Facebook
Twitter
YouTube

Osnovni tečaj za module civilne zaščite na Igu (17. 6. 2019)

V okviru evropskega programa usposabljanja na področju civilne zaščite med 15. in 21. junijem 2019 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu poteka osnovni tečaj za module civilne zaščite (MBC – Modules Basic Course).

Na 6-dnevnem tečaju sodeluje 20 udeležencev iz 16 držav (Albanije, Avstrije, Bolgarije, Češke, Francije, Grčije, Hrvaške, Italije, Malte, Nemčije, Nizozemske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Švedske in Velike Britanije). Tečaj je namenjen vodstvenim kadrom modulov iz evropskih držav, ki sodelujejo v mednarodnih reševalnih operacijah oziroma intervencijah v tujini. 
 
Po opravljenem tečaju se udeleženci lahko udeležijo štabnih, nato pa še praktičnih vaj v okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je vodilni partner pri izvajanju usposabljanj za module v obdobju 2016–2020 ter pri tem sodeluje s švedsko Agencijo za zaščito in pripravljenost (MSB), avstrijskim Rdečim križem (ARC), avstrijskim Ministrstvom za notranje zadeve (BM.I) in Gasilsko šolo iz Velike Britanije (FSC).

Prihodnji tečaj bo potekal septembra 2019, prav tako v Sloveniji.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE