Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (25. 8. 2019)

NESREČE DNE 23. 8. 2019

POTRESI

Izpostava Novo mesto

Ob 7.36 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, zabeležili potres magnitude 0,8 v bližini Črnomlja, 75 km jugovzhodno od Ljubljane. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci občine Črnomelj.

UDARI STREL

Izpostava Celje

Ob 0.37 je v Zaplanini, občina Vransko, strela udarila v stanovanjsko hišo. Razkrilo je streho objekta, močno poškodovalo električno napeljavo in povzročilo tlenje v objektu. Posredovali so gasilci PGD Vransko, Ločica pri Vranskem, Tešova in Prekopa. Zavarovali so kraj dogodka, ponovno prekrili streho in temeljito pregledali objekt z okolico.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Kranj

Ob 10.39 je na Cesti Borisa Kidriča, občina Jesenice, v proizvodnji delavcu delovni stroj poškodoval roko. Reševalci NMP Jesenice so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Izpostava Ljubljana

Ob 11.20 se je na delovišču v Beričevem, občina Dol pri Ljubljani, poškodoval delavec. Posredovali so reševalci NMP Ljubljana. Poškodovanca so imobilizirali in prepeljali v bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Izpostava Ptuj

Ob 9.59 je v naselju Grajenščak, občina Ptuj, oseba padla s podstrešja hleva na tla. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP na krovu je poškodovano osebo prepeljala v UKC Maribor. Gasilci PGD Grajena so zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali pri prenosu osebe .

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 9.30 je posadka s helikopterjem SV z medicinsko ekipo iz UKC Ljubljana in inkubatorjem na krovu, poletela v Celje in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala dojenčka v UKC Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.15 je posadka s helikopterjem SV z medicinsko ekipo iz UKC Ljubljana na krovu, poletela v Šempeter pri Gorici in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala poškodovanega otroka v UKC Ljubljana.

Izpostava Postojna

Ob 14.28 je bila v naselju Hruševje, občina Postojna, obolela oseba. Osebo je oskrbela ekipa NMP Postojna, gasilci PGD Hruševje pa so pomagali pri njenem prenosu iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila. Posadka s helikopterjem SV z ekipo HNMP na krovu jo je prevzela v Postojni in prepeljala v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Postojna so zavarovali mesto pristanka helikopterja in pomagali pri prenosu do helikopterja.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Ljubljana

Ob 15.17 je v bližini železniškega postajališča Šentvid pri Stični v občini Ivančna Gorica vlak zbil občanko, ki je odtavala s kraja dogodka. Pogrešano je poleg policistov iskalo 50 gasilcev iz PGD Šentvid pri Stični, Dob pri Šentvidu, Hrastov Dol, Radohova vas, Sobrače, Temenica, Ivančna gorica in Stična. Pogrešane niso našli, zato bodo z iskanjem nadaljevali danes, 24. 8. 2019.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Koper

Ob 1.41 sta v zaselku Morgani, občina Izola, trčili osebni vozili. Pri tem je eno od vozil zagorelo. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so pogasili požar na osebnem vozilu, odklopili akumulatorja, zavarovali kraja dogodka, posuli cestišče ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečencem. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, ki sta bili prepeljani v SB Izola.

Izpostava Ljubljana

Ob 0.12 sta na avtocesti Kranj–Ljubljana, pri izvozu za Vodice, trčili osebni vozili. Pri trku vozil se je eno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana in GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Ob 13.37 je na lokalni cesti med Veliko Lašno in Vasenim v občini Kamnik padel motorist. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Kamnik. Ti so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Murska Sobota

Ob 12.03 se je na Miklošičevem trgu v Ljutomeru v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci so preprečili iztekanje motornih tekočin iz vozila, odklopili akumulator ter pomagali avtovleki pri nalaganju poškodovanega vozila. Z vpojnimi sredstvi so posuli iztekle tekočine na cestišču in ga očistili.

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.40 je v kraju Cesta, občina Ajdovščina, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Na vozilu je nastala materialna škoda. Na kraju so posredovali gasilci GRC Ajdovščina in policija.

Izpostava Postojna

Ob 13.05 sta na Bazoviški cesti v Ilirski Bistrici v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo. Poškodovanca so reševalci prepeljali v ZD Ilirska Bistrica.

Izpostava Ptuj

Ob 20.44 je na Volkmerjevi cesti na Ptuju voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v drevo. Gasilci PGD Ptuj so iz vozila rešili poškodovano osebo in jo predali v oskrbo reševalni ekipi Ptuj.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Novo mesto

Ob 14.20 je v Ulici heroja Starihe v Črnomlju prišlo do zadimljenja proizvodnih prostorov v podjetju Akrapovič. Vzrok dima je bila povišana temperatura ene od peči za obdelavo karbona. Gasilci PGD Črnomelj so s termovizijsko kamero pregledali okolico peči, spremljali padanje temperature in prezračili prostore proizvodnje. Požara ni bilo.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Koper

Ob 11.51 je v semedelskem Mandraču, občina Koper, zagorel čoln. Gasilci JZ GB Koper so požar pogasili.

