Facebook
Twitter
YouTube

Bilten in Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (3. 7. 2020)

NESREČE DNE 2.7. 2020

POPLAVE

Izpostava Celje

Ob 22.27 je na ulici Kozjanskega odreda v Štorah meteorna voda zalila objekt. Vodo iz objekta so prečrpali gasilci PGD Štore.

Ob 23.03 je na Oblakovi ulici v Celju zaradi močnega naliva meteorna voda skozi streho zalivala prostore celjske bolnišnice. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zasilno prekrili območje puščanja in prečrpali vodo iz objekta.

NESREČE V GORAH

Izpostava Kranj

Ob 18.06 je pri vzletu padalca iz Potoške gore, občina Preddvor, padel okoli 5 metrov in si poškodoval ramo. Reševalci GRS Kranj so zaprosili za pomoč helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah, ki so poleteli do ponesrečenca.

Izpostava Nova Gorica

O 11.08 je na slovenski strani planine Mangart tuji plezalki na nogo padla skala, jo ukleščila in poškodovala. Posredovali so reševalci GRS Bovec, helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah in gasilci PGD Bovec, kateri so z helikopterjem odšli do kraja dogodka ter z napihljivo vrečo za dvigovanje težkih stvari odmaknili skalo iz noge ter tako omogočili gorskim reševalcem nadaljnje reševanje ponesrečenke. Helikopter je ponesrečenko prepeljal v SB Jesenice.

DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Ljubljana

Ob 11.51 je v skladišču podjetja Droga Kolinska d.d. paletni viličar poškodoval nogo delavca. Posredovali so reševalci NMP Ljubljana, ki so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.01 se je v naselju Koprivna v občini Črna na Koroškem na težko dostopnem terenu poškodoval delavec. Gorski reševalci GRS Koroške so nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem. V UKC Ljubljana pa je poškodovanca nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku. Gasilci PGD Črna na Koroškem so zavarovali mesto pristanka helikopterja in reševalcem nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebo do helikopterja.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.49 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za sekundarne prevoze UKC Ljubljana poletel v Slovenj Gradec. Iz tamkajšnje bolnišnice je v UKC Ljubljana prepeljal inkubator z dojenčkom.

POGREŠANE OSEBE, ŽIVALI IN STVARI

Izpostava Novo mesto

Ob 10.44 so od naselja Otočec do Dolenjega Kronovega, občina Novo mesto, gasilci GRC Novo mesto v dogovoru z policisti pregledali brežino in reko Krko zaradi pogrešane osebe, ki jo iščejo že dlje časa iz Gorenjega Kronovega. Osebe niso našli.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 7.24 sta v Cerovcu pod Bočem v občini Rogaška Slatina trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška, so zavarovali kraj dogodka, odlepili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so oskrbeli dve poškodovani osebi.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.15 sta na severni ljubljanski obvoznici pred izvozom Nove Jarše - BTC v naletu trčili dve osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pregledali obe vozili in preventivno odklopili akumulator na enem vozilu. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 14.06 sta pri razcepu Koseze na Ljubljanski zahodni obvoznici v smeri proti Brdu trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali iztekle tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Izpostava Maribor

Ob 15.46 so na avtocesti A1 iz smeri Maribora proti Slovenski Bistrici, pred izvozom Slovenska Bistrica sever, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni in eno tovorno vozilo. Osebno vozilo je zajel požar in ga uničil. Na kraj dogodka so bili napoteni gasilci JZ GB Maribor in PGD Slovenska Bistrica, ki so požar pogasili, na vozilu odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.07 sta v kraju Ajševica v občini Nova Gorica trčili osebni vozili, pri čemer sta se poškodovali dve osebi. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanih oseb in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na vozišču.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.52 je pri naselju Dolnji Kot, občina Žužemberk, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Iz vozila se je kadilo v predelu motorja. Gasilci PGD Žužemberk in Dvor so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, usmerjali promet do prihoda policistov in pomagali avtovleki pri nalaganju. Poškodovanih ni bilo, do požara ni prišlo.

