Facebook
YouTube

Poročila o nesrečah v zadnjem tednu (27.3.2017)

NESREČE DNE 26. 3. 2017

EPIDEMIJE IN OKUŽBE LJUDI, ŽIVALI IN RASTLIN

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.46 so na brežini reke Drave pri Trbonjskem mostu, občina Dravograd, opazili poginulega laboda. Obveščen je bil dežurni delavec Veterinarsko higienske službe.

POTRESI

Izpostava Kranj

Ob 13.55 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo in geologijo, Agencije RS za okolje, zabeležili potres magnitude 0,8 v bližini Škofje Loke, 17 km severozahodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Spodnje Senice, Zbilja, Rakovnika in Sore. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

PREKINITEV PROMETA ZARADI NARAVNIH POJAVOV

Izpostava Nova Gorica

Med 13.30 in 19.45 je bila na območju občine Vipava na hitri cesti H4 med cestnima priključkoma Nanos in Ajdovščina zaradi burje, ki je pihala s hitrostjo med 80 in 100 kilometri na uro, uvedena zapora 1. stopnje. Zapora 1. stopnje velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

NESREČE PRI ŠPORTNIH, REKREATIVNIH IN DRUGIH AKTIVNOSTIH

Izpostava Celje

Okoli 16.32 je pod Dobroveljsko planoto, občina Braslovče, padel jadralni padalec. Posredovali so reševalci NMP Celje. Poškodovanega padalca so prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

REŠEVANJA OBOLELIH OSEB

Izpostava Celje

Ob 18.57 sta dežurna ekipa reševalcev HNMP in posadka s helikopterjem LPE poleteli v Velenje, od koder so prepeljali obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci iz PGD Velenje so na Žarovi cesti v Velenju zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP Velenje pri prenosu obolele osebe iz vozila do helikopterja.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Celje

Ob 00.18 je v Širju, občina Laško, osebno vozilo zdrsnilo po pobočju. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali, razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Laško pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Poškodovani osebi je bila nudena prva pomoč na kraju dogodka.

Ob 11.43 je na Cesti v Šmartno, občina Vojnik, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila na streho. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in postavili vozilo na cestišče.

Ob 16.18 sta na regionalni cesti Celje – Laško v kraju Debro, občina Celje, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovalo pet oseb, ena od teh je na kraju nesreče podlegla poškodbam. Reševalci RP Celje in Laško so štiri poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Gasilci PGE Celje in Laško so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščene osebe iz vozil, pomagali reševalcem in policiji ter posuli razlite motorne tekočine z absorbentom.

Ob 18.38 sta v Vrbnem, občina Šentjur, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na osebnih vozilih, posuli po cestišču razlite motorne tekočine ter pomagali policistom in reševalcem. Reševalci NMP Celje so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju nesreče in ju prepeljali v celjsko bolnišnico.

Izpostava Maribor

Ob 3.08 se je v Zgornji Ščavnici, občina Sveta Ana, zgodila prometna nesreča, kjer je voznik z osebnim vozilom zapeljal iz ceste in se poškodoval. V ZD Lenart so ga prepeljali občani sami. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Izpostava Murska Sobota

Ob 7.19 je na cesti malo pred Stročjo Vasjo iz smeri Ljutomera, občina Ljutomer, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer. Vozilo so postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator, pomagali avtovleki in očistili kraj dogodka.

NESREČE V POMORSKEM PROMETU

Izpostava Koper

Ob 3.42 je v bližini Debelega rtiča, občina Ankaran, nasedel tanker. Nasedlo plovilo je rešila plima. Posredovali so potapljaška reševalna služba, služba za ZIR ob ekoloških in drugih nesrečah na morju ter regijski in občinski štab CZ. Do izpustov, oziroma onesnaženja ni prišlo. Plovilo je odplulo v koprsko luko.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 17.26 je v Skornem, občina Šmartno ob Paki, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Paška vas in Šmartno ob Paki. Ogenj je ostrešje poškodoval.

Izpostava Ljubljana

Ob 3.26 so v naselju Dole pri Krašcah, občina Moravče, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Požar, ki ga je pričel gasiti lastnik objekta so dokončno pogasili gasilci PGD Moravče in PGD Krašce. Opravili so preventivni pregled okolice dimnika, dimno tuljavo očistili in iznesli tleče ostanke na prosto. Lastniku so odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Izpostava Maribor

Ob 21.37 so v Ulici Kragujevških žrtev v Mariboru v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali so gasilci PGE Maribor in PGD Dogoše, ki so varovali objekt do izgoretja saj.

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.28 so v naselju Vrhpolje v občini Vipava gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Vrhpolje. Požar so pogasili in dimniško tuljavo očistili.

