Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (12. 12. 2019)

NESREČE DNE 11. DECEMBRA 2019

PREKINITEV PROMETA ZARADI NARAVNIH POJAVOV

Izpostava Nova Gorica

Med 4.15 in 7.20 je na odseku regionalne ceste Podnanos–Manče–Vipava, občina Vipava, zaradi sunkov burje, ki so v sunkih dosegali hitrost med 80 in 100 km/h, veljala zapora prometa I. stopnje. Zapora je velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Koper

Ob 11.58 se je Luki Koper zgodila delovna nesreča, v kateri si je voznik avtomobilov poškodoval nogo. Odpeljali so ga na zdravljenje v SB Izola.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.45 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske in medicinsko ekipo UKC Ljubljana na krovu opravila sekundarni med bolnišnični prevoz poškodovane osebe iz SB Šempeter v UKC v Ljubljana.

Izpostava Novo mesto

Ob 11.30 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu medicinske ekipe za sekundarne prevoze UKC Ljubljana prepeljal otroka v inkubatorju iz SB Novo mesto v UKC Ljubljana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 8.41 je helikopter Slovenske vojske z zdravniško ekipo UKC Ljubljana iz SB Slovenj Gradec v inkubatorju prepeljal dojenčka v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Koper

Ob 21.28 se je v Polju v Izoli zgodila prometna nesreča z udeležbo o osebnega vozila. Poškodoval se je voznik vozila. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so odklopili akumulator in razsvetljevali kraj dogodka. Voznik osebnega vozila je bil prepeljan v SB Izola.

Izpostava Kranj

Ob 17.04 sta na Kidričevi cesti v Kranju trčili dve vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulatorje in očistili razlite motorne tekočine na cestišču.

Izpostava Ljubljana

Ob 18.15 sta na štajerski avtocesti med izvozoma Šentjakob in Domžale, na meji med občinama Ljubljana in Domžale v smeri Domžal trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci CZR Domžale in GB Ljubljana so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka ter odklopili akumulator na osebnem vozilu. Reševalci NMP Ljubljana so enega udeleženca pregledali na kraju.

Ob 19.11 se je v Zapogah, občina Vodice, osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na vozišču. Gasilci PGD Zapoge so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč lažje poškodovanim udeležencem.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.58 se je zgodila prometna nesreča na Cesti 18. aprila v Vipavi, kjer sta trčili dve osebni vozli, pri čemer je eno zagorelo. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče vozilo, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.10 sta na Belokranjski cesti v Novem mestu trčila osebno in kombinirano vozilo. V nesreči so bile poškodovane tri osebe. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovane oskrbeli na kraju in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in ga očistili. S ceste so odstranili poškodovano vozilo in pomagali vlečni službi.

Izpostava Trbovlje

Ob 23.04 je na avtocesti med izvozom tunela Trojane v smeri Ljubljane v naselju Šentgotard v občini Zagorje ob Savi tovorno vozilo trčilo v ločevalno ograjo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali in odstranili izlitje nevarnih in drugih tekočin, nudili pomoč policiji pri osvetljevanju kraja dogodka in reševalcem NMP.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Kranj

Ob 12.05 so se v Svetem Duhu pri Škofji Loki, vžgale saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Virmaše-Sveti Duh, PGD Škofja Loka in GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, pogasili goreče saje, očistili dimnik, pregledali dimniško tuljavo in okolico s termovizijsko kamero ter prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.58 so na Trgu zbora odposlancev v Kočevju gorele saje v dimniku večstanovanjske hiše. Gasilci PGD Kočevje so varovali objekt, dokler saje niso zgorele in ga preventivno pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 9.51 se je na Taborski cesti v Grosuplju kadilo iz kletnih prostorov objekta. Gasilci PGD Grosuplje in PGD Šmarje Sap so s termovizijsko kamero opravili pregled prostorov vendar ognja niso našli.

Ob 13.00 so na Poti Draga Jakopiča v Ljubljani gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so varovali objekt, dimnik ohladili in očistili, izpraznili kurišče, s termovizijsko kamero preventivno pregledali objekt ter prepovedali kurjenje so sanacije dimnika.

Ob 22.52 so gasilci GB Ljubljana in PGD Vič posredovali na Viški cesti v Ljubljani kjer je gorela vrtna lopa. Požar so omejili in ga pogasili. Lopa je pogorela v celoti.

Izpostava Maribor

Ob 2.10 so v naselju Hrenca v občini Maribor gasilci JZ GB Maribor in PGD Malečnik varovali dimnik do izgoretja saj, počistili dimniško tuljavo, prezračili prostore in s termovizijsko kamero preventivno pregledali dimnik.

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.17 so v eni izmed hiš v Trnovem ob Soči, občina Kobarid, zagorele v dimniku saje. Gasilci PGD Kobarid so pogasili požar in očistili dimnik.

Izpostava Novo mesto

Ob 10.40 je v naselju Vejar, občina Trebnje, gorela baraka. Požar so pogasili domačini. Gasilci PGD Trebnje so požarišče pregledali s termovizijsko kamero.

Izpostava Ptuj

Ob 5.22 je v Jelovicah, občina Majšperk, zagorelo v garaži ob gospodarskem poslopju. Požar se je zatem razširil na gospodarsko poslopje, na katerem se je nahajalo seno in slama. Požar so pogasili gasilci PGD Majšperk, Ptujska Gora in Stoperce. Prekopali so približno 15 kubičnih metrov slame in sena, da bi preprečili nadaljnji vžig. Objekt v skupni izmeri 15 x 6 metrov je uničen, v njem pa tudi avto, v požaru pa sta poginila tudi dva prašiča.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Koper

Ob 15.10 so gasilci JZ GB Koper intervenirali na Cesti solinarjev v Luciji, kjer je zagorela manjša posoda z gorivom, ki je bila na tovornem vozilu. Mimoidoči so posodo umaknili in pogasili ogenj še pred prihodom gasilcev, ki so opravili preventivni ogled kraja dogodka.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Celje

Ob 22.44 je v Ulici Dušana Jereba v Slovenskih Konjicah zagorela mreža na golu za nogomet. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, pogasili ogenj ter pregledali okolico.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.49 so v Lukovici ob regionalni cesti nenadzorovano goreli štirje kupi listja, vsak velikosti okoli kubični meter in dodobra zadimili okolico. Gasilci PGD Lukovica so goreče listje pogasili.

POŽARI V KOMUNALNIH IN DRUGIH ZABOJNIKIH

Izpostava Ljubljana

Ob 17.23 se je kadilo iz zabojnika na avtobusnem postajališču v Rozmanovi ulici v Ljubljani. Gasilci GB Ljubljana so ga zalili z vodo.

Ob 18.04 sta v Hacquetovi ulici v Ljubljani gorela zabojnika za odpadke. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili. Zabojnika sta uničena.

SPROŠČANJA NEVARNIH PLINOV

Izpostava Celje

Ob 11.11 so gasilci PGD Velenje resetirali plinski javljalnik na Goriški cesti v Velenju in pregledali ter prezračili prostore.

Ob 13.04 so posredovali gasilci PGE Celje v stanovanju v Medlogu v občini Celje, kjer je stanovalka zaznala vonj po plinu. Zaprli so ventil jeklenke pri plinskem štedilniku, prepovedali uporabo in obvestili pristojnega serviserja.

TERORISTIČNI NAPADI, DEMONSTRACIJE, MNOŽIČNE MIGRACIJE, VOJNE

Izpostava Ptuj

Ob 10.16 so v poštni nabiralnik stanovanjske hiše v Dravski ulici na Ptuju prejeli pisemsko pošiljko z neznano belo snovjo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in izvršili dekontaminacijo prostorov. Aktivirana je bila intervencijska ekipa Inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete, ki je opravil analizo. Analiza vzorca je bila negativna.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.25 so pri čiščenju starega objekta Na livadi v Ajdovščini naleteli na topovsko granato, 4 kose topovskih vžigalnikov, 4 kose signalnih nabojev, prižigalo in 636 kosov streliva za pehoto, skupne teže 64,07 kilogramov. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije in odstranila nevarne najdbe iz prve svetovne in druge svetovne vojne ter nekdanje JLA.

Ob 14.25 je naletel krajan Merljakov, občina Renče-Vogrsko, v bližnjem potoku na ubojna sredstva. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila topovsko granato kalibra 75 mm, mase 7 kg, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne. Ob pregledu okolice z detektorjem kovin sta našla še topovski vžigalnik kalibra 75 mm, mase 0,5 kg, francoske izdelave, prav tako iz obdobja 1. svetovne vojne. Nevarni najdbi sta do uničenja odpeljala v ustrezno skladišče.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 11.21 so gasilci PGD Velenje na Kidričevi cesti v Velenju s pomočjo avto lestve in s tehničnim posegom odprli balkonska vrata in omogočili vstop reševalcem RP Velenje do onemogle osebe, ki so jo oskrbeli.

Ob 19.05 so v naselju Male Braslovče, občina Braslovče, gasilci PGD Braslovče, pomagali reševalcem NMP Velenje pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v stanovanje.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.22 so gasilci GB Ljubljana v Ulici Metoda Mikuža v Ljubljani s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem je bil zaklenjen dveletni otrok.

Ob 14.37 so gasilci GB Ljubljana v Ježkovi ulici v Ljubljani s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v tretjem nadstropju večstanovanjske stavbe, v katerem je bil zaklenjen štirinajstmesečni otrok.

Izpostava Ptuj

Ob 15.13 so na Tovarniški cesti v Kidričevem gasilci PGD Talum s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala poškodovana oseba. Reševalcem NMP Ptuj so pomagali pri prenosu poškodovane osebe, ki so jo z reševalnim vozilom prepeljali v SB dr. Jožeta Potrča Ptuj.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 5.12.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 6.12.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 7.12.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 8.12.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 9.12.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 10.12.2019 (PDF datoteka)

Nesreče dne 11.12.2019 (PDF datoteka)