Izpostava Postojna

Ob 14.50 se je na cesti pri naselju Skopo, občina Sežana, pri padcu z motorjem poškodoval motorist, tuji državljan. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in reševalci NMP Sežana, ki so lažje poškodovanega motorista oskrbeli na kraju dogodka.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 7.48 sta v Šmartnem, občina Slovenj Gradec, trčila osebno in tovorno vozilo, pri tem pa se je ena oseba telesno poškodovala. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in posuli iztekle tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovana udeleženka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Slovenj Gradec.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Ljubljana

Ob 17.51 so v Podgorski ulici v Kočevju gasilci PGD Kočevje pogasili manjši požar v kuhinji stanovanjske hiše. Gorel je štedilnik, na kraju je bila prisotna tudi policija.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 8.50 se je v Hudem Kotu v občini Ribnica na Pohorju kadilo iz motornega predela osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Ribnica na Pohorju in Vuhred, ki so vozilo pregledali in odstranili s ceste. Do požara ni prišlo.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.49 so na travniku v naselju Grivče v občini Ajdovščina gasilci GRC Ajdovščina pogasili okoli 800 kvadratnih metrov travnate površine in vejevja.

Izpostava Ptuj

Ob 10.49 so v Dragonji vasi, občina Kidričevo, ob stanovanjski hiši zagorele tri ciprese. Do prihoda gasilcev PGD Mihovce-Dragonja vas in Talum - Kidričevo so domačini požar pogasili.

NAJDBE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTEV

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.05 so nad naseljem Kromberk, občina Nova Gorica, pri košnji trave naleteli na dve topovski granati kalibra 75 milimetrov, z maso 7 kilogramov na kos, italijanske izdelave in dva topovska vžigalnika, kalibra 75 milimetrov, mase 0,5 kilograma na kos, avstrijske in italijanske izdelave, vse iz obdobja 1. svetovne vojne. Nevarne najdbe sta do uničenja spravila v varne prostore pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 7.44 so v Stritarjevi ulici v Rogaški Slatini gasilci PGD Rogaška Slatina nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

Ob 16.22 so v Zabukovici v občini Žalec gasilci PGD Zabukovica iz drevesa odstranili zlomljene veje, ki so ogrožale nadstrešek objekta.

Ob 16.40 sta v Vrbju v občini Žalec gasilca PGD Vrbje nudila pomoč občanu, ki je padel in se ni mogel pobrati iz tal.

Izpostava Ljubljana

Ob 1.05 je v Ziherlovi ulici v Ljubljani v objektu zaradi poškodovane gibljive cevi za priklop vode na masažno kad je iztekala voda in poplavila dupleks stanovanje. Gasilci iz GB Ljubljana so preprečili nadaljnje iztekanje in posesali vodo v obeh nadstropjih stanovanja.

Ob 9.39 so v Svetčevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana iz zaklenjenega osebnega vozila s tehničnim posegom rešili dojenčka.

Ob 12.19 so v Hudovernikovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjski stavbi in omogočili domačim in reševalcem NMP Ljubljana dostop do onemogle osebe. Na kraju dogodka so bili prisotni tudi policisti.

Ob 13.27 so v Fabianijevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v šestem nadstropju večstanovanjske stavbe in omogočili vstop policistom.

Ob 16.58 so na Tržaški cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana razžagali in odstranili drevo, ki je padlo na dve parkirani osebni vozili.

Ob 19.19 so v Povšetovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana nudi pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri prenosu osebe iz 4. nadstropja večstanovanjske stavbe do reševalnega vozila.

Izpostava Maribor

Ob 13.04 so v Kidričevi ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele oseba.

Ob 19.41 so na Roški cesti v Mariboru gasilci JZ GB Maribor nudili pomoč pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila reševalcem iz vode.

Izpostava Murska Sobota

Ob 16.12 so v Domajincih, občina Cankova, gasilci PGD Domajinci prečrpali okoli 3 kubične metrov vode iz kletnih prostorov.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.04 so v ulici Naselje Borisa Kidriča v Metliki gasilci PGD Metlika ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vhodna vrata v stanovanju večstanovanjskega objekta in omogočili reševalcem NMP Metlika dostop do starejše osebe.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.13 se je v Ronkovi ulici v Slovenj Gradcu čez cesto podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Slovenj Gradec.

Izpostava Trbovlje

Ob 22.33 so na Rudarski cesti v naselju Kisovec, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Loke nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz tretjega nadstropja do reševalnega vozila.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Nesreče dne 27.6.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 28.6.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 29.6.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 30.6.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 1.7.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 2.7.2020 (PDF datoteka)

Nesreče dne 3.7.2020 (PDF datoteka)