Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (19.8.2018)

NESREČE DNE 18. 8. 2018

NESREČE V GORAH

Izpostava Celje

Ob 11.59 si je pri Koči na Korošici, občina Luče, planinec poškodoval nogo in sam ni mogel hoditi. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki je planinca v spremstvu dežurne ekipe GRS z Brnika prepeljal do vojaškega heliporta v Celju, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Celje in z reševalnim vozilom odpeljali v SB Celje.

Izpostava Kranj

Ob 7.18 si je na Rodici, občina Bohinj, tuj pohodnik poškodoval gleženj. Reševalci GRS Bohinj so ga prenesli do terenskega vozila in prepeljali v dolino.

Ob 19.19 je na markirani poti do Doma Planika, občina Bohinj, padel planinec ter si poškodoval glavo in ramo. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS z Brnika so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli, posadka s helikopterjem Slovenske vojske pa ga je prepeljala v SB Jesenice.

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.40 je pohodniku na Mrzlem vrhu v občini Tolmin postalo slabo. V njegovi bližini sta bila takrat člana GRS Tolmin, ki sta pohodniku nudila prvo pomoč ter ga nato pospremila v dolino.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Koper

Ob 8.00 je med izvajanjem elektroinštalacijskih del v Bertokih, občina Koper, delavec padel z lestve in si poškodoval zapestje. Odpeljan je bil v Izolsko bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 10.15 se je v Andražu nad Polzelo, občina Polzela, oseba zgrudila brez znakov življenja. Posredovali so gasilci PGD Andraž nad Polzelo, ki so osebo oživljali do prihoda reševalcev.

Izpostava Maribor

Ob 12.06 so prvi posredovalci iz PGD Šmartno na Pohorju posredovali v naselju Bojtina v občini Slovenska Bistrica in pomagali oboleli osebi do prihoda reševalcev iz NMP Slovenska Bistrica.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.12 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljal obolelo osebo iz Idrije v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Izpostava Ptuj

Ob 14.58 je posadka s policijskim helikopterjem v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo iz Cvetkovcev, občina Ormož, v UKC Maribor. Gasilci PGD Cvetkovci so zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali reševalcem NMP Ormož pri prenosu obolele osebe.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Brežice

Ob 18.19 sta v naselju Dolenji Boštanj v občini Sevnica trčila osebno vozilo in kolesarka. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP ZD Sevnica so poškodovanko oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Izpostava Celje

Ob 10.26 je v Spodnji Rečici, občina Laško, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. V nesreči sta se dve osebi lažje telesno poškodovali in bosta sami poiskali zdravniško oskrbo.

Ob 15.36 je na viaduktu Škedenj v smeri Celja, občina Slovenske Konjice, voznica z osebnim vozilom podrsala ob varovalno ograjo, pri čemer je prišlo do manjšega izteka motornih tekočin. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine z absorbentom. Reševalci NMP Konjice so pregledali potnike, ki pa niso bili poškodovani.

Ob 15.31 je v Ravnah, občina Šoštanj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča, se prevračalo po travniku, med prevračanjem pa je voznik padel iz vozila. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč reševalcem NMP Velenje, ki so poškodovanega prepeljali v celjsko bolnišnico.

Izpostava Koper

Ob 13.02 sta na hitri cesti na razcepu Sermin v smeri Kopra trčili osebni vozili. Nastala je gmotna škoda. Gasilci GB Koper so odklopili akumulatorja in zavarovali kraj nesreče.

Izpostava Kranj

Ob 8.01 sta se na krožnem križišču na Kidričevi cesti v Škofji Loki zaletela tovorno in kombinirano vozilo. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka in jo prepeljali v ZD Škofja Loka. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine na vozišču ter nudili pomoč vlečnim službam pri odvozu poškodovanih vozil.

Ob 8.12 je na avtocesti na odseku Kranj vzhod–Kranj zahod, pred izvozom Kranj zahod, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče zavarovali in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.49 je v Šentjakobu, občina Ljubljana, prišlo do trčenja treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine ter odstranili poškodovana vozila s ceste. Reševalci RP Ljubljana so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.

Ob 21.12 sta na regionalni cesti Ljubljana–Celje, pod naseljem Trojane, občina Lukovica, v krožišču trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale, PGD Blagovica, Lukovica, Prevoje in Trojane so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale in policiji. V nesreči so se poškodovale tri osebe. Reševalci so jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Postojna

Ob 3.51 je v Lipici pri bencinski črpalki Petrol, občina Sežana, padel motorist. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, ki so na kraju dogodka nudili pomoč policiji z razsvetljevanjem kraja nesreče. Poškodovani motorist je pobegnil z kraja nesreče.

Ob 14.03 je na magistralni cesti med Divačo in Senožečami, občina Divača, voznik motornega kolesa padel po cestišču in se lažje telesno poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Senožeče in ZGRS Sežana, ki so zavarovali mesto prometne nesreče in odklopili akumulator na motornem kolesu. Reševalci NMP Sežana so poškodovanega motorista prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Izpostava Ptuj

Ob 17.18 je v Žerovincih, občina Ormož, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča. Gasilci PGD Ormož in Ljutomer so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, počistili iztekle tekočine in počistili cestišče. V nesreči se je voznica poškodovala in bila z reševalnim vozilom prepeljana v ZD Ormož.

