Facebook
Twitter
YouTube

Osnovni tečaj za module civilne zaščite spet na Igu (26. 3. 2019)

V okviru evropskega programa usposabljanja na področju civilne zaščite med 23. in 29. marcem 2019 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu poteka osnovni tečaj za module civilne zaščite (MBC – Modules Basic Course).

Na 6-dnevnem tečaju sodeluje 19 udeležencev iz 17 držav (Avstrije, Češke, Danske, Estonije, Francije, Grčije, Hrvaške, Italije, Moldavije, Nizozemske, Romunije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Španije, Švedske in Velike Britanije). Tečaj je namenjen vodstvenim kadrom modulov (enot za zaščito, reševanje in pomoč) iz evropskih držav, ki sodelujejo v mednarodnih reševalnih operacijah oziroma intervencijah v tujini v okviru mehanizma civilne zaščite Evropske unije.

Po opravljenem tečaju se udeleženci lahko udeležijo štabnih, nato pa še praktičnih vaj v okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je vodilni partner pri izvajanju usposabljanj za module v obdobju 2016–2020 ter pri tem sodeluje s švedsko Agencijo za zaščito in pripravljenost (MSB), avstrijskim Rdečim križem (ARC), avstrijskim Ministrstvom za notranje zadeve (BM.I) in Gasilsko šolo iz Velike Britanije (FSC). Naslednji tečaj bo potekal maja 2019 v Veliki Britaniji.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE