občina Vipava. Posredovali so gasilci PGD Podnanos, ki so požar na površini približno 200 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 21.20 so v kraju Kromberk v občini Nova Gorica, gasilci GE JZGRD Nova Gorica pogasili goreči kup odpadlega listja.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Maribor

Ob 20.29 sta v naselju Bezena, občina Ruše, zagorela dva komunalna zabojnika. Gasilci PGD Ruše so požar pogasili. Zabojnika sta uničena.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Koper

Ob 10.12 so gasilci JZ GB Koper posredovali pri odpravljanju posledic onesnaženja v reki Rižani pri Bertokih v občini Koper. Odstranili so pivnike in ugotovili, da se je količina onesnažene snovi povečala. Nadaljnje čiščenje je prevzelo Vodnogospodarsko podjetje Drava. Povzročitelja onesnaženja išče policija.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.13 je za trgovino na Prvomajski ulici v Novi Gorici izteklo gorivo iz poškodovanega rezervoarja tovornjaka. Gasilci JZ GRD so prečrpali preostalo gorivo in nevtralizirali približno 10 litrov razlitega goriva. Delavci iz komunalnega podjetja so cesto počistili.

Ob 14.55 je bil v reki Soči v Kanalu, občina Kanal, opažen večji oljni madež. Gasilci iz JZ GRD Nova Gorica so na kraju ugotovili, da so v podjetju Plastik Kanal polili približno 20 litrov strojnega olja, ki je po bližnjem potoku prišlo v strugo reke. Postavili so vpojno črevo, ki ga bodo v naslednjih dneh odstranili.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.52 je na Gosposvetski ulici v Slovenj Gradcu iz parkiranega vozila izteklo motorno olje. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so oljni madež nevtralizirali in preprečili onesnaženje sistema za odvodnjavanje meteornih vod.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 11.47 se je na cesti Gotovlje – Sv. Jedert, občina Žalec, podrlo drevo čez cesto. Gasilca PGD Gotovlje in občan z delovnim strojem so odstranili drevo s ceste.

Izpostava Ljubljana

Ob 11.08 so na Glavarjevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem so našli dementno osebo in jo v oskrbo predali reševalcem NMP Ljubljana.

Ob 12.35 je bila v stanovanju v Archinetovi ulici v Ljubljani neodzivna oseba. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop v stanovanje reševalcem UKC Ljubljana. V stanovanju je bila oseba, ki ni kazala znakov življenja.

Ob 20.54 so v ulici Pod Strahom v občini Škofljica gasilci PGD Lavrica odprli vrata stanovanjske hiše, kjer so našli mrtvo osebo.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 11.12.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 12.12.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 13.12.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.12.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.12.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.12.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.12.2018 (PDF datoteka)