Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (22.6.2018)

NESREČE DNE 21. 6. 2018

MOČAN VETER

Izpostava Maribor

Ob 21.27 je močan sunek vetra v Goriški ulici v Mariboru odkril pločevinasto streho na jašku dvigala stanovanjskega bloka. Gasilci GB Maribor so jašek pokrili in kritino začasno pritrdili z vrvjo.

Ob 20.20 je na območju občine Kungota močan veter podrl drevo in odkril streho na stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Zg. Kungota, ki so odstranili drevo z električnih žic in nato prekrili odkrito streho.

Ob 20.40 so v Spodnji Gorici, občina Rače-Fram, gasilci PGD Gorica odstranili podrto drevo s ceste.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 21.05 je v Šmartnem, občina Slovenj Gradec, močan veter odkril del strehe na stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Šmartno, ki so razkriti del strehe prekrili s folijo.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 11.10 sta posadka s helikopterjem SV in dežurna ekipa HNMP poleteli v Nazarje, od koder so prepeljali obolelo osebo v UKC Ljubljana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Izpostava Kranj

Ob 17.34 je na Kranjski cesti v Radovljici oseba padla v nezavest. Gasilci PGD Radovljica so izvajali temeljne postopke oživljanja do prihoda reševalcev NMP Radovljica in jim nudili pomoč pri prenosu v reševalno vozilo.

Izpostava Murska Sobota

Ob 10.20 je posadka s helikopterjem LPE v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poletela v Ljutomer, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Ljutomer so varovali helikopterski pristanek in pomagali pri prenosu obolele osebe.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.03 se je na območju mesta Idrija pričela iskalna akcija za pogrešano osebo. Poleg policije so v iskalni akciji sodelovali gasilci PGD Idrija, reševalci GRS Tolmin, pripadniki Kinološke zveze Slovenije in Zveze reševalnih psov Slovenije. Pogrešano osebo so našli mrtvo.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Brežice

Ob 10.20 sta na Černelčevi cesti v Brežicah trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, posipali razlite motorne tekočine, počistili cestišče in nudili pomoč avto vleki. Reševalci NMP Brežice so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Celje

Ob 16.38 sta na Rimski cesti v Laškem trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in nudili pomoč policiji. Poškodovala se je ena oseba. Reševalci NMP Laško so jo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Izpostava Koper

Ob 7.57 se je na cesti Na Logu, občina Ankaran, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci JZ GB Koper so odklopili akumulator, zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Kranj

Ob 4.32 se je v naselju Podljubelj, občina Tržič, osebno vozilo prevrnilo na streho. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Tržič. Gasilci JZ GRS Kranj in PGD Tržič so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, zatesnili prebit rezervoar in preprečili nadaljnje iztekanje nevarnih tekočin, dvignili vozilo ter z vpojnim sredstvom posuli na vozišču razlite motorne tekočine. Dežurni delavci CO Kranj so cesto očistili. Na kraju je bila prisotna policija.

Ob 12.27 je v Bohinjski Beli, občina Bled, vozilo zapeljalo z vozišča. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo, iz vozila rešili poškodovano osebo, nudili so pomoč reševalcem NMP Bled, s tehničnim posegom prestavili vozilo nazaj na vozišče ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine.

Ob 16.27 sta na obvoznici Zlato Polje, občina Kranj, trčili osebni vozili. Dve osebi sta se poškodovali. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz poškodovanega vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Kranj, odklopili akumulatorja ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.23 sta v kraju Kromberk, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Pri tem sta se dve osebi lažje poškodovali. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali mesto dogodka ter opravili nevtralizacijo razlitih tekočin in odklop akumulatorjev.

Izpostava Postojna

Ob 10.47 se je na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, občina Divača, voznik z osebnim vozilom prevrnil in obstal med odbojnima ograjama na sredini avtoceste. V nesreči so se tri osebe poškodovale. Gasilci ZGRS Sežana, PGD Postojna in Senožeče so zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP in delavcem DARS-a. Reševalci NMP Postojna in Sežana so poškodovance oskrbele in prepeljale v SB Izola.

Izpostava Ptuj

Ob 12.11 sta na Ljutomerski cesti v Ormožu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posipali razlite motorne tekočine po cestišču, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe in odmaknili vozilo s ceste.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 15.23 je na Mariborski cesti v Dravogradu voznik z osebnim vozilom povozil otroka. Poškodovanega otroka so reševalci ZRCK Koroške na kraju oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 11.20 je na Gomilskem, občina Braslovče, zagorel objekt opuščene kurje farme. Aktivirani so bili gasilci PGD Gomilsko, Braslovče, Letuš, Ločica ob Savinji, Žalec, Ojstriška vas-Tabor in Kapla-Pondor. Objekt, ki je bil že pred časom poškodovan v požaru in opuščen, je tokrat pogorel do prve betonske plošče. Gasilci so le varovali okoliške objekte. O dogodku je bil obveščen tudi OKC Celje.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.50 je v Podkraju, občina Litija, v stanovanjski hiši zagorela napačno priključena klimatska naprava. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili in objekt prezračili ter preventivno pregledali. Dežurni delavec elektro Ljubljana je odklopil elektriko, reševalci NMP Litija pa so na kraju oskrbeli dve osebi, ki sta se nadihali dima in ju prepeljali v UKC Ljubljana.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Celje

Ob 10.37 je v naselju Črni vrh v občini Tabor zagorel traktor. Domačini so traktor umaknili od gospodarskega poslopja pred prihodom gasilcev PGD Ojstriška vas Tabor, Kapla Pondor in Loke, ki so požar pogasili.