Ob 18.35 sta v naselju Bukovci, občina Markovci, trčila osebno vozilo in štirikolesnik. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP pri oskrbi dveh ponesrečencev, odklopili akumulatorja na vozilih ter počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanko odpeljali v UKC Maribor, poškodovanega pa v SB dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 17.08 je v Otiškem vrhu, občina Dravograd, na regionalni cesti padel voznik motornega kolesa in se pri padcu poškodoval. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nesreče ter pomagali reševalcem ZRCK pri oskrbi ponesrečenca. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Slovenj Gradec.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Koper

Ob 18.28 je v Ulici IX. korpusa v Izoli zagorelo v pritličnem stanovanju večstanovanjskega objekta. Gasilci JZ GB Koper, PGD Izola in Korte so iz stanovanja rešili psa in požar pogasili. Preventivno so evakuirali vse stanovalce iz objekta ter pregledali in prezračili prostore. Tri osebe so bile zaradi vdihavanja dima odpeljane v izolsko bolnišnico. Ostali stanovalci so se lahko vrnili v svoje domove. Ogenj je stanovanje povsem uničil.

Ob 23.01 so gasilci JZ GB Koper in PGD Hrvatini intervenirali v Hrvatinih, kjer je zagorel nadstrešek letne kuhinje sredi oljčnika. Požar so pogasili.

Izpostava Maribor

Ob 21.58 so gasilci GB Maribor, PGD Radvanje in Studenci posredovali na Metelkovi ulici v Mariboru, kjer je prišlo do požara lesenega, nestanovanjskega objekta. Gasilci so požar pogasili. Uničena je polovica objekta.

Izpostava Postojna

Ob 16.25 je Stari vasi, občina Postojna, zagorela lesena baraka. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so gorečo barako pogasili. Baraka je delno uničena.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Brežice

Ob 16.17 je na Cesti svobode v Brežicah v bližini poslovnega objekta zagorelo plastično korito za rože. Gasilci PGD Brežice so požar pogasili.

Izpostava Celje

Ob 23.36 je na Kocbekovi ulici v Celju občan kuril v naravi, zato se je širi dim in smrad. Gasilci PGE Celje in PGD Ljubečna so ogenj pogasili ter pregledali okolico.

Izpostava Koper

Ob 13.00 je zagorela trava v naselju Jelarji, občina Koper. Gasilci GB Koper, PGD Dekani in Hrvatini so požar na površini približno 40 kvadratnih metrov pogasili.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.33 je zagorela trava ob Obvozni cesti v Ljubljani. Ogenj na površini okoli pet kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Izpostava Postojna

Ob 14.05 je pri naselju Klenik, občina Pivka, gorelo v naravnem okolju. Gasilci PGD Pivka so pogasili požar borovega gozda na površini okrog enega hektarja.

Ob 18.25 je gorelo ob železniški progi med Gornjimi Ležečami in Vremami v občini Divača. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, PGD Senožeče in Divača ter pogasili požara na dveh lokacijah ob železniški progi. Pogorela je trava na površini 50 kvadratnih metrov. Večje škode ni bilo.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Ljubljana

Ob 3.08 so gasilci GB Ljubljana na Tomažičevi ulici v Ljubljani pogasili štiri goreče zabojnike za komunalne odpadke in dve goreči drevesi. Zabojniki so uničeni.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Maribor

Ob 9.40 je pohodnica ob smučišču pri trikotni jasi na Mariborskem Pohorju, občina Maribor, našla neeksplodirano ubojno sredstvo. Policija je zavarovala kraj najdbe, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije pa sta minometno mino iz obdobja druge svetovne vojne odstranila in prepeljala v začasno skladišče.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Ptuj

Ob 10.16 je bila na območju občine Ormož motena oskrba z električno energijo. Brez oskrbe z električno energijo je ostalo 1121 odjemalcev. Napako so odpravili delavci Elektro Maribor.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Koper

Ob 19.57 so v dvigalu stanovanjskega bloka na Krožni cesti v Kopru ostale ujete štiri osebe. Gasilci JZ GB Koper so s tehničnim posegom odprli vrata dvigala in rešili osebe.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.56 se je v kraju Cerkno voznik manjšega traktorja prevrnil čez obrežno škarpo in se poškodoval. Na kraju so mu prvo pomoč nudili domačini in ga sami odpeljali v bližnji zdravstveni dom. Gasilci PGD Cerkno so traktor dvignili in postavili nazaj na kolesa.

Izpostava Trbovlje

Ob 6.58 je voznica z dostavnim kamionom na Trgu revolucije, občina Trbovlje, pretrgala telefonski kabel. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so potegnili kabel s kamiona. Obveščen je dežurni delavec Telekoma.

Ob 21.30 so v naselju Slatno na Dolu pri Hrastniku, občina Hrastnik, gasilci PGD Dol pri Hrastniku z absorpcijskim sredstvom posuli in očistili mastni madež s cestišča.
nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 12.8.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 13.8.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 14.8.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 15.8.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.8.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.8.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.8.2018 (PDF datoteka)