Ob 14.59 je v kraju Biljana v občini Brda gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Dobrovo in GE JZGRD Nova Gorica. Požar so pogasili in dimnik očistili. Škode ne beležijo.

Ob 18.43 so v Gorenji Trebuši, občina Tolmin, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci iz PGD Dolenja Trebuša in Tolmin. Pogasili so tleče saje in preventivno pregledali dimnik s termo kamero.

Izpostava Postojna

Ob 17.33 so v Šmihelu pod Nanosom v občini Postojna zagorele saje v dimniku objekta. Posredovali so gasilci PGD Šmihel-Landol in požar pogasili. Škoda ni nastala.

Ob 21.09 so v Vrbici, občina Ilirska Bistrica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vrbovo so pogasili goreče saje ter očistili in pregledali dimnik.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Maribor

Ob 8.37 je na cesti v Zgornjem Boču, občina Selnica ob Dravi, zagorel osebni avtomobil v predelu motorja. Gasilci PGD Selnica in Slemen so požar pogasili.

Izpostava Novo mesto

Ob 0.50 se je na avtocesti Novo mesto—Ljubljana, pri naselju Hmeljčič, občina Mirna Peč, kadilo izpod motorja kombiniranega vozila. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in preprečili iztekanje nevarnih snovi iz vozila. Do požara ni prišlo.

POŽARI V NARAVI OZIROMA NA PROSTEM

Izpostava Celje

Ob 20.58 je v Bevčah, občina Velenje, zagorelo v gozdu na površini 20 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Bevče in Vinska Gora so pogasili požar.

Ob 20.16 je na Bežigrajski cesti v Celju zagorela suha trava. Požar na površini 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.13 je ob reki Pšati, občina Domžale, nenadzorovano gorel kup vej. Gasilci iz PGE Domžale in PGD Pšata Dragomelj so požar pogasili.

Ob 16.28 je nad Črnučami proti Rašici, občina Ljubljana, zagorelo v gozdu. Gorečo podrast na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Črnuče.

Ob 20.32 je na Trati v Kočevju ob severnem delu kočevskega jezera gorela trava. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Šalka vas.

Izpostava Maribor

Ob 13.17 je ob Ulici čebelarja Močnika v Miklavžu na Dravskem polju zagorela suha travna površina. Gasilci GB Maribor in PGD Miklavž na Dravskem polju so pogasili požar na površini okoli 700 kvadratnih metrov.

Izpostava Nova Gorica

Ob 19.59 je ob cesti med Ladro in Kamnim, občina Kobarid, zagorela trava in podrast. Gasilci PGD Kobarid so požar na površini pol hektara omejili in pogasili.

Izpostava Postojna

Ob 10.24 sta pri naselju Hrenovice, občina Postojna, zagorela suha trava in grmičevje. Požar na površini 2000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Studenec.

Ob 19.03 je v Zabiških Brdih, občina Ilirska Bistrica, gorela gozdna površina. Požar na površini okrog 2,5 hektarja so pogasili gasilci PGD Podgora-Podgraje.

NENAČRTNE MOTNJE, OMEJITVE, PREKINITVE, OSKRBE

Izpostava Ljubljana

Ob 0.06 je na širšem območju Črnuč, občina Ljubljana prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo približno 5.246 gospodinjstev. Dežurna služba Elekra Ljubljana odpravlja napako na kablovodu.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 10.10 je v naselju Breg v občini Celje v stanovanjskem objektu iz okvarjenega zalogovnika vode iztekala voda v nižje nadstropje. Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje. Zaprli so glavni ventil in preprečili nadaljnje iztekanje vode. Na kraj je bil napoten dežurni električar, ki je odklopil zalogovnik iz električne energije.

Ob 15.10 so na cesti iz Zagaja proti Svetim Goram, občina Bistrica ob Sotli, gasilci PGD Bistrica ob Sotli odstranili podrto drevo, ki je padlo preko cestišča.

Izpostava Kranj

Ob 14.34 so v objektu na Vurnikovem trgu v Radovljici gasilci PGD Radovljica iz kabine okvarjenega dvigala rešili štiri osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.37 so v Župančičevi ulici v Domžalah gasilci PGE Domžale ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je iz radiatorja iztekala voda. Zaprli so glavni ventil in posesali izteklo vodo.

Izpostava Maribor

Ob 19.26 so na Cesti Zmage v Mariboru gasilci PGE Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, kjer se je nahajala obolela oseba. Osebo so predali reševalcem NMP Maribor.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

Prikaži vse


PRILOGE

Nesreče dne 20.3.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 21.3.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 22.3.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 23.3.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 24.3.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 25.3.2017 (PDF datoteka)

Nesreče dne 26.3.2017 (PDF datoteka)