Izpostava Maribor

Ob 16.45 je na njivi ob Jurčičevi ulici v Zgornji Polskavi, občina Slovenska Bistrica, zagorel traktor s prikolico nakladalko, polno sena. Gasilci PGD Zgornja Polskava in Slovenska Bistrica so požar pogasili in odklopili akumulator na traktorju. Traktor in prikolica sta v celoti uničena. Obveščene so bile pristojne službe.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Brežice

Ob 21.37 je pri naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorelo strnišče. Gasilca PGE Krško sta požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov pogasila.

Izpostava Ljubljana

Ob 20.14 so v Črni vasi, občina Ljubljana, gasilci PGD Barje in GB Ljubljana pogasili travniški požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov.

Izpostava Murska Sobota

Okrog 16.00 je zagorelo strnišče izven naselja Dolga vas v občini Lendava. Gasilci PGD Dolga vas so pogasili goreče strnišče na površini okrog 50 arov.

Izpostava Nova Gorica

Ob 21.24 je pri naselju Prapetno, občina Tolmin, gorelo na travniku. Gasilci PGD Tolmin so pogasili okoli 100 kvadratnih metrov suhe trave.

Izpostava Postojna

Ob 17.44 so v naselju Prešnica, občina Hrpelje - Kozina, ob železniški progi na štirih lokacijah zagoreli suha trava, grmičevje in listnati gozd. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana ter PGD Materija, Divača, Senožeče in Lokev, ki so požare na skupni površini dveh hektarjev pogasili.

Izpostava Ptuj

Ob 19.01 je v Gorišnici v istoimenski občini gorelo strnišče. Gasilci PGD Gorišnica so požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov omejili in pogasili.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Ljubljana

Ob 1.24 je v Hafnarjevi ulici v Ljubljani zagorel PVC zabojnik za komunalne odpadke. Še pred prihodom gasilcev so stanovalci pogasili požar. Gasilci GB Ljubljana so požarišče zalili z vodo.

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.44 je bila v Šempetru pri Novi Gorici poškodovana plinska napeljava vkopana v zemlji. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so opravili detekcijo plinov in ugotovili izhajanje. Gasilci PGD Šempeter so izvajali požarno stražo, izvajalec del pa je opravil izkop in odpravil poškodbo.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Ljubljana

Ob 16.07 je na cesti Šmartno pri Litiji–Bogenšperk v kraju Črni potok, občina Šmartno pri Litiji, iz preluknjanega rezervoarja tovornega vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGD Šmartno pri Litiji in Litija so zavarovali kraj dogodka, preprečili nadaljnje iztekanje goriva, potegnili tovorno vozilo s ceste na parkirišče in z vpojnimi sredstvi posuli po cestišču izteklo gorivo.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 16.10 je na parkirišču na Mariborski cesti v Radljah ob Dravi iz rezervoarja tovornega vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so sanirali iztekanje, prečrpali okoli 300 litrov goriva in z vpojnim sredstvom posuli devet kvadratnih metrov površine. Do onesnaženja okolja ni prišlo.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Koper

Ob 12.07 so na gradbišču na Sv. Katarini, občina Ankaran, naleteli na nemško protitankovsko mino iz obdobja II. svetovne vojne. Obveščene so bile vse pristojne službe. Pripadniki državne enote za varstvo pred NUS Notranjske in Ljubljanske regije so se zaradi velike ogroženosti odločili, da jo uničijo na kraju najdbe. Policisti in gasilci JZ GB Koper so izvajali varovanje na kopnem, čoln Pristaniške kapitanije Koper z ekipo pa varovanje na morju.

Izpostava Kranj

Ob 17.36 je bilo v naselju Lahovče, občina Cerklje na Gorenjskem, najdeno neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije sta ročno bombo brez varovalke uničila na kraju najdbe. Gasilci PGD Lahovče so kraj dogodka zavarovali.

Izpostava Nova Gorica

OB 12.26 so v kraju Stara Gora, občina Nova Gorica, pri obnovi vodovodnega omrežja naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije so odstranili na varno topovsko granato, kalibra 75 mm, mase 7 kg, italijanskega porekla, ostanek iz obdobja I. svetovne vojne.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Kranj

Od 8.00 do 13. ure je bila v naselju Golnik, občina Kranj, prekinjena oziroma motena oskrba s pitno vodo, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Kranj

Ob 8.28 so v Dražgoški ulici v Kranju gasilci JZ GRS Kranj rešili osebo iz kabine okvarjenega dvigala in obvestili serviserja.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.10 so na Cesti 24. junija v Ljubljani gasilci GB Ljubljana razbili zadnje steklo na osebnem vozilu ter iz vročega zaklenjenega vozila rešili psa.

Ob 19.16 so v Dobovljah, občina Domžale, gasilci PGD Ihan nudili pomoč oboleli osebi z AED in jo oživljali do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 16.16 so na Trgu na stavbah v Litiji gasilci PGD Litija preko lestve skozi balkon vstopili v zaklenjeno stanovanje v drugem nadstropju stanovanjskega bloka, v katerem je trdno spal otrok in se ni odzival na zvonjenje in trkanje staršev.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 15.6.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 16.6.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 17.6.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 18.6.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.6.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.6.2018 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.6.2018 (PDF datoteka)