Ob 22.34 je na Istrski cesti v Bertokih gorel zapuščen avtomobil. Gasilci JZ GB Koper so požar pogasili.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Brežice

Ob 20.21 so v Kerinovem Grmu, občina Krško, goreli zapuščeni rezervni deli osebnega vozila. Požar so pogasili gasilci PGE Krško.

Izpostava Koper

Ob 19.08 je gorelo v Bertokih, občina Koper. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi - Čežarji, ki so pogasili okoli 10 kvadratnih metrov suhe trave.

Ob 19.59 je gorelo v Bertokih, občina Koper. Gasilci JZ GB Koper so pogasili 2 kvadratna metra tleče trave.

Ob 23.36 je gorela trava ob Ankaranski cesti v Kopru. Požar površine 10 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Koper.

Izpostava Murska Sobota

Ob 13.13 je v Stanetincih v občini Sveti Jurij ob Ščavnici na robu gozda zagorelo zloženo vejevje. Požar so pogasili gasilci PGD Rožički vrh - Stanetinci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Stara Gora.

Ob 21.16 je prišlo do požara na komunalnih odpadkih v naselju Čentiba, občina Lendava. Gasilci PGD Čentiba so požar pogasili, ogenj je uničil celotni komunalni otok.

Izpostava Nova Gorica

Ob 4.21 je najverjetneje zaradi udara strele zagorelo na pobočju Trnovskega gozda, nad vasjo Vitovlje, občina Nova Gorica. Požar so pogasili gasilci JZ GRD GE in PGD Nova Gorica.

Ob 8.53 je v Vitovljah, občina Nova Gorica, gorelo v naravnem okolju. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so požar pogasili.

Ob 16.01 so v Vitovljah, občina Nova Gorica, gasilci JZ GRD GE Nova Gorica pogasili požar v naravi.

NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Izpostava Celje
Ob 11.45 je bilo v Celju v potoku Ločnica opaženo onesnaženje z neznano snovjo. Gasilci PGE Celje so namestili črevesa in nekaj pivnikov ter s tem preprečili širjenje snovi v potoku.

Izpostava Kranj

Ob 16.05 je na lokalni cesti v Fužinah, občina Gorenja vas - Poljane, iz osebnega avtomobila iztekalo motorno olje. Gasilci PGD Trebija so z vpojnimi sredstvi posuli po oljnem madežu in cestišče očistili.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Kranj

Med 14.13 in predvidoma 19.00 uro je bila v Trbojah, občina Šenčur, prekinjena oziroma motena oskrba s pitno vodo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Brežice

Ob 16.46 so v Kettejevi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice - mesto s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu, v katerem je iz počene vodovodne cevi iztekala voda. Vodo je do prihoda gasilcev na glavnem vodu že zaprl stanovalec bloka.

Izpostava Celje

Ob 13.48 so v objektu v ulici Šalek v Velenju gasilci PGD Velenje rešili dva otroka iz kabine okvarjenega dvigala. Dvigalo so izklopili in obvestili vzdrževalca.

Ob 14.04 je v stanovanju na Tomšičevi cesti v Velenju iztekala voda iz odtoka. Gasilci PGD Velenje so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja. Po prostoru je izteklo okoli 30 litrov vode. Za sanacijo je poskrbel stanovalec.

Ob 14.29 je v Travniški ulici v Celju starejša oseba padla in se pri tem poškodovala. Gasilec PGE Celje je pomagal vnukinji pri dvigu osebe v posteljo. Poškodovano osebo so reševalci nato odpeljali v SB Celje.

Izpostava Koper

Ob 9.28 so v Gallusovi ulici v Piranu gasilci PGD Piran nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Kranj

Ob 14.42 je v Cankarjevi ulici v Tržiču v praznem stanovanju iztekala voda in zamakala stanovanje v spodnji etaži. Gasilci PGD Tržič so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in zaprli vodovodni ventil.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.37 so v gostinskem lokalu na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli zagozdena vrata toaletnih prostorov in rešili občanko, ki je obtičala v prostoru.

Izpostava Maribor

Ob 14.11 so v Kosarjevi ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor v prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Maribor so jo prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.31 so v Idriji gasilci PGD Idrija s tehničnim posegom rešili nekaj oseb iz kabine okvarjenega dvigala.

Izpostava Novo mesto

Ob 14.31 so v Poljanah pri Žužemberku, občina Žužemberk, gasilci PGD Žužemberk s pomočjo vitla izvlekli vozilo, ki je parkirano ušlo s cestišča.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 18.8.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 19.8.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 20.8.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.8.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.8.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.8.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 24.8.2019 (PDF datoteka)